Kansspelautoriteit (KSA)
28/02/2022

Weer nieuwe vergunninghouder voor wedden op sport

Weer nieuwe vergunninghouder voor wedden op sport

De KSA heeft op 16 februari bekend gemaakt dat er een KOA (kansspel op afstand) vergunning is verleend aan ZEbetting & Gaming. De nieuweling zal in ons land de domeinnamen ZEbet en ZETurf gaan gebruiken. Wie er van houdt om te wedden op paardenraces zal de naam ZEturf inmiddels wellicht zijn tegengekomen. Tot dusverre kon alleen bij Runnerz legaal op paardenraces worden gewed. Runnerz was de enige exploitant in Nederland met een licentie van de KSA om online weddenschappen aan te nemen op paardenraces. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de ambities van ZEbetting (holding in Nederland) verder gingen en dat is nu gerealiseerd dankzij de volledige vergunning. Het gokken op paardenraces kan via ZEbet, andere sporten, zoals voetbal zullen op termijn via ZETurf worden aangeboden.

Groupe ZEturf

Wellicht dat de consument in Nederland nog even moet wennen aan de nieuwe namen, maar de nieuwe vergunninghouder bestaat al sinds 2004 onder de naam Groupe ZEturf. Daar werd ook begonnen met het wedden op paardensport, niet alleen de races, maar ook concours hippique.

Inmiddels is het een van de grootste online bookmakers in Frankrijk en uiteraard bieden ze ook online weddenschappen op voetbal aan. Hoe dat er gaat uitzien is nog onbekend. Als je momenteel op de Franse site van ZEbet kijkt, word je als Nederlander meteen doorgestuurd naar de versie voor ons land, maar daar is alleen een mededeling te zien dat er binnenkort actie te verwachten is op de site. Voorlopig is het dus afwachten wat je te wachten staat bij ZEbet.

Zijn accounts bij meerdere bookmakers zinvol?

De quoteringen bij de Nederlandse bookmakers met vergunning zijn voor de meeste evenementen goed vergelijkbaar. Dat is ook logisch, omdat deze vrijwel allemaal zijn gebaseerd op dezelfde software. Maar als je eenmaal een favoriete bookmaker hebt gekozen, is het nog steeds verstandig om even te kijken op een vergelijkingssite om te beoordelen of jouw bookmaker in de pas loopt met de odds voor de weddenschap die jij wilt aangaan. De kans dat je verrast wordt, is daarbij niet echt groot. Er is echter wel een andere zaak die het wellicht interessant maakt om toch andere bookmakers ook in de gaten te houden.

Nu de tweede ronde van de Champions League is gestart met de knock-out wedstrijden is dat de bookmakers ook niet ontgaan. Vrijwel alle vergunninghouders bieden bonussen bij een gokje op een wedstrijd bij de ontknoping van het prestigieuze toernooi. Deze extraatjes zijn per bookmaker wel anders. Waar de een een extra winstpremie biedt boven de quotering probeert een ander de consument te lokken met een extra speelbonus. Het kan dus voor jou als speler van belang zijn om de aanbiedingen eens te vergelijken. Een account aanmaken bij een bookmaker is immers een fluitje van een cent en daardoor heb je meer opties om te profiteren van extraatjes. Let overigens altijd goed op wat er aangeboden wordt en wat de voorwaarden zijn voor toekenning van een bonus. Tenslotte gaat alleen de zon voor niets op.

American Football wordt populairder onder gokkers in Nederland

Het hoogtepunt van het American Football seizoen is weer voorbij. De Superbowl werd gewonnen door de San Francisco Rams. Zoals gebruikelijk in de VS was de wedstrijd omgeven door een enorm spektakel. Het programma dat in de rust wordt aangeboden is een van de meest bekeken tv-momenten in een jaar. In ons land zijn er ook enthousiastelingen die hun nachtrust opgeven om de Superbowl live te kunnen zien. Toch heeft American Football in Europa nooit een vaste voet kunnen krijgen. Er zijn in het verleden diverse pogingen gedaan om een soort Europese competitie in de Amerikaanse soort van voetbal op te zetten. Ondanks veel geld, spelers uit de VS en cheerleaders lukte het niet om voldoende interesse te kweken. Wellicht heeft dat ook gewoon te maken met het feit dat Europeanen nu eenmaal gewend zijn aan het spelletje zoals het bij ons wordt gespeeld.

Toch is er wel belangstelling ontstaan voor de mogelijkheid om een gokje te wagen op de Amerikaanse variant. De bookmakers met vergunning hebben dan ook veel reclame gemaakt voor de Superbowl en vrijwel alle bookmakers melden een toename in het aantal  weddenschappen dit jaar. Daarbij mag het opmerkelijk worden genoemd dat de Nederlandse spelers blijkbaar een goed inzicht hadden in de verhoudingen tijdens de Superbowl. Ongeveer 70-75% gokte op de Rams en had derhalve een succesvolle weddenschap afgesloten. Overigens heeft het American Football ook bij de gokkers nog een lange weg te gaan. Er werd ongeveer evenveel op de Superbowl ingezet als bij een doorsnee wedstrijd in de Eredivisie.

De beste Online Bookmakers