WK 2022
22/03/2021 5 reacties

WK Kwalificatie Qatar 2022: Nederland start met uitwedstrijd tegen Turkije

WK Kwalificatie Qatar 2022: Nederland start met uitwedstrijd tegen Turkije
Deze week gaan de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar van start. In Groep G gaat Nederland het deze woensdagavond opnemen tegen Turkije. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelt de heenwedstrijd in het Atatürk Telekom Stadyumu te Istanbul. Maakt Oranje een goed begin aan de WK-kwalificaties door de Turken te verslaan? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

Frank de Boer: “Turkije is een lastige tegenstander”

Het Nederlands elftal is voor de WK-kwalificaties ingedeeld in Groep G waarin ook Turkije, Letland, Noorwegen, Montenegro en Gibraltar behoren. Oranje start de campagne met een uitwedstrijd tegen de Turken. Precies dat wat bondscoach Frank de Boer al hoopte. “Dat we eerst uitspelen tegen Turkije dat is wel lekker ja. Turkije is traditioneel gewoon een lastige tegenstander. Turkije is weer in opkomst, met heel goede jonge spelers”, zegt De Boer.

“Van Turkije win je niet zomaar”

De bondscoach verwacht dat Oranje wel kans maakt om bij de eerste twee te komen om deel te mogen nemen aan het WK2022. Woensdag beginnen aan de campagne met een overwinning zal dan goed uitpakken denk De Boer. “Turkije en Noorwegen springen er natuurlijk duidelijk bovenuit. Dat zijn landen waar je van moet winnen, maar waar je niet zomaar even van wint”, zo concludeert de bondscoach.

Senol Gunes: “Liever tegen Frankrijk dan tegen Nederland”

De Turkse bondscoach Senol Gunes was allesbehalve gelukkig dat zijn team Nederland zal treffen in de groepsfase van de WK-kwalificaties, zo zei hij tegen de Turkse media: “Naar mijn mening waren Frankrijk, Kroatië, Denemarken en zelfs Duitsland en Portugal beter geweest voor ons. Nederland heeft de laatste tijd heel goed gespeeld en ze snakken naar een nieuwe WK-deelname. We hebben tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie al eens vier punten gepakt”, zegt de bondscoach van de Turkse formatie.

“Informatie verzameld om te winnen”

Toch weet de bondscoach dat elk land verslagen moet worden om zich te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar. “Iemand moet de tegenstander zijn. We willen graag naar het WK en zullen iedereen proberen te verslaan die op ons pad komt”, aldus Gunes, die ook de overige landen van de groep erg sterk vindt. “Een sterk Noorwegen kwam er als derde uit en we hebben al eens verloren van Letland. Tegen Gibraltar hebben we nog nooit gespeeld. We zullen zo veel mogelijk informatie verzamelen om deze tegenstanders te verslaan”, besluit de bondscoach van Turkije zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Turkije heeft zich al heel wat jaren niet gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap toernooi. In 2002 was dat voor het laatst. Toen wisten de Turken het nog tot de derde plek te schoppen achter Duitsland en wereldkampioen Brazilië. Het Nederlands elftal speelden voor het laatst mee aan het WK in Brazilië in 2014. Oranje werd toen derde en versloeg de gastheren met 0-3 in het duel om de derde plek. Duistland won toen de finale met 1-0 van Argentinië. Voor het WK 2018 in Rusland had Oranje zich niet gekwalificeerd.

Head 2 Head

Het Nederlands elftal bewaart geen goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de Turken. In 2015 speelden de landenteams tegen elkaar voor het EK 2016. Oranje verloor uit met 3-0 van de Turkse ploeg. De thuiswedstrijd in de (toen nog) Amsterdam Arena werd er ook niet gewonnen van de Turkse ploeg: 1-1. In 2013 kwamen de landenteams elkaar tegen in de kwalificatie ronde voor het WK 2014. Toen wist Oranje de Turken wel tweemaal te verslaan: uit 0-2 en thuis 2-0.

Huidige vorm Turkije

Turkije speelde de laatste keer in de Nations League wedstrijd van 18 november 2020. De Turken verloren met 2-0 van Hongarije. In Groep 3 van de League B won het nog van Rusland met 3-2, maar werd de ploeg van bondscoach Gunes toch vierde in de poule.

Huidige vorm Nederland

Voor Oranje was de laatste wedstrijd tegen Polen in de Nations League. De ploeg van bondscoach De Boer won op 18 november met 1-2 van Polen. In diezelfde maand werd er ook gewonnen van Bosnië-Herzegovina. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-1 voor Oranje. Begin november speelde het Nederlands elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje, maar dat duel werd met 1-1 gelijkgespeeld in Amsterdam.

Prognose

Nederland staat op de veertiende plek van de FIFA wereldranglijst. De Turken staan op de 32 plek. Wij verwachten dan ook dat Oranje opgewassen moet zijn tegen de Turkse ploeg, al verwachten wij niet dat de ploeg van bondscoach De Boer er op los gaat scoren in Istanbul. Onze wedtip is 0-2 voor Nederland. In onderstaand odd-overzicht vind je de gemiddelde quoteringen die worden gehanteerd voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje.

Quoteringen Turkije – Nederland

De quoteringen zijn het hoogst ingeschaald voor een zege van Turkije. In het 1X2 spelsysteem van de TOTO staat een odd van x 4.45 keer de inleg voor je gereed als de Turken winnen. Nog een hoge odd x 3.65 keer je speelbedrag wordt er uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Türk Telekom Arena te Istanbul. Wint Oranje volgens jou? Wint van het Nederlands elftal, dan kan je gemiddeld x 1.72 je inleg cashen.
De WK-kwalificatie wedstrijd Turkije – Nederland wordt gespeeld op woensdag 24 maart om 18:00 uur in het Türk Telekom Stadyumu te Istanbul. Denk jij dat Oranje de eerste wedstrijd in de poule wint? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en speel op jouw favoriet voor deze WK kwalificatie wedstrijd in Poule G!

De beste Online Bookmakers