WK 2022
21/03/20212 reacties

Hoge odds bij WK-kwalificatieduel uit Groep G: Gibraltar vs. Noorwegen

Hoge odds bij WK-kwalificatieduel uit Groep G: Gibraltar vs. Noorwegen
Als woensdagavond het Nederlands elftal tegen Turkije speelt, komen ook de poulegenoten van Oranje in actie. Letland treedt aan tegen Montenegro en Gibraltar ontvangt in eigen land Noorwegen. Naast de Turken wordt Noorwegen als gevaarlijkste tegenstander van Oranje in Groep G gezien. Beginnen de Noordelingen ook sterk aan hun WK-kwalificaties in Gibraltar? Bij VoetbalGokken.nl kun jij de hoogste odds scoren voor dit duel.

Julio Ribas: “Tegen Noorwegen spelen om ons te ontwikkelen”

De bondscoach van Gibraltar Julio Ribas was blij dat de eerste poulewedstrijd in eigen land wordt gespeeld. Zijn team kan dan vertrouwen tanken tegen Noorwegen. “Het is absoluut geweldig om thuis te spelen. Het is heel belangrijk dat we hier tegen Noorwegen spelen om ons te ontwikkelen als een internationaal team”, zegt de bondscoach van Gibraltar.

“We groeien voortdurend”

Gibraltar werd in 2014 lid van de FIFA en mag sinds zeven jaar geleden meedoen om een ticket voor het WK. Het land is nog onervaren op dat gebied, maar de bondscoach ziet zijn team snel ontwikkelen. “We groeien voortdurend, maar nu willen we onze geschiedenis schrijven en Gibraltar beter en beter maken. Het is van vitaal belang dat we de passie die we hebben vasthouden als we willen door ontwikkelen in de groepsfase van het WK”, aldus Ribas.

Stale Solbakken: “Overtuigd dat we goede resultaten zullen halen”

Stale Solbakken is de nieuwe bondscoach van Noorwegen en volgt Lars Lagerbäck op. De nieuwe bondscoach moet de gouden generatie van Noorwegen naar het WK leiden. De Noren behoren traditioneel niet als een groot voetballand, maar beschikken momenteel over zeer talentrijke spelers. De absolute blikvanger is Dortmund-spits Erling Haaland. Ook Martin Odegaard (Real Madrid), Sander Berge (Sheffield United), Alexander Sørloth (Leipzig) hebben de Noren heel wat talent ter beschikking. Solbakken: “Met deze spelersgroep vol jonge talenten zijn we ervan overtuigd dat we goede resultaten zullen halen in de toekomst”, zegt de bondscoach over zijn spelersgroep.

“We moeten het WK halen”

Nederland treft Noorwegen pas op 1 september dit jaar. De eerste drie wedstrijden voor de Noren zijn Turkije, Montrenego, maar het begint woensdag allemaal met de wedstrijd tegen Gibraltar. De nieuwe bondscoach kijkt ernaar uit. “We moeten het WK weer zien te halen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we beginnen er woensdag aan tegen Gibraltar”, zegt Solsbakken tot slot.

Statistieken

Gibraltar is sinds 2014 pas lid van de FIFA en mag sinds dat jaar deelnemen aan het WK. Het is Gibraltar in 2018 niet gelukt om een ticket te scoren voor het WK in Rusland. Dit jaar probeert het Gibraltarese voetbalelftal dat voor de tweede maal. Noorwegen deed in 1998 voor het laatst mee op een WK. Frankrijk was toen gastland en de Noren strandde toen in de achtste finales. Sindsdien heeft Noorwegen zich niet gekwalificeerd.

Head 2 Head

Het zal je niet verbazen met deze achtergronden dat Gibraltar en Noorwegen elkaar nog niet eerder hebben getroffen in een kwalificatieronde. Ook in een oefencampagne speelden de landenteams tot nu toe nog niet tegen elkaar.

Huidige vorm Gibraltar

De laatste keer dat het Gibraltarese voetbalelftal in actie kwam, dateert al vanaf 11 november vorig jaar. Toen werd de laatste Nations League ronde gespeeld en voor Gibraltar was dat een wedstrijd tegen Liechtenstein. In de League D wist de ploeg van bondscoach Vlahovic in eigen land niet te winnen van het nietige Liechtenstein 1-1. Ook uit bij San Marino werd er niet gewonnen: 0-0.

Huidige vorm Noorwegen

Noorwegen speelden in november de laatste League-B wedstrijd tegen Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Lagerback speelde net als Gibraltar een 1-1 gelijkspel tegen de laatste Nations League-tegenstander. In diezelfde maand verloor Noorwegen ook nog met 3-0 van Roemenië. Een maand eerder werd er nog wel gewonnen van Noord-Ierland: 1-0.

Prognose

Normaal gesproken zal Noorwegen de sterkste op papier zijn voor dit duel. Onze wedtip is 0-2 voor de Noren. De meeste online bookmakers hebben de quoteringen daar ook op ingedeeld. Mocht Gibraltar stunten, dan scoor je torenhoge odds als jij dit vooraf durfde te voorspellen. Onderstaand odd-overzicht geeft de gemiddelde pre-odds weer.

Quoteringen Gibraltar – Noorwegen

De hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als Gibraltar thuis wint van de Noorse ploeg. Gemiddeld staat er een quotering van x 50.00(!) keer je inleg op je te wachten als Gibraltar wint.Nog een hoge odd wordt er uitgekeerd als de punten worden gedeeld is het Victoria Stadion. Gemiddeld kun je rekenen op een odd van x 12.75 keer je inleg. In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van Noorwegen op x 1.02 keer je speelbedrag ingedeeld.
De WK-kwalificatiewedstrijd Gibraltar – Noorwegen wordt gespeeld op woensdag 24 maart om 20:45 uur in het Victoria Stadion te Gibraltar. Denk jij dat de Noren drie punten scoren in de eerste poulewedstrijd? Wat jouw voorspelling ook mag zijn, via VoetbalGokken.nl is er altijd een goede deal te sluiten met de bookmakers.

De beste Online Bookmakers