WK 2022
25/03/20214 reacties

WK Kwalificatie: Wedden dat Nederland tegen Letland wel gaat winnen?

WK Kwalificatie: Wedden dat Nederland tegen Letland wel gaat winnen?
Zaterdag volgt deel twee in de WK kwalificatiereeks richting het WK van 2022 in Qatar. Nederland maakte woensdagavond een valse start door met 4-2 te verliezen van Turkije. Omdat alleen de groepswinnaar van Groep G zich rechtstreeks plaatst voor de WK eindronde is het zaak in het vervolg geen punten meer te verspelen. Wint Nederland zaterdag wel van Letland? Voorspel en win!

Frank de Boer: “Rug rechtzetten tegen Letland”

De WK kwalificatiecyclus van Oranje kon eigenlijk niet slechter beginnen. Toch klinkt er in de spelersgroep en bij bondscoach Frank de Boer vooral door dat ze revanche willen voor deze valse start: “We moeten ons rug rechten tegen Letland. Het vertrouwen is nog groot, de kwalificatie is nog tien wedstrijden en daarin hebben we kansen genoeg om dit verlies tegen Turkije goed te maken.”

“Geen puntverlies meer lijden”

Volgens De Boer is er maar één manier om dat te bewerkstelligen: een foutloos campagne afleveren. “We mogen geen puntverlies meer lijden. We krijgen tegen Letland een uitstekende kans om de draad weer op te pakken. Met ook de wedstrijd tegen Gibraltar nog voor de boeg is er absoluut geen reden om nu direct in paniek te raken”, zo besluit de keuzeheer van Oranje zijn voorbeschouwing.

Dainis Kazakevics: “Snel herstellen voor Nederland”

Het Letlandse voetbalelftal wordt geleid door bondscoach Dainis Kazakevics. De Letlanders verloren woensdagavond van Montenegro met 1-2 dus ook bondscoach Kazakevics  moet de ruggen van de spelers zien te rechten voordat zij op stap gaan naar Amsterdam. “We hebben heel wat kracht verloren in de wedstrijd tegen Montenegro. Snel herstellen is erg belangrijk richting de wedstrijd tegen het Nederlands elftal”, zegt de bondscoach van Letland.

“Meer druk zetten op de wedstrijd”

Kazakevics zag in de eerste kwalificatiewedstrijd al wel wat werkpunten die aandacht verdienen voor het tweede duel. “We moeten meer fysieke druk kunnen uitoefenen. Alleen op die manier kunnen we de wedstrijd domineren en een kwalitatief tegenspel creëren. We blijven vooruitgang boeken en ik denk dat spelen in een andere stijl en in een ander land ook nieuwe uitdagingen met zich mee zal brengen”, zo bevestigt de bondscoach van Letland aan het slot van zijn vooruitblik.

Statistieken

In Groep G hebben ook Noorwegen en Montenegro hun eerst groepswedstrijd gewonnen. De Noren staan eerste omdat met 0-3 van Gibraltar wonnen en geen doelpunt tegen kregen. Turkije staat tweede en Montenegro is de nummer drie in het rijtje door de 1-2overwinning in Letland.

Head 2 Head

Het Nederlands elftal heeft een paar goede herinneringen aan wedstrijden tegen Letland. In 2015 speelden de landenteams voor het laatst tegen elkaar. Dit betrof een EK-kwalificatieduel die door Oranje met 0-2 werd gewonnen. De heenwedstrijd werd een jaar eerder in Nederland gespeeld en met Guus Hiddink aan het roer als bondscoach won Nederland met 6-0. Op het EK van 2004 wist Oranje ook met 3-0 te winnen van de Letlandse formatie.

Huidige vorm Nederland

De wedstrijd tegen Turkije gaf wel aan dat de ploeg van bondscoach De Boer nog niet in bloedvorm is. Vorig jaar november wist Oranje nog knap te winnen van Polen. In de Nations League werd het 1-2 voor Oranje in Chorzów. Ook Bosnië en Herzegovina moesten er toen nog flink aan geloven: 3-1 in Amsterdam.

Huidige vorm Letland

Letland begon net als Nederland met een valse start aan de WK kwalificaties. De Letlanders speelden thuis in Stadion Skonto te Riga en maakte in de veertigste minuut met de Let Janis Ikaunieks het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nog geen minuut laten schoot AS Monaco-speler Stevan Jovetic voor Montenegro en de aanvaller herhaalde dat in de 83ste minuut nogmaals.

Prognose

Wij gaan ervanuit dat Oranje de opgelopen schade in Istanbul aanstaande zaterdag tegen Letland gaat herstellen. De ploeg van bondscoach De Boer wint volgens ons met 2-0 in de Johan Cruijff Arena. Onderstaand odd-overzicht geeft je een beeld van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers klaar hebben staan voor de tweede speelronde van het Nederlands elftal.

Quoteringen Nederland – Letland

De bookmakers hebben alle vertrouwen in Oranje en belonen winnende weddenschappen met torenhoge odds. De hoogste quotering wordt uitgekeerd als Letland wint: x 45.00 keer je inleg staat er voor je gereed.In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena op x 12.25 keer je speelbedrag ingedeeld. Een overwinning van Oranje levert je slechts x 1.03 keer het speelbedrag op.Overweeg in dit geval om eens mee te spelen via het speltype ‘Correcte Score’. Daar lopen de odds al snel op tot boven de x 5,00 je inleg!
De WK Kwalificatie wedstrijd Nederland – Letland wordt gespeeld opzaterdag 27 maart en begint om 18:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Gaat Oranje nu wel drie punten scoren door van de Letlanders te winnen of wordt het nog beroerder voor de ploeg van bondscoach De Boer? Laat jouw voorspelling de winnende zijn via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers