WK 2022
25/03/20212 reacties

WK Kwalificatieduel: Noorwegen thuis tegen Turkije

WK Kwalificatieduel: Noorwegen thuis tegen Turkije
Aanstaande zaterdag als Oranje tegen Letland speelt, gaan in Groep G Noorwegen en Turkije het tegen elkaar opnemen. Beide teams behaalden in de eerste ronde drie punten en gaan aan kop in de poule. Het meest gunstige voor Nederlands zal zijn als de teams in Oslo gelijkspelen. VoetbalGokken.nl heeft er zin in en presenteert de  pre-odds voor Noorwegen – Turkije!

Stale Solbakken: “Turkije wordt iets heel anders”

Noorwegen wist met mooie cijfers (0-3) te winnen van Gibraltar in de eerste wedstrijd van de kwalificaties. Bondscoach Stale Solbakken was doelblij, maar verwacht zaterdag tegen Turkije een andere wedstrijd. “We gaan op een andere manier spelen tegen Turkije en misschien ook wel met andere spelers. Gibraltar was een strijd die wij gewoon moesten winnen. Iedereen weet dat het zaterdag een heel andere voetbalwedstrijd wordt”, zegt de Noorse bondscoach in zijn bespiegeling voorafgaand aan de Groep G clash.

“Kwalitatief Turkije versloeg Nederland”

Solbakken verwacht een zelfverzekerd Turkije aan te treffen is Oslo. “Door Nederland te verslaan, liet Turkije zien dat ze veel kwaliteit hebben. Het wordt een spel met waarin wij onszelf moeten overtreffen”, zegt Solbakken die in de wedstrijd tegen Gibraltar over grote sterren als Erling Braut Haaland en Martin Ødegaard. Ook AZ-spelers Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson stonden in de basiskern van Solbakken. Midtsjø verzorgde de assist bij de openingstreffer tegen Gibraltar en Svensson was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt van de Noren.

Senol Gunes: “Tegen Noorwegen hoog niveau bereiken”

De Turkse bondscoach Senol Gunes was zo trots als een pauw op zijn team dat woensdagavond in Istanbul won van Oranje. Dat resultaat geeft de bondscoach hoop voor de volgende wedstrijd dat tegen Noorwegen in Oslo gespeeld zal worden. “We hebben een hoog niveau bereikt. Ik hoop dat we er zaterdag  weer goed gebruik van kunnen maken”, zegt Gunes.

“We vormen heel goed team”

De bondscoach kan zaterdag al zes punten verdiend hebben in twee duels en daarmee is de start van de WK kwalificaties een succes. “Als we de resultaten krijgen die we willen van de wedstrijden in Noorwegen en Letland, hebben we een groot voordeel.” Gunes gaf aan dat de ploeg voor de wedstrijd in Noorwegen op wat punten moet verbeteren. “In de wedstrijd tegen Nederland trokken we ons af en toe onnodig terug. We kunnen dat veranderingen voor het duel in Noorwegen. Maar met dit alles in het achterhoofd vormen we een heel goed team”, besluit Gunes.

Statistieken

Noorwegen won afgelopen woensdag met 3-0 van Gibraltar en staat op de eerste plek omdat het geen tegendoelpunt hoefden te incasseren. Voor de Turken is dat anders. Zij wonnen met 4-2 van Oranje, maar staan op de tweede plek dankzij de tegentreffers van Davy Klaassen en Luuk de Jong.Montenegro heeft ook gewonnen en volgt de twee ploegen met drie punten op de derde plek. De ploeg uit Montenegro zette Letland met 1-2 in de kou. De Letlanders hebben - net als Nederland en Gibraltar - de teller nog op nul staan.

Head 2 Head

Het is alweer bijna veertien jaar (!) geleden dat Noorwegen en Turkije nog tegen elkaar speelden. De Turken wisten toen in een EK kwalificatiewedstrijd de Noren met 1-2 te verslaan. In Turkije werd het duel gelijkgespeeld met 2-2. Vriendschappelijk troffen de teams elkaar in 2001 voor het laatst. Ook toen bleken de Noren en de Turken aan elkaar gewaagd: 1-1. Inmiddels staat er een geheel ander team en kunnen wij Nederlanders alleen maar hopen dat één van beide aanstaande woensdag niet uit zal blinken.

Huidige vorm Noorwegen

Noorwegen won de wedstrijd van Gibraltar (0-3), maar dat was wel een zege na twee mindere duels. In de Nations League werd er uit niet van Oostenrijk gewonnen 1-1 en verloor het zelfs van Roemenië met 3-0. De laatste gewonnen wedstrijd dateert van 14 oktober 2020 toen Noorwegen met 1-0 van Noord-Ierland won, maar dat was puur geluk omdat de Noord-Ier Stuart Dallas in eigen doel schoot.

Huidige vorm Turkije

Turkije heeft heel wat vertrouwen getankt in het gewonnen duel tegen Nederland (4-2). Dat hadden de Turken hard nodig, want van de laatste negen wedstrijden won Turkije er twee en werd er vijfmaal gelijkgespeeld en tweemaal verloren. De laatste Nations League wedstrijd ging met 2-0 verloren van Hongarije. Van Rusland werd er met 3-2 wel gewonnen.

Prognose

De H2H-statistieken zijn niet recent genoeg om deze voorspelling op te baseren, maar beide teams wonnen hun laatste duel en tankte daarin vertrouwen. Wij verwachten dat de landen gelijkwaardig aan elkaar zijn en dus gelijkspelen. Dat is gunstig voor het Nederlands elftal; vooral als ‘wij’ zelf weten te winnen van Letland.

Quoteringen Noorwegen – Turkije

De hoogste odd wordt in het 1X2 spelsysteem uitgekeerd bij een gelijkspel: x 3.25 keer je inleg is daar de pre-odd voor.Een overwinning van Turkije wordt gemiddeld iets hoger ingeschaald dan een zege van Noorwegen. De bookies hebben x 3.00 keer je speelbedrag ingedeeld als odd voor winst van Turkije. Winnen de Noren? Dan staat er met x 2.29 keer je speelbedrag ook een prima odd gereed.
De WK kwalificatie wedstrijd Noorwegen – Turkije wordt gespeeld op zaterdag 27 maart om 18:00 uur in het Ulleval Stadion te Oslo. De wedstrijd begint op dezelfde tijd als dat Oranje tegen Letland van start gaat. Wees via VoetbalGokken.nl dus op tijd met het inzetten op jouw favoriet voor het duel Noorwegen – Turkije.

De beste Online Bookmakers