Bookmaker
12/10/2022

Ziggo Sport Voetbal Café wordt gesponsord door Unibet

Ziggo Sport Voetbal Café wordt gesponsord door Unibet

Vrijdag 30 september was de eerste uitzending van Ziggo Sport Voetbal Café te zien. Een behoorlijke gok van Ziggo, want sinds VI een succesvol praatprogramma maakte over de meest populaire sport in ons land, vallen er ook diverse mislukkingen te noteren. Unibet, de ambitieuze bookmaker, sponsort het programma. Dat is momenteel nog mogelijk, voordat de strengere wetgeving op dit gebied zal ingaan. Bijdragen van Unibet zullen voor na en tijdens het programma te zien zijn.

Wie kan je verwachten in het voetbal café?

Wie vaker naar Ziggo kijkt, kent wellicht het Ziggo Sport Race Café al. Hierin wordt een voorbeschouwing gegeven op de Formule 1 raceweekenden. In het nieuwe programma wordt hetzelfde gedaan, maar dan voor het voetbal. Presentatoren zijn de oud-profs Ruud Gullit en Jan van Halst. Bas van Veenendaal is wellicht wat minder bekend, maar hij is, sinds hij in 2001 afstudeerde aan de school voor Journalistiek, ook vrijwel onafgebroken bezig geweest met het presenteren van sportprogramma’s. Het was onder meer betrokken bij de mislukte eredivisie live zender. Sinds 2015 werkt hij voor Ziggo.

Wat kan je verwachten in het voetbal café

Het programma moet zich uiteraard nog ontwikkelen maar het format lijkt erop gericht om een voorbeschouwing te geven op het komende weekend in het vaderlandse voetbal. In het programma is ruimte voor een speciaal item over een aantal amateurclubs. Dat mag een verrassing worden genoemd omdat in het algemeen er verder weinig aandacht wordt geschonken aan de amateurs in vergelijkende programma’s. Een experiment wellicht waarvan nog moet blijken of het succesvol is. Dat geldt uiteraard ook voor de samenwerking tussen de drie presentatoren die beslist door de wol geverfd zijn als voetbalanalisten.

Het programma zal live worden uitgezonden en gasten ontvangen, zoals in de eerste aflevering oud-topvoetballer Numan. Ook zijn er een aantal vaste onderdelen bijvoorbeeld een pub quiz. Yke Visser, de social media goeroe,  zal met de gasten en het publiek een aantal opvallende zaken doornemen die de betreffende week op de social media waren te vinden over voetbal.

Waarom heeft Ziggo voor een dergelijk programma gekozen?

Marcel Beerthuizen, managing director van Ziggo Sport, is zeer enthousiast over het nieuwe programma. Volgens hem heeft Ziggo naast het race café bewust gekozen voor een tegenhanger in het voetbal. Kijkers vinden het volgens Beerthuizen gezellig om met een dergelijk programma het sportweekend in te gaan. Het is een echt familieprogramma dat ook extra informatie biedt.

Waarom Unibet een dergelijk programma sponsort

Het is duidelijk dat Unibet deze voetbalshow, mits deze succesvol wordt uiterlijk tot 1 januari 2023 kan sponsoren. Daarna wordt dat wettelijk verboden. Unibet is als bookmaker met een inhaalslag bezig, nadat relatief laat een vergunning in Nederland werd verkregen. Dat lijkt te gaan lukken door flink aan de weg te timmeren en daarbij vooral de aandacht te richten op het voetbal. Unibet liet onlangs weten vooruit te lopen op de eigen verwachtingen met 115.000 nieuwe accounts. De intentie is om binnenkort tot de top 3 bookmakers in Nederland te horen.

De beste Online Bookmakers