Conference League
28/07/2021 0 reacties

Feyenoord moet aan de bak in Conference League: kan het FC Drita verslaan?

Feyenoord moet aan de bak in Conference League: kan het FC Drita verslaan?

Aanstaande donderdag gaat Feyenoord de return tegen FC Drita spelen in de hoop op een ticket voor de volgende ronde UEFA Conference League. De heenwedstrijd werd een gelijkspel 0-0 waardoor de kansen voor beide teams nog helemaal open liggen. Gaan de Rotterdammers in eigen Kuip winnen van de ploeg uit Kosovo? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en ga voor de hoogste pre-odds.

Arne Slot: “In De Kuip meer kansen creëren”

De uitwedstrijd in Drita viel Feyenoord-trainer Arne Slot wat tegen. Er werd gelijkgespeeld in Kosovo 0-0 en moet er donderdag nog hard gewerkt worden wil Feyenoord in de Conference League doorbreken, maar Slot voorspelt geen wonderen. “Ik hoop dat we thuis in De Kuip weer wat kunnen creëren, maar ik denk niet dat het tientallen kansen gaan worden. Dat durf ik helaas nu al te voorspellen”, zegt de nieuwe trainer van Feyenoord in zijn voorbeschouwing op de return van donderdag 29 juli.

“Gebrek aan creativiteit”

De trainer van de Rotterdamse ploeg weet waar vorige week donderdag de zwakke punten lagen binnen zijn team. “Als wij tegen zo'n laag blok spelen hebben we veel te weinig creativiteit om tot kansen te komen. Spelers die in de kleine ruimte weg kunnen draaien bij de tegenstander, een steekpass zien die anderen niet zien. Daar hebben wij vrij weinig spelers van. In de afgelopen oefenwedstrijden zag je dat wij wel tot kansen komen. Ik zie echt wel verbetering. Met De Kuip erachter leidt het tegen Drita ongetwijfeld tot meer kansen. Het gebrek aan creativiteit is niet structureel”, aldus Slot.

Ardijan Nuhiji: “Wij onderschatten onze kwaliteit niet”

Het was afgelopen donderdag al feest in Kosovo toen Drita in eigen huis gelijkspeelde tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Ardijan Nuhiji weet nu wat ze in Rotterdam kunnen verwachten. “We zijn als team voorbereid. In het voetbal weten we dat er altijd verrassingen zijn, we weten dat we een heel sterke tegenstander hebben. We zullen op geen enkel moment opgeven. We zullen de tegenstander waarderen, maar we zullen onze kwaliteit die we hebben nooit onderschatten”, zegt Nuhiji.

“Feyenoord heeft gevaarlijke spelers”

Volgens de trainer zijn er een aantal spelers van Feyenoord waar zijn team extra alert op moet zijn. “Feyenoord heeft met Sinisterra en Linssen zeer gevaarlijke spelers. Ook op het middenveld hebben ze Kokcu, een zeer technische speler, die ook veel rent”, looft Nuhiji. “We moeten voorzichtig zijn, we weten dat we deze wedstrijd ook veel moeten rennen”, besluit de trainer van FC Drita zijn voorbeschouwing op hun bezoek aan de Nederlandse havenstad.

Statistieken

Als Feyenoord donderdag wint, gaat de ploeg van trainer Slot door naar de volgende voorronde en treft het daarin het Zwitserse FC Luzern. Mochten de Rotterdammers donderdag verliezen dan houdt het Europese voetbalavontuur er voor dit seizoen al mee op voor Feyenoord.

Head 2 Head

Vorige week donderdag was de eerste keer dat de teams tegen elkaar speelden. Met het gelijkspel 0-0 is er dus nog weinig te zeggen over de krachtmeting. Drita komt donderdag voor het eerst naar De Kuip.  

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord oefende afgelopen zondag tegen PAOK Saloniki ter voorbereiding op de return tegen Drita. De ploeg van trainer Slot verloor in eigen Kuip met 1-2 van de Griekse ploeg. Net voor de trip naar Kosovo werd er nog wel gewonnen van Werder Bremen. Het oefenduel tegen de Duitse ploeg werd met 2-1 gewonnen.

Huidige vorm FC Drita

Na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord is de ploeg van trainer Nuhiji niet meer in actie gekomen. De Kosovaarse competitie begin pas eind augustus. Drita is dus alleen in de Conference League actief en daarin won het voor de wedstrijd tegen Feyenoord tweemaal van FK Decic (2-1 en 0-1) uit Montenegro.

Lappenmand

Feyenoord-trainer Slot kan donderdag niet rekenen op Lutsharel Geertruida en Aliou Balde. Beiden zijn geopereerd aan de knie. Marouan Azarkan zal er door een bovenbeenblessure ook niet bij zijn. Alireza Jahanbakhsh is wel volledig inzetbaar.

FC Drita komt zonder speler Kastriot Rexha naar Rotterdam. De 32-jarige centrumspits van Drita was er door een ontsteking in de knie afgelopen donderdag ook al niet bij.

Prognose

Feyenoord moet dus nog vol aan de bak, maar wij verwachten dat de Rotterdammers wel doorgaan naar de volgende ronde. Onze wedtip is 1-0 voor Feyenoord, want zoals trainer Slot al verwacht zullen de doelpunten je donderdag niet om de oren vliegen. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde pre-odds bij de bookmakers.

Quoteringen Feyenoord – FC Drita

De pre-odds voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Drita zijn het hoogst ingeschaald bij een zege van de Kosovaarse ploeg. De maximale beloning voor een overwinning van Drita staat op een odd van x 25.33 keer je speelbedrag genoteerd.

In het 1X2 spelsysteem staat de quotering bij een gelijkspel op x 10.15 keer je speelbedrag ingeschaald. Een overwinning van Drita staat op x 1.09 keer je speelbedrag genoteerd.

De UEFA Conference League return Feyenoord Rotterdam – FC Drita Gjilan wordt gespeeld op donderdag 29 juli om 20:00 uur in de Rotterdamse Kuip. Gaan de Rotterdammers de return winnen of is het Europese voetbalseizoen na donderdag al voorbij voor het team van trainer Slot? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!