Conference League
24/08/2021 1 reacties

Gaat Vitesse winnen van RSC Anderlecht in Conference League?

Gaat Vitesse winnen van RSC Anderlecht in Conference League?

Voor Vitesse wordt het donderdag een cruciale dag in de strijd om een plek in de groepsfase van de Europa Conference League. De ploeg uit Arnhem met het in de Gelredome tegen RSC Anderlecht gaan uitmaken welk team zich kwalificeert voor dit nieuwe Europese toernooi. Vorige week werd het een gelijkspel 3-3 in Brussel. Check de odds op VoetbalGokken.nl!

Thomas Letsch: “Wij hebben nog kans op groepsfase”

Vitesse had het niet gemakkelijk in de heenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. In het Lotto Park Stadion te Brussel werd het een gelijkspel 3-3 voor de Belgische club en Vitesse. Om de groepsfase veilig te stellen, moet het team van Vitesse-trainer Thomas Letsch wel winnen. De Duitse coach hoopt op veel eigen publiek in de Gelredome om zijn team aan te moedigen. “Anderlecht is een grote club, maar wij hebben ook kans om door te gaan naar de groepsfase. Hopelijk komen er ook een hoop supporters naar ons stadion om een mooie ambiance te creëren”, wenst trainer-Letsch.

“Mooie play-offs”

Met het gelijkspel (3-3) is er nog van alles mogelijk voor Vitesse. Maar het Belgische Anderlecht wordt ook in de Gelredome niet onderschat door trainer Letsch. “In de heenwedstrijd zat alles wat voetbal en play-offs mooi maakt. Ik ben trots op mijn ploeg, maar we spelen donderdag opnieuw tegen een topteam”, waarschuwt de trainer van Vitesse.

Vincent Kompany: “Vitesse is sterk in balbezit”

RSC Anderlecht-trainer Vincent Kompany was vorige week te spreken over de thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers, maar hoopt dat er donderdag nog een tandje hoger geschakeld kan worden om de bij de loting voor de groepsfase aanwezig te mogen zijn. “We hebben de hele wedstrijd kansen gecreëerd. Dan denk ik dat onze aanpak de juiste was. Vitesse is ook gewoon een goede ploeg, die sterk is in balbezit en moeilijk in bedwang is te houden. Ik kan leven met het resultaat, maar donderdag moeten we er wel vol voor gaan”, zegt de trainer van de Belgische ploeg.

“Gewoon winnen van Vitesse”

Ook voor Anderlecht is er nog niets beslist en trainer Kompany heeft dan ook veel vertrouwen in de return. “Nu moeten we gewoon bij Vitesse winnen en we zijn gekwalificeerd. Of het nu 90 minuten of 120 minuten duurt, ik wil een ploeg zien die een hele wedstrijd gevaarlijk kan zijn”, besluit de trainer van RSCA.

Statistieken

Vitesse heeft donderdag het thuisvoordeel om het gelijkspel om te gaan zetten in een ticket voor de groepsfase. Bij winst van de Arnhemse ploeg is deelname aan de Conference League zeker. Wordt het donderdag opnieuw een gelijkspel? Dan volgt er een verlenging. De loting zal op vrijdag 27 augustus om 13:00 uur plaatsvinden.

Head 2 Head

De wedstrijd van vorige week was voor Vitesse en Anderlecht niet de eerste keer dat ze tegen elkaar speelden. In de jaren 2016 en 2015 speelden de teams nog een oefenwedstrijd tegen elkaar. Vijf jaar geleden won Vitesse die wedstrijd met 1-2. In 2015 werd Vitesse verrast door het Belgische RSCA dat met 5-0 veel te sterk was voor de ploeg uit Arnhem.

Huidige vorm Vitesse

Na de wedstrijd in Brussel speelde Vitesse de Eredivisie wedstrijd tegen Willem II. Het duel werd in Arnhem gespeeld en de Tilburgers wisten met 0-3 te winnen in de Gelredome. De eerste speelronde van de competitie was ook al geen dendert succes. Bij PEC Zwolle werd weleens waar gewonnen, maar de 0-1 overwinning is wat zuinig voor de Arnhemse ploeg.

Huidige vorm RSC Anderlecht

De ploeg uit Brussel kwam dit weekend niet in actie in de Belgische Jupiler Pro league. Er stond een wedstrijd tegen KAA Gent op de rol, maar Anderlecht vroeg om uitstel en kreeg dat ook van de bond. Zowel Anderlecht als KAA Gent zijn nog in de run voor de groepsfase van de Conference League en hebben er dus beide baat bij dat dit duel wordt verplaatst. RSCA is wel al zes wedstijden op rij ongeslagen.

Lappenmand

Vitesse kan voor de return op donderdag niet beschikken over de geblesseerde verdedigers Jacob Rasmussen, Danilho Doekhi, Million Manhoef. Ook doelman Daan Reiziger zal er door een blessure niet bij zijn. Anderlecht komt wel met een fitte basisselectie naar Arnhem toe reizen.

Prognose

En dan de prognose voor Vitesse Arnhem – RSC Anderlecht. Onze wedtip is 1-0 voor Vitesse. Wat is jouw voorspelling? Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan.

Quoteringen Vitesse – RSC Anderlecht

De online bookmakers schalen de quotering voor een gelijkspel in de Gelredome het hoogst in. Je kunt maximaal x 3.38 keer je inleg terugverdienen als ook de return in Arnhem een gelijkspel wordt.

In het 1x2 spelsysteem wordt een overwinning van Vitesse iets hoger ingedeeld dan een zege van Anderlecht. Gemiddeld keren de bookmakers x 2.60 keer jouw speelbedrag uit als Vitesse wint. Een overwinning van RSC Anderlecht staat op x 2.41 keer je inleg ingedeeld.

De Europa Conference League terugmatch Vitesse – RSC Anderlecht wordt gespeeld op donderdag 26 augustus om 19:00 uur in de Gelredome te Arnhem. Voor de hoogste pre-odds, live betting en nog veel meer wedopties voor de return van Vitesse – Anderlecht zit je goed bij VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!