Kan Olympiakos ook thuis stunten en Aston Villa zo uit de finale houden?

Kan Olympiakos ook thuis stunten en Aston Villa zo uit de finale houden?
Olympiakos Piraeus
Aston Villa

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Bij veel voetbalvolgers klapperden de oren bij het zien van de uitslag in de heenwedstrijd tussen Aston Villa en Olympiakos. Niet Aston Villa maar Olympiakos verschafte zich in Birmingham van een goede uitgangspositie voor de return. De Grieken wonnen op Villapark met .. 2-4. Plaats je voorspelling voor de komende return en scoor de beste Conference League odds via VoetbalGokken.nl!

José Luis Mendilibar (trainer Olympiakos Pireaus): “We brachten onze A-game”

Ik ben trots op mijn team, dat waren de eerste woorden van Olympiakos-coach José Luis Mendilibar na de 2-4 overwinning op Aston Villa in de eerste halve finale van de UEFA Europa Conference League. ”Natuurlijk ben ik trots op mijn team, maar nog meer tijdens het 2–2 gelijkspel reageerde mijn team en slaagden we erin de 2–4 overwinning te behalen. We brachten onze A-game en behaalden een geweldig resultaat.”

“Villa zal zich nog niet gewonnen geven”

Volgens Mendillibar was er niet één aspect dat zorgde voor deze enorme stunt: “Er was niet slechts één sleutelfactor in de wedstrijd, we waren recht door zee en hielden er niet veel rekening mee hoe goed de tegenstander is en, met absoluut respect voor onze tegenstander, hebben we tijdens de wedstrijd onze inspanningen niet één keer stopgezet. Dat moeten we in de return weer doen, want Aston Villa zal zich nog niet gewonnen geven.”

Unai Emery (trainer Aston Villa): “Olympiakos verdiende te winnen, wij speelden niet goed”

Aston Villa trainer Unai Emery zie na afloop dat hij gefrustreerd en teleurgesteld is. Volgens hem hadden ze geen controle over de wedstrijd. “We hebben niet goed gespeeld. Ons plan was totaal anders. Maar Olympiakos deed het uitstekend. Zij verdienden om de heenwedstrijd te winnen", zei Emery in zijn interview na de heenwedstrijd.

“Olympiakos is nu favoriet”

Emery heeft wel vaker met zijn clubs een comeback weten te maken, maar de succestrainer beseft zelf ook dat het nu wel het moeilijk gaat worden om de finale te bereiken: “We zullen proberen terug te komen, maar ze zijn nu natuurlijk favoriet. Wij gaan daar spelen en proberen iets anders te laten zien dan vorige week donderdag.”

Statistieken

Dat een halve finale nooit makkelijk is, is een cliché. Maar deze halve finale tussen Aston Villa, dat een topseizoen draait in Europa én in de Engelse Premier League en het Griekse Olympiakos leek toch voorbestemd voor Villa.

De Grieken dachten daar anders over en wisten in Birmingham vriend én vijand te verrassen door met 2-4 te winnen. En dat betekent dat Aston Villa aan de bak zal moeten in deze return, want er moet met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden om niet uitgeschakeld te worden door Olympiakos.

Head to Head

De 2-4 van vorige week was een grote verrassing en extra verrassend omdat het de allereerst onderlinge ontmoeting betrof. Er was voor beide ploegen dus geen referentiemateriaal aanwezig. Nu weet Aston Villa dat ze de Grieken absoluut niet moeten onderschatten. Wellicht is de 2-4 in Birmingham een wake-up call voor de Engelse topclub. Of zullen we zien dat Olympiakos veel sterker is dan de meeste vooraf hadden gedacht. Ze staan natuurlijk niet voor niets in deze halve eindstrijd.

Huidige vorm Olympiakos

De Griekse formatie strijdt momenteel in de Griekse competitie in de kampioenspoule voor de landstitel. Het battled daarin met koploper AEK Athene, PAOK en Panathinaikos. Olympuakos begon die strijd matig, maar lijkt op dit moment één van de ploegen met de beste vorm waar de andere topclubs afgelopen weken meerdere steken lieten vallen deed Olympiakos dat niet.

Huidige vorm Aston Villa

De titelrace in de Engelse Premier League gaat tussen Manchester City, Arsenal en in mindere mate ook nog Liverpool. Achter die grote drie is Aston Villa ‘the best of the rest’ en dat is een hele mooie benaming in een sterke competitie als de Engelse Premier League. Maar een finaleplaats in de Europa League zal toch het hoofddoel zijn voor Emery en zijn mannen.

Lappenmand

Bij Olympiakos ontbreken Mings, Kamara, Buendia, Zaniolo, Ramsay door blessures. Daarnaast zijn er ook meerdere spelers niet speelgerechtigd. Er zal dus in een opstelling gespeeld worden die men in de Griekse competitie niet echt gewend is.

Aston Villa zal de scheve situatie recht moeten zetten zonder Mings, Beundía, Kamara, Ramsaey en Moreno. Dit vijftal zit met allerlei verschillende blessures voorlopig nog in de lappenmand. Mings en Ramsey zullen sowieso ook niet op tijd fit zijn voor een eventuele finale.

Prognose Olympiakos Piraeus - Aston Villa

Onze prognose voor Olympiakos – Aston Villa is 0-4 voor de Engelse formatie. Wij hebben nog de wedstrijden tegen Ajax en AZ in ons hoofd en zagen in die dubbele ontmoetingen ook twee verschillende gezichten bij Aston Villa. Na de 2-4 nederlaag thuis zal Aston Villa vol overgave jagen op goals.

Wij denken dat Olympiakos die storm niet overleefd en dat Aston Villa de Grieken alsnog gaan kraken. Welke odds daarbij horen in het 1X2 spelsysteem lees je hieronder.

Quoteringen voor Olympiakos Piraeus - Aston Villa

Hoewel Aston Villa achterstaat, blijft het volgens de goksites de grootste kanshebber. Dit leidt tot een boeiende situatie waarin de club, ondanks een voorsprong van twee doelpunten, zeer hoge odds krijgt. Als Olympiakos wint, betalen de bookmakers tot wel 3,75 keer de inzet uit.

Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, wordt Olympiakos de finalist en betalen de goksites voor een gelijkspel tot maximaal 3,85 keer de inzet uit, wat deze weddenschap de hoogste quotering geeft in deze halve finale van de Europa League.

De odds voor een overwinning van Aston Villa stijgen minder snel vanwege hun favorietenstatus. De quoteringen in het 1X2 spelsysteem bereiken daardoor een maximum van x1,60 keer de inzetwaarde

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën