Conference League
11/08/2021 0 reacties

Wint Feyenoord ook in De Kuip van FC Luzern?

Wint Feyenoord ook in De Kuip van FC Luzern?

Vorige week boekte Feyenoord Rotterdam een prima voorsprong op FC Luzern in de heenwedstrijd van de Europa Conference League. De derde voorronde van het toernooi wordt aanstaande donderdag afgemaakt in De Kuip te Rotterdam. Feyenoord verdedigt een 3-0 voorsprong op de Zwitserse ploeg. De kans dat Feyenoord doorstroomd naar de laatste voorronde is wel heel groot. Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en speel voor de hoogste pre-odds!

Arne Slot: “Ook thuiswedstrijd tegen FC Luzern binnenhalen”

Na de ruime overwinning in Luzern zijn velen er zeker over. Feyenoord gaat de groepsfase van de Conference League halen. Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot moet men niet te hard van stapel lopen nu Luzern donderdag nog in De Kuip komt spelen. “We moeten niet overdrijven. Het is heel fijn dat we deze gewonnen hebben, het geeft ons een goede uitgangspositie. Maar ik heb niet de illusie dat we vanaf vandaag alleen maar Feyenoord op deze manier gaan zien. Wat ik wel verwacht is dat ze er alles aan doen om de terugwedstrijd tegen Luzern binnen te halen”, zegt Slot.

“Verder bouwen na overwinning”

Afgelopen zondag won Feyenoord de oefenwedstrijd tegen Atletico Madrid met 2-1. “En dat geeft natuurlijk vertrouwen. Je moet het in de wedstrijden doen. Het is voor de jongens lekker en voor de Feyenoord-supporter goed om te zien dat we hiertoe in staat zijn. Globaal gezien was dit een prima prestatie, hier kunnen we mee verder”, zo bevestigt de Feyenoord-trainer op de clubwebsite.

Fabio Celestini: “Feyenoord is verder dan wij”

FC Luzern-trainer Fabio Celestini zag in eigen stadion dat zijn team werd weggespeelt door Feyenoord. Volgens de coach had dat met veel dingen te maken. “We hebben veel spelers die nog niet op 100 procent staan. Of het ontbreekt in het fysieke gebied of in het hoofd. Feyenoord is duidelijk al verder en dat maakt het er niet makkelijker op voor ons”, zegt de trainer van Luzern.

“Alles aan doen om ons te kwalificeren”

Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Celestini in de Zwitserse competitie tegen FC Zürich  en de coach had gehoopt dat die wedstrijd wel gewonnen werd voordat het op reis gaat naar Rotterdam. “De wedstrijd tegen FC Zürich had ons weer wat zelfvertrouwen moeten geven, maar dat duel hebben we ook verloren. Maar we zullen er donderdag tegen Feyenoord natuurlijk nog steeds alles aan doen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde”, zegt de trainer van Luzern tot slot van zijn voorbeschouwing op het duel in Rotterdam.

Statistieken

Mocht Feyenoord donderdag de laatste voorronde van de Conference League halen, dan treft de ploeg van trainer Slot het Zweedse IF Elfsborg Velez Mostar uit Bosnië en Herzegovina. Die twee teams speelden vorige week een gelijkspel 1-1 in Zweden en gaan deze week in Mostar bepalen wie er doorgaat naar de laatste voorronde.

Head 2 Head

De uitwedstrijd van vorige week was voor Feyenoord niet de eerste keer dat de Rotterdammers tegen Luzern speelden. In januari 2018 speelden de ploegen ook al eens tegen elkaar. Dit was toen een oefenwedstrijd die Feyenoord met 2-1 wist te winnen.

Huidige vorm Feyenoord

Het team uit Rotterdam speelde na de wedstrijd in Luzern een oefenduel tegen Atletico Madrid. Feyenoord won met 2-1 van de Spaanse regerende kampioen. Brain Linssen en Naoufal Bannis scoorde voor de Rotterdamse ploeg. De Argentijn Angel Correa maakte nog een doelpunt voor de Madridlenen. Dit weekend start de Eredivisie met een nieuw seizoen en gaat het team van trainer Slot op pad naar Willem II in Tilburg.

Huidige vorm FC Luzern

De Zwitserse competitie heeft de eerste drie speelronden er al op zitten. FC Luzern verloor twee van de drie wedstrijden en één duel werd een gelijkspel. Afgelopen zondag werd er verloren van FC Zürich met 1-3 in eigen Swissporarena Stadion waarin het afgelopen donderdag ook al verloor van Feyenoord.

Lappenmand

Bij Feyenoord zijn Lutsharel Geertruida, Aliou Balde (beiden geopereerd aan de knie), Denzel Hall (blessure) en Christian Conteh (hamstringblessure) de spelers die er donderdag niet bij zullen zijn. Maar echte basisspelers hoeft Slot dus niet te missen.

Ook FC Luzern moet wat spelers achterlaten door blessureleed. Zo doen Samuel Alabi, Tsiy William Ndenge, Marius Müller, Samuele Campo en Pascal Schürpf komende donderdag niet mee als de return in de Kuip plaatsvindt.

Prognose

Wij verwachten dat de Rotterdamse ploeg ook in eigen Kuip wint van de Zwitserse. Onze wedtip is 3-1. Luzern weet wat het donderdag kan verwachten en dat zal volgens ons tot een doelpunt leiden, maar winnen dat zien wij de Rotterdammers wel doen. In onderstaand odds-overzicht vind je de gemiddelde pre-odds die de bookmakers uitkeren.

Quoteringen Feyenoord – FC Luzern

Met de ruime voorsprong die Feyenoord in Zwitserland boekte is het niet zo gek dat de Rotterdammers voor de return favoriet zijn. De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem wordt dan ook uitgekeerd als Luzern in De Kuip wint. De maximale beloning kan oplopen tot x 6.00 keer je inleg.

Een gelijkspel is bij de bookmakers goed voor een beloning van x 4.70 keer je speelbedrag en die quotering is ook niet mis. Een zege van Feyenoord staat met een pre-odd van x 1.39 keer je inleg genoteerd.

De Europa Conference League wedstrijd Feyenoord – FC Luzern wordt gespeeld op donderdag 12 augustus om 20:00 uur in De Kuip te Rotterdam. Voorspel de terugwedstrijd van de Rotterdammers via VoetbalGokken.nl en maak de beste deals met de Nederlandse bookmakers.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!