Copa America 2021
08/07/2021 0 reacties

Welk land wint Copa America 2021 finale: Argentinië – Brazilië?

Welk land wint Copa America 2021 finale: Argentinië – Brazilië?

Net als EURO2020 is de Copa America aanstaande zondag toe aan de finale. De landen die gaan strijden om de beker en de eer zijn Argentinië en Brazilië. De droomfinale van vele voetbalfans en voetbalpunters die graag voorspellen voor hoge quoteringen. Bij VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste deals voor de eindstrijd tussen Lionel Messi en Neymar!

Lionel Scaloni: “Het zal moeilijk worden tegen Brazilië”

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni heeft gemerkt dat landenteams tegen Argentinië net even iets meer willen geven en de bondscoach verwacht van de finale tegen Brazilië niet anders. “De Argentijnse ploeg moet altijd competitief zijn. Het moet altijd op zoek naar de overwinning. Iedereen speelt tegen Argentinië op een andere manier dan de andere wedstrijden. Het zal erg moeilijk worden om tegen Brazilië te spelen. We hechten geen waarde aan de competitie zelf, maar aan elke wedstrijd die we met dit shirt spelen”, zegt de Argentijnse coach.

Lionel Messi: “Mooi om tegen Brazilië te spelen”

De Argentijn Lionel Messi is topscoorder van de Copa America met vier goals. Zijn teamgenoot Lautaro Martinez staat met drie treffers op de tweede plek. Messi heeft hoop op een goede afloop voor de Argentijnen. “We zijn met een droom naar dit toernooi gekomen en wilden vanaf het eerste moment voor de finale gaan. Dit hebben we samen gedaan. Het is mooi om tegen Brazilië te spelen”, aldus Messi.

Adenor Leonardo Bacchi: “Van Argentinië winnen en kampioen worden”

Adenor Leonardo Bacchi staat beter bekend als de Braziliaanse bondscoach Tite en volgens hem maakt het niet uit tegen welk land de finale gespeeld gaat worden. “Ik heb veel respect voor het werk van de technici van de teams en de selecties. We willen geen enkel specifiek persoon verslaan, we willen die overwinning verdienen en daarom heb ik geen voorkeuren voor de ene of de andere tegenstander. Wie kampioen wil worden moet ook van Argentinië kunnen winnen”, zegt de Braziliaanse oefenmeester.

Neymar: “Ik wil finale met Argentinië”

Niet alleen vele voetbalsupporters hadden gehoopt Brazilië en Argentinië in de finale aan te treffen. Ook Neymar hoopte op deze eindstrijd tegen de grootste concurrent, Argentinië. “Ik wil dolgraag de finale tegen Argentinië spelen. Ik juich ze toe”, zegt Neymar. “Ik heb daar vrienden, maar in de finale zal Brazilië winnen”, zegt de aanvaller van Paris Saint Germain.

Statistieken

Argentinië heeft de Copa America in totaal veertien keer gewonnen. Dit toernooi werd voor de allereerste keer in 1916 gespeeld. De Argentijnen wonnen de beker voor het eerst in 1921 en voor het laatst in 1993. Brazilië won de laatste keer en dat was in 2019. De Brazilianen zijn dus regenend kampioen en dat waren zij in 1919 voor het eerst keer. In totaal veroverde Brazilië acht keer de beker van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi dat dezelfde waarde heeft als het EK in Europa.

Head 2 Head

Argentinië en Brazilië behoren al sinds mensenheugenis tot de topvoetballanden in de wereld. Er werden al veel wedstrijden gespeeld tussen deze twee landenteams. De laatste keer was de halve finale op de Copa America 2019. De Brazilianen waren daarin met 2-0 de sterkste van de twee toplanden.

Huidige vorm Argentinië

De Argentijnen maakte een valse start op deze Copa America door met gelijk te spelen tegen Chili 1-1. Daarna won het sterrenelftal alle wedstrijden en kreeg het maar twee (!) tegengoals. De reeks is opmerkelijk omdat voorafgaand aan dit toernooi de Argentijnse ploeg stroef draaide met drie gelijke spelen in vier WK kwalificatiewedstrijden voor Qatar 2022.

Huidige vorm Brazilië

De Braziliaanse ploeg is al lange tijd ongeslagen. Ook dit toernooi werden vrijwel alle duels in de winst omgezet. Alleen de laatste groepswedstrijd werd er puntverlies geleden. Tegen Ecuador werd het 1-1. De vorige twee wedstrijden tegen Chili en Peru lieten zien dat de machine echter nog steeds soepel draait. De laatste nederlaag? Die was op 15 november 2015 tegen jawel: Argentinië.

Prognose

We voorspellen een finale waarin de doelpunten ons niet om de oren zullen vliegen. Toch denken wij dat de Argentijnen zullen winnen van de Brazilianen. Onder aanvoering van Messi wint Argentinië met 1-2. Benieuwd wat deze voorspelling kan opleveren bij de bookmakers? Check onderstaand odds overzicht en speel ook mee!

Quoteringen Argentinië – Brazilië

De quoteringen voor de finale van de Copa America zijn in het 1X2 spelsysteem als volgt ingedeeld. Een overwinning van Argentinië krijgt een pre-wedstrijd quotering van x 3.65 keer je speelbedrag mee. Dit is de hoogste odd die de bookmakers uitkeren voor de finale van deze Copa!

Een gelijkspel in Rio de Janeiro staat op een quotering van x 3.15 keer je inleg genoteerd. Wint Brazilië volgens jou? Dan kan je x 2.17 keer je inleg terugverdienen als de Brazilianen de beker veroveren!

De finale van de Copa America Argentinië – Brazilië wordt gespeeld op zondag 11 juli om 02:00 uur in stadion Maracanã te Rio de Janeiro. Welk land wint deze droomfinale van Zuid-Amerika? Laat jouw voorspelling tijdig achter bij de bookmakers of speel live mee via VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!