EK 2024
19/11/2023 16 wedtips

Allesbeslissende EK kwalificatie kraker Oekraïne - Italië

Allesbeslissende EK kwalificatie kraker Oekraïne - Italië
Oekraïne
Italië

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

De ontknoping in Groep C had bijna niet spannender kunnen zijn. De Oekraïne en Italië zullen op de laatste speeldag van de EK kwalifcatie onderling gaan uitmaken wie er tweede wordt en daardoor samen met Engeland naar het EK 2024 mag. Voorspel Oekraïne - Italië via VoetbalGokken.nl en speel mee bij de bookmakers met de beste EURO 2024 odds!

Sergey Rebrov (bondscoach Oekraïne): “We spleen voor onze fans die in de oorlog zitten”

Oekraïne bondscoach Sergey Rebrov had in een poule met Engeland en Italië vooraf vast niet verwacht dat hij met zijn land nog tot de laatste speeldag serieus kanshebber zou zijn voor een EK ticket, maar dat is wel het geval. En dat maakt hem trots, maar geeft ook druk. “Het is een heel belangrijke wedstrijd voor hen, maar ook voor ons.

"Italië is een topteam"

Rebrov snapt de kritiek op Italië niet, want hij rekent op een zeer moeilijke wedstrijd. "Italië is een topteam en het is nooit gemakkelijk geweest om tegen hen te spelen, We hebben groot respect voor Italië, maar moeten onze eigen kracht tonen. We weten dat voetbal op dit moment niet het belangrijkste is in ons land, maar miljoenen Oekraïners zullen naar deze cruciale wedstrijd kijken en wij spelen voor hen.”

Luciano Spaletti (bondscoach Italië): “Tegen de Oekraïne laten zien dat we naar het EK willen”

De Italiaanse bondscoach Luciano Spaletti nam na de mislukte WK Qatar 2022 campagne het stokje over van Roberto Mancini maar ziet nu dat Italië wederom in de problemen zit. Er moet maandag gewonnen worden anders is Italië is volgend jaar wellicht weer niet bij! “De wedstrijd op Wembley had een verschil kunnen maken, maar daar stonden we tegenover een geweldig Engels nationaal team. Nu moeten we tegen de Oekraïne laten zien dat we er alles voor willen doen om naar het EK te gaan.

"We moeten klaar zijn voor alles"

Spaletti weet dat zijn land en de Oekraïne voorafgaand aan dit duel gelijk staan qua punten en dat de huidige tweede plaats van Italië dus aan een dun draadje hangt. "We moeten onze voetbalideeën voortzetten en klaar zijn voor alles ten behoeve van ons volk. De fans hebben een Italiaans nationaal team nodig dat zijn grote historische verleden weerspiegelt en tegelijkertijd modern voetbal speelt, een team met een sterk karakter en charismatische spelers die met zulke situaties kunnen omgaan.”

Statistieken 

Engeland gaat als groepshoofd eindigen in Poule C. Momenteel bezet Italië de o zo belangrijke tweede positie. Deze geeft na de komende speelronde rechtstreeks toegang tot EURO 2024. 

Maar de Oekraïne zit op het vinkentouw. Het elftal van bondscoach Rebrov heeft net als de Italiaanse voetbalploeg 13 punten. Een zege in de thuiswedstrijd tegen de Italianen brengt hun dus op die felbegeerde tweede plaats. 

Head to Head

In de Head to Head statistieken zien we dat Italië in vier van afgelopen vijf onderlinge duels als winnaar uit de bus kwam. Alleen een vriendschappelijk duel in 2018 leverde niet de volle winst op omdat die in 1-1 eindigde.

Eerder deze kwalificatie werd er in San Siro (Milaan) met 2-1 gewonnen van de Oekraïne. Fratessi scoorde in de eerste helft tweemaal voor La Squadra Azzuri en verzekerde daarmee het elftal van bondscoach Spaletti van drie hele dure punten. 

Huidige vorm Oekraïne

De Oekraïne heeft afgelopen week niet hoeven spelen in de EK kwalificatie. In plaats daarvan werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen Gdansk. In die wedstrijd tankte de formatie van bondscoach Reborv vertrouwen door met 0-2 te winnen. Dit was na de EK kwalificatiezeges op Noord Macedonië en Malta al de derde overwinning op rij. 

Huidige vorm Italië

Op 17 oktober speelden de Italianen uit bij Engeland. Daar mocht niet verloren worden. Maar dat duel ging wel verloren. Engeland plaatste zich dankzij een 3-1 overwinning en drukte daarmee de Italianen dieper in de zorgen. Zij wisten toen al dat ze de tweede laatste groepsduels moesten winnen om naar het EK te mogen. De eerste opdracht werd afgelopen week volbracht. Noord Macedonië werd met 5-2 verslagen. Nu volgt de tweede en laatste horde: de Oekraïne. 

Prognose Oekraïne - Italië

De VoetbalGokken.nl prognose dan. Wij kijken oprecht uit naar deze kraker tussen de Oekraïne en Italië. Want het beloofd heel spannend te worden in deze slotronde van de EK kwalificatiereeks. Onze voorspelling? Winst voor Italië.

Waarom? Het is toch de ervaring en kwaliteit in het Italiaanse elftal die bij ons de doorslag geeft. Met een pre-wedstrijd quoteringen van bijna een verdubbeling van onze inleg is dit ook geen verkeerde wedoptie. Welke voorspelling kies jij? 

Quoteringen voor Oekraïne - Italië

Om VoetbalGokkers die willen meespelen met de Oekraïne - Italië een handje te helpen bij het bepalen van hun voorspelling zochten wij alvast de beste odds in het 1x2 spelsysteem voor je op. Winst van de Italianen is volgens de bookmakers het meest logisch en wordt momenteel ook het meest gespeeld. Ook in onze prognose kiezen wij hiervoor. Is dit de winnende voorspelling? Dan kan dat tot maximaal 1,93 keer het ingelegde speelbedrag opleveren. 

Bij een gelijkspel is Italië spekkoper. Zij blijven boven de Oekraïne omdat ze in de onderlinge resultaten beter uitslagen kunnen voorleggen. Er werd immers in San Siro met 2-1 gewonnen. Komt er nu geen winnaar? Dan zijn de online VoetbalGokkers de enige die echt mogen juichen dankzij een maximale pre-wedstrijd quotering van 3,90 keer de inlegwaarde.

Gaan de Oekraïne stunten? Dan heeft het veelbesproken land dat al tijdenlang in een crisis leeft door de oorlog met Rusland eindelijk iets op trots op te zijn. Italië is dan als titelverdediger de spreekwoordelijke Sjaak, maar bezorgd punters wel een fraaie winstbonus. Iedereen die op de Oekraïne gokte via het 1x2 spelsysteem en dat deed bij een legale, Nederlandse bookmakers ontvangt dan een bonus. Deze kan oplopen tot maximaal 4,00 de inlegwaarde! 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën