EK 2024
22/06/2024 14 wedtips

Engeland na gelijkspel tegen Denemarken vol op de aanval tegen Slovenië

Engeland na gelijkspel tegen Denemarken vol op de aanval tegen Slovenië
Engeland
Slovenië

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Engeland is één van de topfavoriet voor eindwinst bij vrijwel alle bookmakers. Na twee duels staan de Engelsen op vier punten en is kwalificatie voor de tweede ronde nog niet zeker. In de derde en laatste poulewedstrijd tegen Slovenië zal Engeland dan ook vol gas moeten om zichzelf alsnog via een goede eindklassering in de groep naar de knock-outfase te schieten. Wie gaat dit duel winnen en haalt de volgende ronde? Lees onze uitgebreide voorbeschouwing voor Engeland tegen Slovenië en zet in via de Nederlandse top bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “Er is veel werk te doen”

Het was even slikken voor de Engelse bondscoach Gareth Southgate toen er donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen Denemarken. Van ontgoocheling is nog geen sprake, maar in de aanloop naar de derde poulewedstrijd tegen Slovenië worden er nog wel hartige woorden gesproken. Southgate: “Er is veel werk te doen, dat is duidelijk na de eerste twee wedstrijden dit toernooi."

“We moeten beter presteren tegen Slovenië”

Voor Southgate telt maar één ding: de tweede ronde halen. En dus moet het beter tegen de Slovenen. “We snappen dat mensen teleurgesteld zijn met deze optredens. En terecht. We moeten beter presteren tegen Slovenië. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we er stapje voor stapje zullen komen dit EK.”

Matjaž Kek (bondscoach Slovenië): “We zijn de underdog, maar niet kansloos”

De Sloveense nationale ploeg kende veel onbekende namen toen de selectie bekendgemaakt werd. Daarmee rezen er ook vragen omtrent de kansen op dit EK. Tot nu toe stelde het elftal van bondscoach Matjaž Kek teleur. Maar hij heeft nog altijd hoop dat het tegen de Engelsen goed gaat komen. “Natuurlijk zijn we de underdog, maar dat wil niet zeggen dat we geen kans maken”, aldus Kek.

“We zijn goed voorbereid”

Kek keek ook naar de duels van Engeland tijdens EURO 2024 en concludeerde daaruit dat de Engelsen te pakken zijn. “Tegen Denemarken speelden ze gelijk en Slovenië had in de wedstrijd tegen Engeland ook meer verdient. We zullen echter zelf top moeten zijn, maar we zijn goed voorbereid. Ik heb  Goran Cvijanović op verkenning gestuurd om Engeland nog extra te analyseren en ik denk dat we er klaar voor zijn om de strijd met Engeland aan te kunnen gaan.”

Statistieken

Na twee speelronde staat Engeland aan kop in Groep C. Het elftal van Southgate heeft vier punten bij elkaar gevoetbald. Denemarken vinden we op een tweede positie. Zij speelden twee keer op rij gelijk en hebben dus nu twee punten. Ook Slovenië speelde al twee keer gelijk dit EK. Ook zij hebben twee punten en staan derde. Vierde en laatste is Servië. Zij pakte tot nu toe slechts één punt en zullen dus flink aan de bak moeten, maar tegelijkertijd is er ook nog veel mogelijk in Groep C met slechts drie punten verschil tussen de nummer één en vier.

Head to Head

De laatste keer dat Engeland en Slovenië tegenover elkaar stonden was in 2017. Toen werd er op 5 oktober van dat jaar gevoetbald in het kader van de WK kwalificaties. Engeland had behoorlijk wat moeite met Slovenië. Het won wel, maar slechts met 1-0.

In diezelfde WK kwalificatie had Engeland in oktober 2016 uit bij Slovenië gevoetbald en daar bleef het bij 0-0. Sinds Slovenië een zelfstandig land is wist het nog niet van Engeland te winnen tijdens een internationale voetbalwedstrijd.

Huidige vorm Engeland

Engeland begon EURO 2024 met duel tegen Servië. Die werd met 1-0 gewonnen. Die overwinning hadden de Engelsen ook wel even nodig, want in het laatste oefenduel voor dit EK werd er met 1-0 verloren van IJsland. Oranje had daar in de voorbereiding nog wel gemakkelijk van gewonnen (4-0). De tweede groepswedstrijd verliep nog teleurstellender. Harry Kane bracht Engeland nog wel op voorsprong maar Morton Hjulmand zorgde met een schitterende goal voor de 1-1 en grote teleurstelling in het Engelse voetbalkamp.

Huidige vorm Slovenië

De Slovenen wonnen in voorbereiding op het EK voetbal van Portugal. En dat gaf ze enorm veel vertrouwen. Ook Armenië werd verslagen, terwijl er tegen Bulgarije met 1-1 gelijk werd gespeeld. Dit gelijk bleek een opmaat voor een serie gelijke spelen. Door de 1-1 tegen Denemarken én de 1-1 tegen de Serven heeft Slovenië momenteel drie keer achter elkaar een wedstrijd beëindigd met een 1-1 eindstand.

Prognose Engeland - Slovenië

De VoetbalGokken.nl prognose voor dit EK duel tussen topfavoriet Engeland en outsider Slovenië gaat uit van een sterk spelend Engeland. Wij verwachten dat alle remmen los gaan en dat de echte kracht van de Engelsen dan duidelijk zal gaan worden.

Een ontketend Engeland gaat in onze ogen simpel afrekenen met Slovenië/ Wij zetten daarom in op 4-0 voor de Engelse formatie. Wat zijn jouw verwachtingen? De hieronder vermeldde pre-wedstrijd quoteringen in het 1X2 spelsysteem kunnen je wellicht helpen op weg helpen.

Quoteringen voor Engeland - Slovenië

De hoogste odds bij Engeland – Slovenië scoor je als er met succes wordt ingezet op een zege voor de Sloveense voetbalploeg. Als dit land weet te winnen van Engeland, dan zal dat dé sensatie op dit EK zijn. De Nederlandse Sportsbooks gaat dan ook all-in met odds oplopend tot maximaal 9,50 keer de inleg!

Het geldbedrag dat wordt ingezet op een zege voor Engeland kan ook meer waard worden. Als Engeland van Slovenië wint, dan zullen de online bookmakers namelijk iedereen die op Engeland heeft ingezet gaan uitbetalen. De maximale odds in het 1x2 spelsysteem staan op 1,30 keer het inlegbedrag.

Bij een gelijkspel is Engeland ook zeker van de tweede ronde en moet Slovenië hopen op een gunstige uitslagen in de andere wedstrijden en poules. Voetbalgokkers die hierop gokken kunnen daarmee in het 1x2 spelsysteem tot maximaal 4,90 keer hun inlegwaarde scoren.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën