EK 2024
01/07/2024 3 wedtips

Engeland zwaar topfavoriet in EK 2024 kwartfinale duel tegen de Zwitsers

Engeland zwaar topfavoriet in EK 2024 kwartfinale duel tegen de Zwitsers
Engeland
Zwitserland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In Duitsland maakt de Engelse ploeg zich klaar voor de kwartfinale tegen Zwitserland. De twee landen wisten zich te kwalificeren voor de laatste acht van het toernooi en strijden aanstaande zaterdag om een plaatsje in de halve finale van dit EK voetbal 2024. Welk land wint in de Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf en mag zich klaarstomen voor de halve eindstrijd? Vergelijk de bookmakers op VoetbalGokken.nl en speel mee!

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “We zijn klaar om tegen Zwitserland te strijden”

Engeland staat in de kwartfinale van het EK, maar maakte tot nu toe nog weinig indruk bij haar fans. Bondscoach Gareth Southgate weet dat, maar weet ook wat zijn team kan. De bondscoach heeft dan ook alle vertrouwen in zijn spelers richting de kwartfinale tegen Zwitserland. “Onze vechtersmentaliteit heeft ons geholpen om van Slowakije te winnen en in deze kwartfinales te staan. We zullen beter moeten spelen, daar zal ik niet om heen draaien. Maar we zitten nog steeds in het toernooi en we zijn er klaar voor om tegen Zwitserland verder te strijden”, zegt Southgate.

“Zwitserland heeft een heel erg goed team”

De bondscoach van The Three Lions weet wat zijn team aanstaande zaterdag kan verwachten in Düsseldorf en bereidt zijn team voor op een strijd tegen een sterke tegenstander. “Toernooien brengen teams nou eenmaal in rare posities en bezorgt altijd bijzondere avonturen. We hebben nog een lange weg te gaan. Zwitserland is een heel erg goed team, maar wij hebben ook heel veel kwaliteit. Als we voor elkaar door het vuur blijven gaan kunnen we nog ver komen.”

Murat Yakin (bondscoach Zwitserland): “Onze volgende opponent zal England zijn”

Zwitserland wist Italië in de achtste finale uit het toernooi te knikkeren. Bondscoach Murat Yakin is trots op zijn team en kijkt uit naar de ontmoeting met de Engelsen. “We hebben een heel belangrijke wedstrijd gewonnen. Dat wij hier titelverdediger Italië zouden verslaan, had ik vooraf niet durven dromen. Maar wij willen meer. Onze volgende opponent zal England zijn. Wij gaan ons daar deze week intensief op voorbereiden, zodat we ook daarvoor we klaar zullen zijn.

“Ons opnieuw bewijzen tegen Engeland”

De bondscoach van Schweizer Nati hoopt tegen Engeland weer dezelfde vechtlust bij zijn spelers te zien dan tegen de Italianen. “De manier waarop we van Italië hebben gewonnen maakt mij trots. We hebben constant druk gezet en gaven ze geen tijd om op adem te komen. Gezien de wedstrijd die England tegen Slowakije speelde, zullen we dat in deze kwartfinales opnieuw moeten opbrengen om een kans te maken op de halve finale”, besluit Yakin.

Statistieken

Er kan maar een land in de kwartfinale tussen Engeland en Zwitserland doorstromen naar de halve finale. Er moet dus een winnaar komen in de Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf. De halve finale vindt plaats op 10 juli in Dortmund. Engeland of Zwitserland speelt dan mogelijk tegen Nederland, Roemenië, Oostenrijk of Turkije.  

Head 2 Head

In 2022 speelden Engeland en Zwitserland een oefenwedstrijd tegen elkaar. De twee landenteams troffen elkaar op Wembley in Londen. The Three Lions wonnen met 2-1 van Zwitserland. In 2019 speelden Engeland en Zwitserland in de UEFA Nations League om de derde plaats van het toernooi tegen elkaar. In reguliere speeltijd werd het 0-0 en dat bleef het ook in extra tijd. In de penaltyreeks wist Engeland het verschil te maken en werd derde van het toernooi.

Huidige vorm Engeland

Engeland schakelde in de achtste finale van het EK Slowakije uit. De ploeg van Southgate won pas in extra tijd van de Slowaken. The Three Lions kwamen zelfs tot achterstand, maar wisten dat in de reguliere speeltijd weer recht te zetten. In de verlenging maakten de Engelsen het verschil en zegevierden met 2-1 van Slowakije. In de poulefase won het Engelse team slechts één duel. De wedstrijd tegen Servië werd gewonnen met 0-1. De wedstrijden tegen Denemarken (1-1) en Slovenië (0-0) leverde voor Engeland maar twee punten in de poule op.

Huidige vorm Zwitserland

Zwitserland zegevierde van Italië in de achtste finale van EURO 2024. De ploeg van Yakin versloeg de Italianen met 2-0 en kreeg zelf geen doelpunt tegen. Op het EK wist het Zwitserse elftal ook van Hongarije te winnen (1-3). In de duels tegen Schotland (1-1) en Duitsland (1-1) deelden Zwitserland de punten met de Schotten en hun buurland.

Prognose Engeland - Zwitserland

De VoetbalGokken.nl prognose voor de wedstrijd Engeland - Zwitserland luidt winst van het Zwitserse team. Wij verwachten dat de ploeg van Yakin ook The Three Lions uit het toernooi gaan knikkeren.

Onze weddenschap bij de Nederlandse bookmakers is 1-2 voor Zwitserland. Deze weddenschap plaatsen we in het correct score combinatie speelsysteem van de online bookmakers. Ook meespelen? Check de odds in de pre-fase of scoor hoge live betting odds door live te wedden op Engeland - Zwitserland.

Quoteringen voor Engeland - Zwitserland

De pre-odds in het 1x2 spelsysteem zijn bij de Nederlandse bookmakers het hoogst bij winst van Zwitserland. Als Yakin en zijn elftal de wedstrijd naar zich toe werken en winnen van Engeland keren de wedkantoren tot 3.86 keer het speelbedrag uit.

Bij een correcte weddenschap op een gelijkspel staan de odds er momenteel ook goed bij. De maximale beloningen bij een gelijkspel na reguliere speeltijd en blessuretijd staat op 3.04 keer het speelbedrag ingeschaald.

Gaat Engeland ten koste van Zwitserland naar de halve finale van EURO 2024? Dan kunnen voetbalgokkers via het 1x2 speelsysteem tot 2.21 keer het speelbedrag scoren bij een correcte weddenschap op winst van The Three Lions.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën