EK 2024
03/07/2024 18 wedtips

Gaat Kylian Mbappé of Cristiano Ronaldo op het EK voetbal naar de halve finales?

Gaat Kylian Mbappé of Cristiano Ronaldo op het EK voetbal naar de halve finales?
Portugal
Frankrijk

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op vrijdag 5 juli spelen Portugal en Frankrijk de kwartfinale op het EK 2024. De beste ploeg gaat door naar de laatste vier van het toernooi. Zowel Portugal als Frankrijk is al eens Europees kampioen geworden. De twee voetballanden hebben de nodige ervaring als ze elkaar treffen in het Volkspark Stadion te Hamburg. Gaan we de Portugezen of Fransen terugzien in de halve finale van het EK in Duitsland? Zet in op Portugal tegen Frankrijk en win bij de beste bookmakers geselecteerd op VoetbalGokken.nl!

Roberto Martinez (bondscoach Portugal): “Frankrijk? We zijn er klaar voor!”

​Portugal maakt zich op voor de kwartfinale tegen Frankrijk en volgens bondscoach Roberto Martinez wordt dat een heel bijzonder duel tussen twee ervaren voetballanden. “Frankrijk is een land met een rijke historie, ook tegen Portugal. Er zijn heel veel wedstrijden tussen Frankrijk en Portugal geweest in het verleden die iedereen zich nog kan herinneren. We zijn nu hier in de kwartfinales en willen nu ook de finale halen. In de groepsfase hebben vertrouwen opgedaan. We zijn voorbereid op elke tegenstander. Frankrijk? We zijn klaar voor!”, zegt Martinez.

We zijn voorbereid op elke tegenstander

“Toernooi nog mooier maken met halve finale voor Portugal”

Martinez houdt ook andere mogelijke tegenstanders richting de rest van het EK goed in de gaten. De bondscoach hoopt er met zijn team uit te kunnen steken. “Er zijn allemaal mooi kwartfinales met Spanje – Duitsland, Engeland – Zwitserland en Nederland – Turkije en onze wedstrijd tegen de Fransen. Het is een prachtige toernooi dat wij hopelijk nog mooier kunnen maken voor Portugal door hier de halve finale te halen”, aldus de Spaanse bondscoach van Portugal.

Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): “We moeten ons concentreren op kwartfinale Portugal”

Het Franse elftal schakelde België uit in de achtste finales al was het geen wedstrijd vol doelpunten.  Frankrijk kwam maar eenmaal tot scoren, maar bondscoach Didier Deschamps is er tevreden mee en kijkt uit naar de kwartfinale tegen Portugal. “We hadden veel kansen, maar helaas troffen we niet al te veel doel. We moeten genieten van deze overwinning, maar we mogen niet bagatelliseren. We staan in de kwartfinales en moeten ons snel gaan concentreren op de wedstrijd tegen Portugal”, zegt Deschamps.

“We zijn op onze hoede voor ijzersterk Portugal”

Net als Frankrijk wist ook Portugal in het verleden Europees kampioen te worden. Deschamps weet wat het met Portugal kan aantreffen in de kwartfinales. “Portugal heeft veel ervaring op Europese toernooien. Zij weten wat ze willen en gaan er altijd voor. Ze zijn niet voor niets al eens Europees kampioen geworden. We zullen op onze hoede moeten zijn om te winnen van een ijzersterk Portugal”, zo besluit de bondscoach van Les Bleus.

Statistieken

Portugal werd eenmaal eerder Europees kampioen en dat was in 2016. Het toernooi werd toen in Frankrijk gehouden en de Portugezen wonnen de finale van Frankrijk. Het Franse elftal werd in 2000 voor de laatste keer kampioen van Europa. Het toernooi werd in Nederland en België gehouden. Frankrijk zegevierde in de finale van Italië. In 1984 werd Frankrijk ook kampioen. Toen versloeg Les Bleus in eigen land Spanje in de finale van het toernooi.

Head 2 Head

Op het vorige EK speelden Portugal en Frankrijk in dezelfde poule tegen elkaar. In die ontmoeting deelden de teams de punten in de Puskas Arena te Boedapest. Het werd 2-2 in deze laatste wedstrijd in de groepsfase die beide landen wisten te overleven. In 2020 speelden de landen in de UEFA Nations League tegen elkaar. In Frankrijk kwamen de teams niet verder dan een gelijkspel (0-0). In Portugal werd het een 0-1  zege van Les Bleus. Het Franse elftal werd eerste in de poule. Portugal werd tweede.

Huidige vorm Portugal

In de achtste finale nam de ploeg van Martinez het op tegen Slovenië. Seleção das Quinas zegevierde van het Sloveense elftal, maar dat gebeurde pas na een penaltyreek die de Portugezen beter wisten te nemen dan het Sloveense team. Portugal verloor op het EK één duel. In de groepsfase wist de ploeg met sterspeler Cristiano Ronaldo niet te winnen van Georgië. Er werd zelfs met 2-0 verloren van Georgië, maar Portugal was toen al zeker dat het de groepsfase overleefde.  

Huidige vorm Frankrijk

Op dit EK in Duitsland speelt het Franse team de sterren nog niet van de hemel. Frankrijk maakte op dit EK nog maar drie doelpunten. In de poulefase werd er in de wedstrijd tegen Nederland zelfs helemaal niet gescoord door de ploeg van Deschamps, maar alles bij elkaar opgeteld is het genoeg om het al tot de kwartfinale te schoppen. In de achtste finales schakelde Les Bleus hun buurland België uit met 1-0.

Prognose Portugal - Frankrijk

De VoetbalGokken.nl prognose voor de kwartfinale Portugal - Frankrijk is een gelijkspel binnen reguliere speeltijd. Wij voorspellen een 1-1 gelijkspel tussen beide voetballanden. Ook tijdens extra tijd gaan de Portugezen en Fransen volgens ons niet het verschil maken.

Het komt wat ons betreft tot strafschoppen die volgens ons beter genomen gaan worden door de Fransen dan door de Portugezen. Ook wedden op Portugal - Frankrijk? Ontdek bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl op welke manieren dat kan en speel mee.

Quoteringen voor Portugal - Frankrijk

De Nederlandse bookmakers hebben de pre-odds voor de kwartfinales van het EK 2024 aanzienlijk verhoogd, vooral voor populaire spelsystemen zoals het 1x2-systeem. Hier zijn enkele interessante wedmogelijkheden die voetbalgokkers niet willen missen.

Wedden op Portugal

Als het Portugese team wint, kunnen wedders tot wel 3,43 keer hun inzet terugverdienen. Dit maakt een overwinning van Portugal een zeer aantrekkelijke optie voor gokkers die op zoek zijn naar hoge uitbetalingen.

Wedden op een Gelijkspel

Als de teams elkaar in evenwicht houden en er binnen de reguliere speeltijd plus blessuretijd geen winnaar wordt bepaald, keren de wedkantoren tot 3,02 keer het speelbedrag uit. Dit betekent dat gokkers al tijdens de verlenging van hun overwinning kunnen genieten als ze op een gelijkspel hebben ingezet.

Wedden op Frankrijk

Ook voor een overwinning van Frankrijk hebben de bookmakers hoge odds vastgesteld. Mocht Frankrijk erin slagen om Portugal te verslaan en door te stromen naar de halve finale van EURO 2024, dan kunnen wedders tot 2,42 keer hun inzet terugverdienen. Dit maakt wedden op Les Bleus een aantrekkelijke optie voor degenen die vertrouwen hebben in de Franse ploeg.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën