EK 2024
10/06/2024 3 wedtips

Gastland Duitsland opent EK 2024 tegen Schotland

Gastland Duitsland opent EK 2024 tegen Schotland
Duitsland
Schotland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op vrijdag 14 juni barst EURO 2024 los met de openingswedstrijd Duitsland - Schotland. Het decor van de eerste EK-wedstrijd wordt gehouden in de Allainz Arena te Munchen. Duitsland zal als gastland aftrappen tegen de Schotten. Wint Die Mannschaft in eigen land van Schotland en zet het de eerste stap naar Europees kampioenschap in Groep A? Vergelijk de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl en scoor de mooiste EK-deals.

Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland): “Tegen Schotland spelen is een eer”

Duitsland speelt het EK in eigen land en dus wil Die Mannschaft goed voor de dag komen als het vrijdag tegen Schotland de openingswedstrijd speelt. Voor de bondscoach van Duitsland, Julian Nagelsmann begint in de Allainz Arena zijn eerste uitdaging als keuzeheer van het Duitse elftal. “Het is een prachtige uitdaging. Ik kijk enorm uit naar de openingswedstrijd tegen de Schotten. Dit zijn prachtige wedstrijden. Met hun fans, die zeker naar de openingswedstrijd zullen komen, is het een hele eer”, zegt Nagelsmann in zijn voorbeschouwing op deze eerste poulewedstrijd van de Duitsers op EURO 2024. .

“Unieke kans op eigen bodem”

Nagelsmann hoopt met zijn team ver te komen op EURO2024. “Er is nu al de verwachting dat we het beter zullen doen dan we de afgelopen jaren hebben gedaan. Het is een enorme taak, het zal een uitdaging zijn en het is zeker geen kans die zich vaak voordoet. Het is pas de tweede keer dat Duitsland een Europees kampioenschap organiseert. Voor de spelers, en voor mijzelf als manager, is het een unieke kans om deel te nemen aan een toernooi op eigen bodem”, aldus de bondscoach van Duitsland.

Steve Clarke (bondscoach Schotland): “Met Duitsland treffen we direct een heel goed team"

Schotland begint het EK met een loodzware wedstrijd tegen gastland Duitsland. Bondscoach Steve Clarke ziet Duitsland op geen enkele manier als een gemakkelijke tegenstander. “Ik denk niet dat het Duitse team slecht zal zijn. Ik denk dat we vrijdag een heel, heel goed Duitsland-team zullen treffen. Als Duitsland de eindronde van een groot toernooi bereikt, staan ze er altijd heel goed op”, zo vertelt Clarke in de internationale voetbalmedia.

“Goed resultaat halen tegen Duitsland”

Het team van Clarke neemt het ook op tegen Hongarije en Zwitserland in Groep A, maar de bondscoach van Tartan Army kijkt alleen naar de eerste wedstrijd van het EK tegen Duitsland. “Het eerste dat we moeten doen, is zorgen dat we een goed resultaat kunnen halen tegen Duistland. We zullen competitief moeten zijn, zo goed mogelijk spelen in de wedstrijden en daarna zullen we de punten tellen en kijken of we genoeg hebben om een ronde verder te komen. Uiteindelijk zul je ook altijd geluk nodig hebben”, besluit de bondscoach van Schotland zijn vooruitblik op het duel tegen de Duitsers.

Statistieken

In Groep A zijn naast Duistland en Schotland ook Zwitserland en Hongarije ingedeeld. De twee laatst genoemde landen treffen elkaar aanstaande zaterdag in het RheinEnergie Stadion te Keulen waar 50.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn. De eerste twee landen in de poule kwalificeren zich voor de play-offs. De nummer drie krijgt nog een kleine kans op basis van resultaat.

Head 2 Head

Het Duitse en Schotse elftal speelden voor de laatste keer op 7 september 2015 tegen elkaar. Toen betrof het de EK kwalificatiewedstrijd voor EURO2016. Het Duitse elftal won uit met 2-3 van de Schotten. In eigen land werd Tartan Army met 2-1 verslagen door Die Mannschaft. De laatste keer dat Schotland iets in te brengen had in het duel tegen de Duitsers was op tijdens de EK kwalificaties in 2003. In Glasgow wisten de Schotten een gelijkspel (1-1) uit het vuur te slepen tegen Duitsland.

Huidige vorm Duitsland

In aanloop naar EURO2024 speelde Duitsland deze maand een oefenwedstrijd tegen Oekraïne en Griekenland. Van het Oekraïense elftal werd niet gewonnen. De ploeg van Nagelsmann wist zelfs niet tot scoren te komen. In het  Max-Morlock-Stadion te Nuremberg werd het 0-0. De uitzwaaiwedstrijd tegen Griekenland verliep ook niet echt soepel voor de Duitse ploeg. Het team van Nagelsmann won met 2-1 zeer moeizaam van het Griekse team.

Huidige vorm Schotland

Schotland speelde in juni een oefenwedstrijd tegen Gibraltar en Finland. De ploeg van Clarke wist met 2-0 een bescheiden zege te boeken op het Gibraltarees elftal. Tegen Finland hadden de Schotten het een stuk moeilijker. In het Hampden Park te Glasgow kwam Tartan Army niet verder dan een gelijkspel (2-2) tegen de Finse ploeg.   

Prognose Duitsland - Schotland

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een zege van EK-gastland Duistland. We voorspellen een 3-1 zege van Die Mannschaft in deze openingswedstrijd van EURO2024 en zetten deze weddenschap op scherp in het correct score combinatie speelsysteem.

De odds zijn hoog in dit speltype, maar de bookmakers bieden nog veel meer interessante spelsystemen met fraaie quoteringen aan. Check de beste EK-odds die passen bij jouw voorspellingen en trap samen met VoetbalGokken.nl het EK 2024 af!

Quoteringen voor Duitsland - Schotland

De quoteringen bij de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland schieten de lucht in bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl! De hoogste odds in het 1x2 spelsysteem kunnen gescoord worden bij een zege van Schotland. Mocht het Schotse elftal winnen in Munchen, dan kunnen voetbalgokkers tot wel 10.65 keer het speelbedrag scoren bij een correcte voorspelling op winst van Tartan Army.

Wint Duitsland de openingswedstrijd van de Schotse ploeg, dan kan er tot maximaal 1.29 keer het speelbedrag gewonnen worden met een correcte voorspelling op winst van Die Mannschaft.

Bij een gelijkspel lopen de quoteringen weer wat hoger op. De maximale odds in het 1x2 spelsysteem bij een punten tussen de Duitsers en Schotten staat op 5.83 keer de inleg ingeschaald. Dat is weer een stuk hoger dan bij winst van Duitsland. Check de meest actuele odds en deals na via VoetbalGokken.nl en scoor met een correcte voorspelling op de openingswedstrijd van EURO2024.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën