EK 2024
22/06/2024 8 wedtips

Groepsduel Italië – Kroatië cruciaal voor vervolg toernooi beide landen

Groepsduel Italië – Kroatië cruciaal voor vervolg toernooi beide landen
Kroatië
Italië

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Italië verdedigt in Duitsland haar Europese titel, maar moet in de groepsfase al vol aan de bak om de knock-outfase te halen. Door de nederlaag tegen topland Spanje is een overwinning op Kroatië noodzakelijk om alle twijfels weg te nemen. Gaan de Azzuri dat redden of pakken de Kroaten hun kans om door te stoten naar de tweede ronde? Vergelijk, zet in en win bij de beste Nederlandse bookmakers via VoetbalGokken.nl!

Zlatko Dalic (bondscoach Italië): ”Het belangrijkste is dat we nog leven”

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic kreeg dit EK al twee dompers te verwerken, maar maakt met zijn mannen nog altijd kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Er is dan ook nog volop hoop bij de Kroaten. Dalic: “Het belangrijkste is dat we nog in leven zijn. We moeten voor de overwinning gaan in het laatste groepsduel met Italië.“

“Niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”

Kroatië eindigde op het WK in Qatar nog knap als derde en dus was er vooraf een hee positieve stemming in de Kroatische kans. De stemming is inmiddels wel wat omgeslagen geeft Dalic in de aanloop naar de wedstrijd tegen Italië toe. “We hadden niet verwacht dat het zo'n lastig verhaal zou worden in die twee wedstrijden, het was een worsteling. Het WK was twee jaar geleden en langzaamaan worden onze spelers ouder. Maar andere teams hebben het ook moeilijk op dit EK. Het is heel open en de ploegen zijn redelijk gelijkwaardig. Tegen de Italianen zal het ook weer een hele strijd worden, zo verwacht ik."

Luciano Spaletti (bondscoach Italië): “We hebben ons lot in eigen hand”

Italië ging net als Kroatië met veel bravoure dit EK in, ze zijn immers de titelverdedigers. Toch was er ook bij de Italianen wel wat twijfel en dat is na de eerste twee groepsduel in Poule B alleen maar meer geworden. Aan bondscoach Luciano Spaletti de zware taak om de boel op tijd op de rails te krijgen. “Ik had er meer van verwacht, tot nu toe heeft hele team teleurgesteld. Maar we het lot nog altijd in eigen hand.”

“Boosheid gebruiken in wedstrijd tegen Kroatië”

Spaletti was in zijn commentaar na de toch redelijk kansloze nederlaag tegen Spanje niet mild. Zijn spelers moesten het stuk voor stuk ontgelden. Waarschijnlijk deed hij dit in de hoop dat de selectie daarmee op scherp zou worden gezet voor de laatste poulewedstrijd tegen Kroatië. “We zijn boos, maar dat moeten we gebruiken in deze laatste groepswedstrijd tegen de Kroaten”.

Statistieken

Italië staat momenteel achter koploper Spanje op een tweede plaats in deze Poule des Doods. Met drie punten hebben ze een marge van twee punten op Albanië en Kroatië. Hierdoor is een gelijkspel voor de Italianen in principe voldoende om door te gaan. De Kroaten zullen moeten winnen, want als Albanië van het al geplaatste Spanje wint zouden zij zomaar het kind van de rekening kunnen worden.

Head to Head

In de EK kwalificatiewedstrijden die beide landen tegen elkaar speelden in 2014 en 2015 kwam er beide keren geen winnaar. Op 16 november 2014 werd het in Italië 1-1. Op 12 juni 2015 werd er in Kroatië gevoetbald en ook toen werd het 1-1. De laatste maal dat beide voetbalploegen elkaar troffen op een eindtoernooi was tijdens het EK in 2012. Toen zaten de Italianen en Kroaten ook bij elkaar in de poule. Ook toen werd er afgefloten bij een 1-1 stand.

Huidige vorm Italië

In de aanloop naar dit EK wisten de Italianen oefenduels te winnen van Ecuador (2-0) en Bosnië en Herzegovina (1-0) maar speelde het gelijk tegen Turkije (0-0). Tijdens EURO 2024 won het met 2-1 van Albanië, maar verloor het met 1-0 van Spanje.

Huidige vorm Kroatië

De Kroatische voetbalploeg boekte drie overwinningen op rij in de aanloop naar deze EK groepsfase. In de vriendschappelijke duels werd veel vertrouwen getankt. Egypte werd met 2-4 opzij gezet, Noord Macedonië werd verslagen met 3-0 en zelfs van Portugal werd gewonnen. Eindstand daarbij was 2-1 in het voordeel van de Kroaten.

Prognose Kroatië - Italië

In deze VoetbalGokken.nl prognose laten wij ons licht schijnen over dit duel. In dit geval kiezen wij voor een weddenschap via het reguliere 1X2 spelsysteem. De uitslag die wij verwachten is een 0-1 overwinning voor de Italiaanse formatie.

Daarmee kiezen we voor een voorspelling waarbij er volgens de bookmakers een zeer hoge winstkans aanwezig is. Welke odds hierbij horen, kan je lezen in het onderstaande overzicht van de top quoteringen bij Italië – Kroatië.

Quoteringen voor Kroatië - Italië

Als er wordt ingezet op een overwinning voor de Italianen, dan kan daarmee in de pre-wedstrijd fase flink gescoord worden. De maximale odds bij de veilige Nederlandse online bookmakers staan op moment van schrijven op 2,48 keer het ingelegde speelbedrag.  

Voetbalgokkers die kiezen voor een gelijkspel en dit ook invullen op hun online wedformulier zullen daarmee ook spelen op de verrassing. De Sportsbooks die in Nederland actief mogen zijn in het aanbieden van online voetbalweddenschappen zullen dit lef belonen als er daadwerkelijk een gelijkspel uit de bus rolt. De maximale odds staan daarbij momenteel op 3,25 keer de inleg.

Winst van Kroatië zou zomaar het einde van dit toernooi voor Italië kunnen betekenen. Dat scenario zorgt bij de bookmakers voor zeer hoge odds. Ze komen net iets lager uit dan de quoteringen bij een gelijkspel. Met een maximale hoogte van 3,20 keer de wedwaarde is dat verschil echter niet heel groot.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën