EK 2024
05/09/2023 3 wedtips

Koploper Spanje jaagt op EK ticket tegen Georgië

Koploper Spanje jaagt op EK ticket tegen Georgië
Georgië
Spanje

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op vrijdag 8 september speelt Nations League winnaar Spanje een uitwedstrijd bij Georgië in de EK-kwalificatie poule A. De Spanjaarden hebben pas twee wedstrijden gespeeld in de groepsfase en willen koploper Schotland bijbenen in de komende zes wedstrijden die de Spaanse ploeg nog gaat spelen. Deze maand staan de duels tegen Georgië en Cyprus op het programma. Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de beste EK kwalificatie deals.

Willy Sagnol (coach Georgië): “We moeten het Spanje moeilijk maken”

Georgië staat er goed voor in Groep A van de EK kwalificiaties, maar om de grote voetballanden als Spanje voor te blijven weer bondscoach Willy Sagnol dat de thuiswedstrijd tegen de Spanjaarden gewonnen moet worden. “We moeten het Spanje moeilijk maken om de poulefase te kunnen overleven. We zullen vrijdagavond proberen te winnen van het Spaanse voetbalelftal”, zegt de bondscoach van Georgië.

“Spelers moeten zich tegen Spanje bewijzen”

Het Georgische elftal heeft drie speelronden achter de rug in de EK kwalificatiepoule. Het is voor de ploeg van bondscoach Sagnol zeker nog mogelijk zich te kwalificeren voor EURO2024 dat volgend jaar in Duitsland wordt gehouden. De bondscoach zelf gelooft er volop in. “Zelfs voor de start van het seizoen heb ik gezegd dat Spanje de favoriet is van onze groep. Dit team speelde op het EK, maar dit is voetbal en praten over feiten alleen heeft geen zin. Ik hoop dat mijn spelers tegen Spanje weer zullen bewijzen dat het Georgische nationale team een ticket naar het EK verdient.

Luis de la Fuente: “Stappen vooruit blijven zetten”

Met de nieuwe bondscoach Luis de la Fuente werd Spanje deze zomer winnaar van de UEFA Nations League 2023. De bondscoach is trots en ziet zijn team op dat succes graag verder doorontwikkelen. “Ik ben heel blij dat we het voor elkaar hebben gekregen. Dit stelt ons in staat om de volgende halte te nemen. We moeten stappen vooruit blijven zetten om weer te vechten voor het kampioenschap van Europa”, blikt de bondscoach van La Selección al ver vooruit.

“We gaan aan niemand iets weggeven”

De eerst volgende halte is voor de Spaanse ploeg de uitwedstrijd in en tegen Georgië. “We willen alle wedstrijden winnen. We gaan aan niemand iets weggeven. Deze groep heeft een winnende dynamiek en zal dat tegen Georgië ook weer laten zien. Er is nog een lange weg te gaan. We hebben zaadjes geplant en ik weet zeker dat de toekomst nog florissanter wordt. Ik wijk geen centimeter af van het idee dat ik overbreng op de spelers”, besluit bondscoach De la Fuente.

Statistieken

De wedstrijd tegen Georgië is de eerste wedstrijd nadat de UEFA Nations League finale tegen Kroatië werd gewonnen. Het toernooi werd in juni dit jaar gehouden in Nederland en het Spaanse elftal won in De Kuip te Rotterdam met 0-1 van de Kroaten. Al gebeurde dit pas na een strafschoppenreeks.

In Groep A van de EK kwalificatiepoule staat Spanje pas vierde. Doordat de Final Four van de Nations League werden gespeeld, hebben de Spanjaarden er nog maar twee speelronden opzitten. Noorwegen staat op de derde plaats en heeft met vier punten een punt meer dan de Spanjaarden. Schotland staat eerste met twaalf punten uit vier duels. Georgië volgt met vier punten uit drie wedstrijden. Op de vijfde plaats staat Cyprus met nul punten.

Head 2 Head

Georgië en Spanje speelden in 2021 voor de laatste keer tegen elkaar. De ontmoetingen vonden toen plaats in de WK kwalificatiepoule. Op 28 maart dat jaar speelden de Spaanse ploeg ook uit tegen Georgië en wonnen dat duel met 1-2 in  Tbilisi. Ook de thuiswedstrijd werd gewonnen. In Estadio Nuevo Vivero te Badajoz werd het op 5 september dat jaar 4-0 voor Spanje.

Huidige vorm Georgië

Het Georgische elftal begon de EK kwalificaties met een thuisduel tegen Noorwegen. De ploeg van bondscoach Sagnol wist een gelijkspel (1-1) uit het vuur te slepen tegen de Noren die toen zonder Erling Braut Haaland speelden. De wedstrijd op Cyprus werd vervolgens gewonnen met 1-2 van het Cypriotische voetbalelftal. Tegen koploper Schotland wist Georgië niet tot scoren te komen. De wedstrijd in Glasgow ging verloren met 2-0.

Huidige vorm Spanje

Voordat de Final Four van de Nations League werd gespeeld, speelde het Spaanse voetbalelftal een duel tegen Noorwegen en Schotland. De EK kwalificatiewedstrijd tegen de Noren in Estadio La Rosaleda te Málaga werd met 3-0 gewonnen. Daarmee maakte de Spanjaarden een goed begin aan de kwalificaties, maar dat werd in Schotland rap minder. Daar verloor La Selección met 2-0 van de huidige koploper in Groep A.

Prognose Georgia - Spanje

In onze rubriek Prognose deelt de redactie van VoetbalGokken.nl haar verwachtingen voor dit duel. Daarbij geven we ook aan via welk spelsysteem wij zouden kiezen voor onze voorspelling.

Bij dit EK kwalificatieduel Georgië - Spanje kiezen wij voor een HT/FT weddenschap. Daarbij voorspellen we niet alleen de eindstand, maar ook de ruststand. Zou kunnen we nog meer winst behalen door op favoriet Spanje te gokken. Onze prognose: 0-1 ruststand en 0-3 eindstand in het voordeel van de Spanjaarden. 

Quoteringen voor Georgia - Spanje

De Nederlandse bookmakers schroeven de quoteringen flink op bij de wedstrijd van Spanje tegen Georgië. De hoogste bookmakersbeloningen zijn te scoren bij winst van het Georgische elftal. Als de huidige nummer twee in de poule winst van het Spaanse elftal kan er tot 10.00 keer het speelbedrag gewonnen worden.

Dan de quoteringen bij een gelijkspel. De bookmakers keren tot 5.00 keer de inleg uit aan voetbalgokkers die verwachten dat Georgië en Spanje de punten gaan delen.

Winst van La Selección staat gemiddeld op 1.30 keer het speelbedrag ingedeeld. Check de meeste actuele quoteringen in het 1x2 spelsysteem via VoetbalGokken.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën