EK 2024
19/03/2024 13 wedtips 1 promo

Nederlands elftal start voorbereiding op EK 2024 met oefenduel tegen Schotland

Nederlands elftal start voorbereiding op EK 2024 met oefenduel tegen Schotland
Nederland
Schotland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Nederlands elftal speelt aanstaande vrijdag een oefenwedstrijd tegen Schotland. Het is voor Oranje de eerste van de vier oefenduels die de ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Duitsland op het programma. De Schotten nemen ook deel aan EK 2024 en zijn dus een waardige tegenstander voor Oranje in voorbereiding op het EK dat deze zomer begint in Duitsland. Scoor de beste odds bij onze beste bookmakers voor het oefenduel tussen Nederland en Schotland via VoetbalGokken.nl!

Ronald Koeman (bondscoach Nederland): “Wedstrijd Schotland erg belangrijk”

Nederland staat onder andere tegenover Frankrijk en Oostenrijk op EURO2024. Een goede voorbereiding tegen Schotland en Duitsland is volgens bondscoach Ronald Koeman van groot belang. “Dit soort wedstrijden tegen Schotland zijn erg belangrijk. We zullen tegen Schotland met drie middenvelders in de basis starten en dus niet zoals twee in de voorgaande duels”, verklapt bondscoach Koeman.

“Op zoek naar vaste selectie voor het EK”

Bondscoach Koeman wil tegen Schotland op zoek gaan naar de beste elf voor het EK. “Wij kunnen meerdere systemen spelen, want dat is een kwaliteit van deze selectie. We zoeken een vaste groep voor het EK. Als iedereen fit is bij ons, dan zijn we moeilijk te verslaan. Tegen de Schotten zijn Memphis Depay en Matthijs de Ligt weer terug, maar zullen onder andere Frenkie de Jong en Justin Bijlow er niet bij zijn”, stelt bondscoach Koeman.

Steve Clarke (bondscoach Schotland): “Vertrouwen krijgen voor EK tegen Nederland en Noord-Ierland”

Schotland speelt de openingswedstrijd van EURO2024 tegen kastland Duistland en bondscoach Steve Clarke wil daarin goed voor de dag komen. “We hebben een grote stap voorwaarts gezet en zijn vooruit gegaan. We willen ons graag meten met de besten op het EK en de wedstrijden tegen Nederland en Noord-Ierland moet ons daarvoor vertrouwen geven”, zegt bondscoach Clarke.

“Iedereen moet fit en beschikbaar zijn”

De bondscoach zag eerder deze week een aantal van zijn beste spelers na een blessuretijd terugkeren binnen zijn selectie en dat komt de coach niet slecht uit .“Het is goed om een paar spelers terug te krijgen, natuurlijk ontbreken er nog drie of vier die ik graag in de ploeg had willen hebben, maar het belangrijkste voor mij is om ervoor te zorgen dat ik begin mei moeilijke beslissingen moet maken wie er mee gaan naar het EK en dat iedereen fit en beschikbaar is. Het zal natuurlijk jammer zijn voor degenen die het missen, maar dat hoort erbij, ik moet het doen. Ik zal er klaar voor zijn”, besluit bondscoach.

Statistieken

Beide landenteams doen mee aan het EK dat in Duitsland wordt gehouden. Schotland speelt op 14 juni de openingswedstrijd tegen Duitsland en speelt in Groep A nog tegen Zwitserland en Hongarije. Voor Nederland begint het EK met de wedstrijd tegen Frankrijk. Ook Oostenrijk is al een zekere tegenstander van Oranje op het EK.

Head 2 Head

Nederland en Schotland hebben elkaar op 2 juni 2021 voor het laatst ontmoet. De ploegen kwamen toen niet verder dan een gelijkspel 2-2. Een vriendschappelijke wedstrijd in 2017 werd oor het Nederlands elftal gewonnen met 0-1. In 2009 speelden de voetballanden de WK kwalificaties tegen elkaar. Beide keren won Oranje van Schotland (3-0 en 6-0). De laatste keer dat de Schotten van Oranje won, was op 15 november 2003. Op die dag werd de EK kwalificatiewedstrijd gespeeld en zegevierde Schotland met 3-2 van Oranje.

Huidige vorm Nederland

Het Nederlands elftal kwam op 21 november vorig jaar voor de laatste keer bij elkaar. Op die dag werd de laatste EK kwalificatie wedstrijd gespeeld en gewonnen van Gibraltar met 0-6. Het was de grootste overwinning die Oranje boekte in deze EK kwalificatiepoule. In dezelfde maand werd er ook gewonnen van Ierland met 1-0. De laatste wedstrijd die de ploeg van bondscoach Koeman verloor, was de EK kwalificatie wedstrijd tegen Frankrijk. De Fransen kwamen op 13 oktober vorig jaar met 1-2 winnen van het Nederlands elftal.

Huidige vorm Schotland

Het Schotse elftal won haar laatste wedstrijd op 8 september 2023. Toen waren de Schotten te sterk voor Cyprus (0-3), maar van de vijf wedstrijden die volgden, speelden de Schotten tweemaal gelijk (Georgië 2-2 en Noorwegen 3-3) en verloor het driemaal: Engeland 1-3, Spanje 2-0 en Frankrijk 4-1.

Prognose Nederland - Schotland

De VoetbaGokken.nl prognose staat helemaal achter winst van Oranje en dat heeft vooral te maken met de huidige vormen van beide teams. Bovendien speelt het team van bondscoach Koeman in eigen land en heeft het Oranje-publiek achter zich. Wij voorspellen een 3-0 overwinning van het Nederlands elftal en plaatsen deze weddenschap in het correct score combinatie speltype van de bookmakers.

Scoor ook met jouw Oranje-kennis en kom alvast in de EK-sferen met een correcte voorspelling op de oefenwedstrijd tussen Nederland en Schotland.

Quoteringen voor Nederland - Schotland

De pre-odds voor het Nederland versus Schotland duel schieten de lucht in. Nederlandse bookmakers bieden de hoogste quoteringen aan voor een overwinning van Schotland in deze oefenwedstrijd. Als Schotland erin slaagt om in Amsterdam te winnen, kunnen gokkers tot wel 6.99 keer hun inzet terugverdienen.

Ook bij een gelijkspel zijn de kansen royaal. In het 1x2 spelsysteem kunnen voetbalwedders tot 4.31 keer hun inleg terugwinnen als ze correct wedden op een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.

Als het Nederlands elftal zijn beste spel laat zien en coach Koeman de Schotten verslaat, zullen bookmakers tot 1.44 keer de inzet uitkeren aan degenen die juist hebben gewed op een overwinning van Oranje.

Exclusieve promotie