EK 2024
11/06/20242 reacties 20 wedtips

Poulegenoten van Oranje treffen elkaar in duel Oostenrijk - Frankrijk

Poulegenoten van Oranje treffen elkaar in duel Oostenrijk - Frankrijk
Oostenrijk
Frankrijk

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In Groep D van het EK spelen Oostenrijk en Frankrijk aanstaande maandag hun eerste pouleduel tegen elkaar. De Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf is het decor van deze wedstrijd tussen de poulegenoten van Oranje. Het Franse elftal is favoriet in dit duel, maar de Oostenrijkers hebben de laatste wedstrijden heel wat zelfvertrouwen getankt. Wie gaat er winnen? Vergelijk, zet in en win de odds bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Ralf Rangnick (bondscoach Oostenrijk): “In topconditie naar Berlijn gaan”

Oostenrijk wist zich te plaatsen voor EURO2024 en wist ook de oefenduels pijnloos te doorstaan. Bondscoach Ralf Rangnick wil er met zijn team voor gaan op het EK dat voor de Oostenrijkers begint met een duel tegen Frankrijk. “We willen een kans maken en ik ben er ook van overtuigd dat we een kans zullen krijgen, ook tegen Frankrijk. We zullen herstellen en in topconditie naar Berlijn gaan”, zegt de bondscoach van Oostenrijk.

“Met volle batterij beginnen tegen Frankrijk”

Rangnick is zelf een Duitser en dat maakt het Europees kampioenschapstoernooi in eigen land iets speciaals voor de keuzeheer van Oostenrijk. De voorpret weegt duidelijk zwaarder dan de spanning. “Ik ben voor het eerst teambaas en mag met Oostenrijk naar het EK. We kijken er allemaal enorm naar uit. We moeten op 17 juni met een volle batterij beginnen tegen Frankrijk”, aldus Rangnick.  

Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): “Oostenrijk wordt onderschat”

Frankrijk treft in Groep D onder andere Nederland en Polen, maar het vierde land in de poule, Oostenrijk, mag volgens bondscoach Didier Deschamps niet onderschat worden. “We realiseren ons dat we een lastige groep hebben met ook Oostenrijk, dat zeker onderschat wordt. Ik moet op dit moment bezig zijn met onze eerste tegenstander Oostenrijk, maar ik realiseer me maar al te goed dat de tweede partij tegen Nederland is en dat we dan weer een goede prestatie nodig zullen hebben.'

“Logisch dat Frankrijk een van de favorieten is”

Deschamps veroverde als bondscoach van Frankrijk al heel wat prijzen en heeft de nodige ervaring om een succesvol EK te spelen, maar dat is volgens de keuzeheer van Les Bleus niet genoeg. “Het lijkt me logisch dat het Franse team een van de favorieten is op basis van wat we tot nu toe bereikt hebben. Als je in 2018 wereldkampioen bent geworden en in 2022 verliezend finalist, dan sta je hoog in de hiërarchie. Maar als je kijkt naar de intensiteit van een EK en het niveau van de tegenstanders, dan is het niet genoeg om alleen maar op je kwaliteiten te vertrouwen”, besluit Deschamps.

Statistieken

In Groep D treft Nederland eerst Polen en speelt later nog tegen Frankrijk en Oostenrijk. De twee laatstgenoemde treffen elkaar in speelronde 1 van het EK. Op zondag speelt Nederland tegen Polen in het Volkspark Stadion te Hamburg. De beste twee landen aan het einde van de poulefase mogen zich opmaken voor de play-offs. De nummer drie krijgt nog een kans als het de beste resultaten weet te halen van alle nummers drieën in de groepen.

Head 2 Head

Frankrijk en Oostenrijk speelden in 2022 voor de laatste keer een duel tegen elkaar. De ontmoeting vond toen plaats in de groepsfase van de Nations League. Het Franse elftal won in eigen land met 2-0 van het Wunderteam. In het Oostenrijkse Wenen deelden de teams de punten (1-1) in speelronde drie van de groepsfase. In de groepsfase van de WK-kwalificaties in 2008 won Oostenrijk zelfs van Frankrijk. Het Wunderteam won met 3-1 van Les Bleus en met diezelfde cijfers won Frankrijk in Parijs van de Oostenrijkse ploeg.

Huidige vorm Oostenrijk

Met de Eredivisie speler Gernot Trauner (Feyenoord) wist Oostenrijk haar laatste oefenwedstrijd niet tot winst te brengen. De uitzwaaiwedstrijd tegen buurland Zwitserland werd een gelijkspel (1-1). Van Servië werd begin juni wel gewonnen met 2-1. Oostenrijk is sinds de EK kwalificatiewedstrijd tegen België ongeslagen. Onze zuiderburen waren in de kwalificatiepoulefase nog een maatje te groot voor Oostenrijk en versloeg het Wunderteam in Wenen met 2-3.

Huidige vorm Frankrijk

Het Franse elftal nam het afgelopen weekend op tegen Canada. De ploeg van Deschamps speelde gelijk tegen het Canadese elftal (0-0) waar Oranje enkele dagen eerder nog met 4-0 van wist te winnen. Tegen Luxemburg tankte Les Bleus begin juni wel vertrouwen. De Franse formatie versloeg Luxemburg met 3-0 in Metz. De laatste wedstrijd die Frankrijk verloor, was de oefenwedstrijd op 23 maart dit jaar tegen Duitsland. Het gastland van het EK versloeg Frankrijk met 0-2.

Prognose Oostenrijk - Frankrijk

VoetbalGokken.nl geeft graag haar prognose voor EK wedstrijden waar voetbalgokkers hun eigen weddenschap uit kunnen halen. Wij verwachten dat de wedstrijd Oostenrijk - Frankrijk een gelijkspel wordt. Dat zal niet alleen heel gunstig kunnen zijn voor Oranje, maar ook voor voetbalgokkers die op een gelijkspel hebben gespeeld.

De odds bij een puntendeling tussen de Oostenrijkers en Fransen zijn namelijk hoog. Wil jij profiteren van de beste odds en deals? Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de odds bij beste bookmakers van Nederland.

Quoteringen voor Oostenrijk - Frankrijk

De hoogste pre-odds bij het duel Oostenrijk - Frankrijk noteren de bookmakers bij winst van het Wunderteam. Mocht de ploeg van Rangnick hun eerste wedstrijd op het EK winnen, dan keren de bookmakers tot 6.16 keer het speelbedrag uit dat werd gestort op een zege van Oostenrijk.

Zijn de twee poulegenoten van Oranje aan elkaar gewaagd in de Merkur Spiel-Arena? Dan kunnen voetbalgokkers tot 4.55 keer het speelbedrag scoren met een correcte voorspelling op een gelijkspel.

Dan de quoteringen bij een zege van Frankrijk. Wint de ploeg van Deschamps van haar eerste tegenstander in de poulefase van het EK? Dan kan er tot 1.51 keer het speelbedrag gewonnen worden met een correcte weddenschap op winst van Les Bleus. Vergelijk de bookmakers en ontdek welk wedkantoor jouw favoriet is tijden EURO2024!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën