EK 2024
11/06/2024 17 wedtips

Regerend Europees kampioen Italië start EURO 2024 tegen sterk Albanië

Regerend Europees kampioen Italië start EURO 2024 tegen sterk Albanië
Italië
Albanië

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Voor de regerend Europees kampioen Italë, begint aanstaande zaterdag het EK met de wedstrijd tegen Albanië. De Italianen misten het WK 2022 en hopen dat dit jaar snel te doen vergeten door in Duitsland opnieuw de Europese titel te veroveren. Albanië is de underdog in Groep B van EURO 2024, maar kan op het veld wel ijzersterk voor de dag komen. Wed mee via VoetbalGokken.nl en speel veilig op Italië tegen Albanië tijdens het EK 2024 met de hoogst odds!

Luciano Spaletti (bondscoach Italië): “Albanië speelt mooi voetbal”

Met bondscoach Luciano Spaletti hoopt Italë het ver te gaan schoppen op het EK in Duitsland. Vier jaar geleden werden de Italianen Europees kampioen en komen dat graag overdoen. Zaterdag krijgt Spaletti en zijn team de kans een goede start van het toernooi te maken tegen Albanië. “Op dit moment is Albanië een van de sterkste landen van Europa. Het speelt heel mooi voetbal en verkeert al geruime tijd in fantastische vorm. Laten we kijken of we tijdens dit EK ook op dat niveau kunnen acteren”, zegt Spaletti.

“Albanië heeft een sterke ploeg”

Voorafgaand aan het duel in het stadion van Borussia Dortmund rekent Spaletti zich nog niet rijk. “Ik kan geen voorspellingen doen of we zullen winnen, verliezen of gelijkspelen. Albanië heeft een sterke ploeg, daar zijn we in elk geval op voorbereid. De Albanezen zullen overigens niet alleen voor ons een probleem zijn, ik verwacht dat ook Spanje en Kroatië het moeilijk gaan krijgen tegen Albanië”, aldus de keuzeheer van Italë.

Sylvio Mendes Campos - Sylvinho (bondscoach Albanië): “Makkelijke teams bestaan niet”

Met Italë, Kroatie en Spanje is Albanië in een zeer sterke poule geloot, maar bondscoach Sylvio Mendes Campos - Sylvinho ziet kansen voor zijn ploeg. “Het is een lastige groep, makkelijke teams bestaan ​​niet. Ik heb in Italië gewerkt. Ik vind het lastig om onze kansen te beoordelen. De Italianen zijn sterk én zijn gewend om in dit soort grote toernooi te spelen. Maar wij gaan ook onze kracht tonen. Dat klinkt stoer, maar dat moet ook. Alle landen die meedoen zijn stoer”, zegt Sylvinho.

“Allemaal landen uit de top van de FIFA wereldranglijst”

De Albanese bondscoach kan ervan genieten dat het grote voetballanden treft op het EK. “We hebben met Kroatië, Spanje en Italië allemaal landen uit de top van de FIFA wereldranglijst. Missen alleen Brazilië en Argentinië uit die top? Dan spelen we in deze groepsfase dus een soort kwartfinales en halve finale. Nee, zonder gekheid. Wij gaan proberen Italië partij te bieden, dat is al een leuke uitdaging”, besluit de bondscoach van Albanië.

Statistieken

In Groep B van de EK kwalificaties zijn Italë, Kroatie, Spanje en Albanië ingedeeld. Met Italë treffen de landen de regerend Europees kampioen. Ook Spanje en Kroatie weten wat het is om een groot toernooi als het EK of WK te winnen. Albanië heeft daar minder ervaring in. Op het EK2016 wisten de Albaniërs de groepsfase van het toernooi nog te halen. Het land werd toen derde in Groep A, maar behoorde niet tot de beste nummers drie die nog een kans kregen op het toernooi in Frankrijk.

Head 2 Head

Albanië en Italë speelden in 2022 hun laatste wedstrijd tegen elkaar. Het betrof toen een oefenduel die door de Italianen werd gewonnen met 1-3. De twee teams troffen elkaar ook in de poulefase van de WK2018 kwalificaties. De Italianen waren tweemaal te sterk voor Albanië. Azzurri won met 0-1 in Albanië en met 2-0 in Italë.

Huidige vorm Italë

Het Italiaanse elftal speelde haar laatste oefenwedstrijd voor EURO2024 tegen Bosnië en Hezegovina. De ploeg van Spaletti wist eenmaal tot scoren te komen, maar won de wedstrijd wel (1-0). Enkele dagen voor de wedstrijd tegen Albanië werd niet gewonnen van Turkije. Tegen de Turken - die ook deelnemen aan het EK - speelde Azzurri gelijk (0-0).

Huidige vorm Albanië

Albanië nam het in de laatste oefenwedstrijd op tegen Azerbeidzjan. De formatie van Sylvinho won dat duel met 3-1. Ook Liechtenstein werd deze maand verslagen. Tegen het kleine dwergstaatje werd het 3-0 voor Albanië. De laatste wedstrijd die Albanië verloor, was tegen Zweden. Het Zweedse elftal wist zich niet te plaatsen voor EURO2024, maar was wel een maatje te groot voor Albanië (1-0).

Prognose Italië - Albanië

De VoetbalGokken.nl prognose zegt niets over het resultaat tussen Italë en Albanië, maar geeft een richtlijn om een succesvolle weddenschap te kunnen maken bij de Nederlandse bookmakers. Wij verwachten zoals velen een zege van Italë. Daarbij gaan we uit van flink wat doelpunten en niet alleen van de Italianen. We voorspellen een 4-1 overwinning van Azzurri en zetten deze weddenschap op scherp in het correct score combinatie speelsysteem.

Wil je ook wedden op EK wedstrijden? Dat kan zowel in de pre-fase als live wedden op voetbal. Ontdek wat jouw speelstijl is voor EURO 2024 door de bookmakers te bezoeken op VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor Italië - Albanië

De Nederlandse bookmakers schroeven de pre-odds bij een zege van Albanië het hoogst op bij dit duel. De wedkantoren keren tot wel 8.83 keer de inleg uit als het Albanese elftal wint van Azzurri.

Bij een gelijkspel valt ook heel wat te scoren. De pre-odds bij een gelijkspel in Dortmund kan voetbalgokkers tot 4.66 keer het speelbedrag doen opleveren.

Bij een succesvolle weddenschap op winst van Italë gaan de pre-odds in het 1x2 spelsysteem niet verder dan 1.40 keer het speelbedrag. Vergelijk de beste odds en deals via VoetbalGokken.nl en speel op jouw manier bij de betrouwbaarste bookmakers.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën