EK 2024
08/09/2023 5 wedtips

Koeman wil weer verrassen in EK kwalificatie Ierland - Nederland

Koeman wil weer verrassen in EK kwalificatie Ierland - Nederland
Ierland
Nederland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Aanstaande zondag komt het Nederlands elftal opnieuw in actie in de poulefase van de EK kwalificaties. Het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman neemt het in Dublin op tegen het Ierse elftal om een ticket te scoren richting EURO 2024. Als Nederland wint kan het de tweede plaats in de poule blijven verdedigen. Wat gaat het worden in het Aviva-Stadion te Dublin? Wint Nederland van Ierland in Dublin? Vergelijk de Nederlandse betrouwbare bookmakers, zet in op Ierland vs Nederland en win via VoetbalGokken.nl met de hoogste odds.

Stephen Kenny: “Zondag tegen Nederland moeten we winnen”

Het Ierse elftal werd afgelopen donderdag door Frankrijk verslagen in Parijs. De ploeg van bondscoach Stephan Kenny moet van Nederland winnen wil het meedingen om de tweede plaats in de poule. “We hebben in zeven dagen tijd twee zware wedstrijden op het programma staan. Afgelopen donderdag tegen Frankrijk in Parijs en zondagavond spelen we hier in het Aviva-stadion tegen Nederland. En dit keer moeten we winnen”, aldus de Ierse keuzeheer.

“Het zal een zware wedstrijd worden”

Dat het ook tegen het Nederlands elftal een strijd om de drie punten gaat worden is bondscoach Kenny wel zeker van. “Dat het tegen Nederland weer een zware wedstrijd wordt, daar bestaat geen twijfel over. Afgelopen donderdag was lastig, maar zondag is misschien nog wel moeilijker”, zo besluit de bondscoach van Ierland zijn vooruitblik op Ierland - Nederland. 

Ronald Koeman: “Wedstrijd tegen Ierland is heel belangrijk”

Ook bondscoach Ronald Koeman weet wat het belang is van de wedstrijd tegen Ierland in Dublin.  “Het was heel belangrijk om de wedstrijd tegen Griekenland te winnen. De wedstrijd tegen Ierland kan ervoor zorgen dat we belangrijke stappen kunnen zetten richting deelname aan het EK”, vertelt de bondscoach van het Nederlands elftal.

“We zijn zelfkritisch”

Afgelopen weel won Oranje van Griekenland. In het Philips Stadion werd het 3-0 voor Oranje. Bondscoach Koeman koos voor een bijzondere opstelling tegen de Grieken, maar is er nog niet zeker van wie er tegen Ierland zal spelen. “We hebben tegen Griekenland goed gespeeld en er zit een goed groepsgevoel in deze groep. We zijn zelfkritisch en weten wat we wel en niet moeten doen. Dat het systeem tegen de Grieken werkte, wil dus niet zeggen dat ik dat tegen Ierland weer ga doen. Misschien verras ik jullie wel weer!”, besluit bondscoach Koeman.

Statistieken

Na drie wedstrijden te hebben gespeeld in Groep B van de EK kwalificaties staat Nederland op de tweede plaats. De ploeg van bondscoach Koeman heeft zes punten. Ierland heeft drie punten en staat vierde. Bij winst op Oranje kunnen de Ieren dus op gelijke hoogte komen met Nederland. Ook Griekenland heeft zes punten. Koploper in de poule is Frankrijk. Gibraltar staat op de vijfde plaats met nul punten.

Head 2 Head

Ierland en Nederland speelden in 2016 voor de laatste keer tegen elkaar. Toen betrof het een vriendschappelijk duel dat ook in Dublin plaats vond. De Ieren kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een goal van de Ierse aanvaller Shane Long. In het slot van de wedstrijd wist Luuk de Jong tot scoren te komen en dus werd het een 1-1 gelijkspel in de Aviva Arena. Op 18 november speelt Nederland thuis tegen het Ierse team.

Huidige vorm Ierland

Ierland speelde afgelopen donderdag uit tegen het Franse team. In Parijs was de koploper in de poule een maatje te groot voor de Ieren. In het Parc des Princes won Les Bleus met 2-0 en dat komt Ierland slecht uit in de strijd om plaats twee in de poule. Na de wedstrijd tegen Nederland speelt the Green Army tegen thuis tegen Griekenland en uit tegen Gibraltar.

Huidige vorm Nederland

Afgelopen zomer speelde Nederland de final four van de UEFA Nations League dat in Nederland werd gehouden. Het team van bondscoach Koeman verloor van Kroatië (2-4) en Italië (2-3). De EK kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland ging Oranje beter af. In Eindhoven werden de Grieken met 3-0 verslagen door het keurkorps van bondscoach Koeman.

Prognose Ierland - Nederland

VoetbalGokken.nl verwacht dat Oranje ook deze EK kwalificatie wedstrijd glansrijk gaat winnen van de Ierse ploeg. De 3-0 zege op Griekenland geeft ons vertrouwen in een goede prestatie in en tegen Ierland.

De pre-odds bij winst van Ierland zijn in het 1x2 spelsysteem heel hoog ingedeeld. Wij zetten zelf in op een 1-3 overwinning van het Nederlands elftal. Wat is jouw voorspelling voor Ierland - Nederland? Vergelijk de odds en speel mee! 

Quoteringen voor Ierland - Nederland

De pre-wedstrijd quoteringen voor deze EURO2024 kwalificatiewedstrijd staan bij de online bookmakers zeer scherp ingedeeld. Bij winst van het Nederlands elftal scoren voetbalgokkers bij een correcte weddenschap tot maximaal 1,70 keer de inleg als Oranje van thuisland Ierland weet te winnen.

De odds stijgen flink als het uitdraait op een gelijkspel in Dublin. Een puntendeling zorgt voor een maximale bookmakersbonus van 3,70 keer het ingelegde speelbedrag en wordt alleen uitbetaald als deze wedstrijd na de reguliere én blessuretijd geen winnaar heeft.

Bij een nederlaag voor onze Oranje-mannen kan de quotering die wordt gehanteerd voor een winnende weddenschap op Ierland de pijn wellicht iets verzachten.

VoetbalGokkers die met succes spelen op een Ierse zege, ontvangen na afloop tot maximaal 4,50 keer het stortingsbedrag dat is geplaats bij één van de top bookmakers op VoetbalGokken.nl. Deze odds zijn onder meer te vinden bij Jack's Sport, Unibet, Bet365 en Circus.nl. 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën