EK 2024
03/07/2024 30 wedtips 3 promo's

Schrijft Koeman met Nederland historie in kwartfinale EK 2024 tegen Turkije?

Schrijft Koeman met Nederland historie in kwartfinale EK 2024 tegen Turkije?
Nederland
Turkije

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Nederlands elftal wist zich afgelopen dinsdag te plaatsen voor de kwartfinale van het EK 2024 voetbal. Oranje speelt aanstaande zaterdag de kwartfinale van het toernooi tegen Turkije. Bondscoach Ronald Koeman en zijn team treffen de Turkse formatie in het Olympia Stadion in Berlijn. Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing voor Nederland - Turkije, met de beste wedtips en hoogste odds voor wedden op het Nederlands Elftal tegen Turkije in de kwartfinales van het EK!

Virgil van Dijk (aanvoerder Oranje): “Turkije is een heel goed voetballend land”

Nederland won de achtste finale overtuigend van Roemenië, maar aanvoerder Virgil van Dijk blikt ook terug naar momenten op dit EK die minder soepel verliepen. De wedstrijd tegen Oostenrijk heeft Oranje verrast en dat mag volgens Van Dijk niet weer gebeuren. Het Nederlands elftal treft Turkije in de kwartfinale en verliezen betekent uitschakeling. “We moeten ons niet weer laten verrassen, dat klinkt misschien gek, maar Turkije is een heel goed voetballend land. We moeten aanstaande zaterdag weer het beste van onszelf laten zien”, verklaart Van Dijk.

We moeten ons niet weer laten verrassen... Turkije is een heel goed voetballend land

“Met beide benen op de grond blijven”

Van Dijk benadrukt dat hij met Oranje weer klaar zal zijn als aanstaande zaterdag de wedstrijd in Berlijn tegen de Turken wordt gespeeld. “Nu is het tijd om te herstellen en om klaar te zijn voor weer een heel zwaar potje in de kwartfinale. We wisten allemaal dat het beter moest. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid gepakt. De wil om de duels te winnen en voor de tweede bal te gaan. De wedstrijd tegen Roemenië geeft vertrouwen, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan. En ons focussen op een hele lastige wedstrijd in de kwartfinale tegen Turkije”, aldus de Oranje-aanvoerder.

Vincenzo Montella (bondscoach Turkije): “We hebben een tegenstander die vecht als leeuwen”

Turkije bereikte met bondscoach Vincenzo de kwartfinale van het EK in Duitsland door van Oostenrijk te winnen. Montella is een trotse coach en blikt alweer vooruit naar de volgende opdracht de kwartfinale tegen Nederland. “We zijn erg trots dat we in de kwartfinale staan. We voelen de steun van onze supporters. We gaan stap voor stap, onze volgende tegenstander is Nederland. We hebben een tegenstander die vecht als leeuwen. We zullen onze mentale en fysieke energie verzamelen om de wedstrijd tegen Nederland aan te kunnen gaan”, vertelt de bondscoach van Turkije.

“De 6-1 nederlaag kan ik mij nog goed herinneren"

De laatste wedstrijd die Turkije tegen Nederland speelde, eindigde in 6-1. Volgens Montella hoeft zijn team niet bang te zijn voor Oranje. “Ik herinner me die wedstrijd, maar ik herinner me ook dat we in het verleden van Nederland hebben gewonnen. Elke wedstrijd heeft een ander verhaal. We moeten het stap voor stap doen. Aanstaande zaterdag staat ons weer een andere wedstrijd te wachten”, besluit Montella.

Statistieken

Nederland of Turkije treft in de halve finale Engeland of Zwitserland. De laatste twee genoemde landen strijden zaterdag ook om een plaatsje bij de laatste vier. De halve finale zal op woensdag 10 juli gespeeld gaan worden in Dortmund. Voor Oranje wist Cody Gakpo op dit moment de meeste doelpunten te maken. De aanvaller van Liverpool is met zijn drie goals en een assist samen met Georges Mikautadze uit Georgië topscoorder van het EK in Duitsland. Merih Demiral maakte voor Turkije de meeste goals. De speler van Al Ahli SC staat zevende op de topscoorderslijst.

EK 2024 TOTO Actie: Nederland - Turkije
€10 inzet op Nederland - Turkije levert je €50 aan Free Bets op!

Head 2 Head

Het Nederlands elftal speelde op 7 september 2021 voor de laatste keer tegen Turkije. Oranje won in de Johan Cruijff Arena de WK-kwalificatiewedstrijd met 6-1 van de Turken. In Turkije wonnen de Turken met 4-2. Tijdens de EK kwalificaties voor EURO 2016 slaagde Oranje er niet in Turkije te verslaan. In Nederland werd het 1-1 en in Turkije 3-0 voor het Turkse team. Nederland plaatste zich dan ook niet voor het Europees toernooi in 2016.

Huidige vorm Nederland

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale, maar kent moeizame momenten op het EK. Zo werd de laatste groepswedstrijd verloren van Oostenrijk (2-3). De wedstrijd tegen Frankrijk werd een gelijkspel (0-0). De twee duels die gewonnen worden in Duitsland was de poulewedstrijd tegen Polen (1-2) en de achtste finale tegen Roemenië. Oranje kwam moeizaam op gang, maar won het duel tegen de Roemenen met 3-0.

Huidige vorm Turkije

Ook Turkije heeft al een duel verloren op EURO 2024. De tweede poulewedstrijd was voor de Turken tegen Portugal dat verloren ging met 0-3. De eerste wedstrijd op het EK werd gewonnen. Georgië werd met 3-1 verslagen. Ook van Tsjechië wist Turkije te winnen. De laatste poulewedstrijd was tegen de Tsjechen en werd gewonnen met 1-2. De achtste finale tegen Oostenrijk dat Oranje wist te verrassen, werd een 1-2 zege voor Turkije.

Prognose Nederland - Turkije

De VoetbalGokken.nl prognose kan je helpen bij het maken van de juiste weddenschap bij de Nederlandse bookmakers. VoetbalGokken.nl verwacht dat Nederland gaat winnen binnen reguliere speeltijd. Wij verwachten dat Oranje winst met 3-2 van de Turken. Deze weddenschap plaatsen we in het correct score combinatie speelsysteem waarin de odds net iets hoger staan ingedeeld dan in het 1x2 spelsysteem.

Wil jij ook meespelen, maar op een andere manier of met een ander resultaat tussen Nederland - Turkije? Bezoek ons matchcenter en vul jouw voorspellingen in bij jouw favoriete wedkantoor.

Quoteringen voor Nederland - Turkije

De Nederlandse bookmakers hebben hoge verwachtingen voor de prestaties van Oranje tijdens de kwartfinales van EURO 2024. Hier zijn enkele aantrekkelijke weddenschappen die voetbalgokkers kunnen overwegen.

Wedden op Turkije

De bookmakers bieden de hoogste pre-odds voor een overwinning van Turkije. In het 1x2-systeem kunnen wedders tot wel 5,69 keer hun inzet terugverdienen als Turkije erin slaagt Nederland te verslaan. Dit maakt een weddenschap op winst van de Turken zeer lonend voor gokkers die op zoek zijn naar hoge uitbetalingen.

Wedden op een Gelijkspel

Als zowel Nederland als Turkije er niet in slagen om binnen de reguliere speeltijd plus blessuretijd een winnaar te bepalen, bieden de bookmakers tot 4,11 keer het speelbedrag uit bij een gelijkspel. Dit maakt een weddenschap op een gelijkspel aantrekkelijk, vooral voor diegenen die een spannende en onbesliste wedstrijd verwachten.

Wedden op Nederland

De quoteringen voor een overwinning van Nederland zijn vastgesteld op maximaal 1,62 keer het speelbedrag. Hoewel de uitbetaling lager is in vergelijking met een weddenschap op Turkije, geven de bookmakers hiermee aan dat de kans op een overwinning van Oranje het grootst wordt geacht. Dit maakt een weddenschap op Nederland een veilige keuze voor gokkers die op zoek zijn naar een hogere kans op succes.

Met deze aantrekkelijke pre-odds bieden de Nederlandse bookmakers volop kansen voor de kwartfinales van het EK 2024. Welk team heeft jouw vertrouwen? Zet jij in op de zekerheid van Oranje of ga je voor de hoge uitbetaling bij winst van Turkije? Dit is jouw kans om te schitteren met je voetbalinzichten!

Exclusieve promotie