EK 2024
22/03/2023 3 wedtips

Wedden op EK kwalificatie derby: Denemarken - Finland

Wedden op EK kwalificatie derby: Denemarken - Finland
Denemarken
Finland

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de EK kwalificatie poule H treffen Denemarken en Finland elkaar aanstaande donderdag in Kopenhagen. Het is voor beide landenteams de eerste wedstrijd van de kwalificatiecampagne voor EURO2024. De Denen zijn zwaar favoriet in dit Scandinavisch onderonsje dat in het Park Stadion te Kopenhagen gehouden wordt. Vergelijk onze bookmakers, zet in op Denemarken tegen Finland en win met de hoogste odds via VoetbalGokken.nl!

Kasper Hjulmand: “Winnen van Finland is al een doel”

Denemarken heeft op het WK in Qatar en de Nations League vorig jaar al flink van zich laten zien. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand boekte mooie resultaten op deze toernooien en dus verwachten de Denen groepswinst te kunnen gaan pakken in deze EK kwalificatie poule. “Ik heb twee doelen. Een daarvan is natuurlijk om alleen maar te winnen in deze poule en dat begint donderdag met de thuiswedstrijd tegen Finland”, zo spreekt de bondscoach van de Deense formatie zijn verwachting uit.

“Als je het allerbeste wilt bereiken, moet je investeren”

De oefenmeester van Danish Dynamite licht zijn tweede doel toe: “De tweede is een nieuwsgierigheid naar hoe goed we eigenlijk kunnen worden als we de beste worden. We hebben al heel wat pieken gehad in sommige wedstrijden. Als je het allerbeste wilt bereiken, moet je in sommige dingen investeren en het zien, uitproberen, iets pushen en hopen dat de spelers het goed doen bij de clubs”, aldus de voorspelling van bondscoach Hjulmand.

Markku Kanerva: “We spelen tegen het sterkste team in de poule”

Het Finse elftal maakt zich op voor de uitwedstrijd in Kopenhagen tegen Denemarken. Bondscoach Markku Kanerva voorspelt een zeer zware klus te moeten gaan klaren om goed van start te gaan in poule H van de kwalificiaties. “We hoopten al om de kwalificatie tegen Denemarken buitenshuis te beginnen. We spelen donderdag tegen het sterkste team in de poule”, zo vertelt de bondscoach van Finland in zijn vooruitblik.

“Denemarken deed het goed op vorig EK”

De laatste keer dat de Finnen tegen Denemarken speelden op het EK 2020. In de eerste speelronde van het toernooi viel de Deense speler Christian Eriksen neer en schokte daarmee de hele wereld. De Finnen wonnen de wedstrijd met 0-1 na dat het duel hervat werd. Finland speelt voor het eerst na dit duel weer in Kopenhagen. “We hebben toen van hen gewonnen, maar die wedstrijd was bizar. Denemarken deed het naar omstandigheden heel goed op dat EK”, zo besluit de bondscoach van Finland zijn deel van de voorbeschouwing.

Statistieken

In Groep H van de EK kwalificatie zijn naast Denemarken en Finland ook Slovenië, Noord-Ierland, Kazachstan en San Marino ingedeeld. Na de thuiswedstrijd tegen Finland speelt Denemarken volgende week uit in en tegen Kazachstan. De Finnen nemen het dan op tegen Noord-Ierland in Belfast.

Head 2 Head

Denemarken en Finland speelden voor de laatste keer tegen elkaar op het EK 2020. Door een goal van Joel Pohjanpalo trokken de Finnen deze wedstrijd naar zich toen (0-1). In 2011 speelden de landenteams een oefenduel tegen elkaar. Toen waren de Denen met 2-1 te sterk voor het Finse elftal.

Huidige vorm Denemarken

Denemarken speelden haar laatste wedstrijd op het WK 2022 in Qatar tegen Australië. In Groep D verloren de Denen met 1-0 van de Australische ploeg en werd vierde in de poule waarin Frankrijk en Australië wel doorgingen naar de knock-outfase.  

Huidige vorm Finland

Finland deed niet mee aan het WK in Qatar en dus speelden de Finse formatie een aantal oefenduels om in vorm te blijven. Van Estland werd verloren met 0-1. Ook was de ploeg van bondscoach Kanerva niet sterk genoeg om Zweden te verslaan (2-0). Tegen Noorwegen en Noord-Macedonië werd het een 1-1 gelijkspel.

Prognose

En dan onze prognose voor de wedstrijd Denemarken - Finland. De bookmakers wijzen Danish Dynamite aan als favoriet in dit eerste EK kwalificatieduel in Groep H. Wij verwachten ook een zege van het Deense elftal en zetten bij de online bookmakers in op een 2-0 overwinning van de Deense ploeg. Wat is jouw voorspelling voor dit duel in Kopenhagen?

Quoteringen Denemarken – Finland

Dan de pre-odds bij deze ontmoeting tussen de Scandinavische landen Denemarken en Finland. De hoogste quoteringen vind je bij een zege van de Finnen. Mocht de Finse formatie winnen in Kopenhagen, dan keert bookmaker Bet365 al tot maximaal 13.00 keer je speelbedrag uit.

Een gelijkspel in het Park Stadion is bij de Nederlandse bookmakers goed voor een hoge quotering van 5.00 keer de inleg. Deze pre-odd is bij meerdere bookmakers op VoetbalGokken.nl terug te vinden.

Een overwinning van Denemarken wordt het meest voorspeld. Winnen de Denen in eigen land, dan kunnen voetbalgokkers tot maximaal 1.33 keer de inleg scoren bij Unibet.nl, BetCity en TOTO.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën