EK 2024
15/06/2024 32 wedtips

Welk team verovert drie punten in EURO 2024 duel Slovenië - Denemarken?

Welk team verovert drie punten in EURO 2024 duel Slovenië - Denemarken?
Slovenië
Denemarken

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Het Nederlands elftal treedt aanstaande zondagmiddag voor het eerst op in de wedstrijd tegen Polen op EURO 2024, maar ook Denemarken komt die avond in actie. De Denen treffen in Groep C Slovenië. Een tegenstander die de Denen ook in de EK kwalificatie al troffen. Denemarken was toen de sterkste van de twee, maar wat wordt het zondag in de MHP Arena te Stuttgart? lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing met analyses voor Slovenië tegen Denemarken op het EK voetbal en speel mee bij de betrouwbare bookmakers van Nederland via VoetbalGokken.nl!  

Matjaz Kek (bondscoach Slovenië): “Ik zie mijn spelers graag top presteren tegen Denemarken”

De Sloveense bondscoach Matjaz Kek is trots op zijn team dat zich wist te kwalificeren voor EURO 2024. Slovenië speelde sinds EURO 2000 niet meer mee op een Europees toernooi. Nu de bondscoach heeft vertrouwen in zijn ploeg en meet zich graag met de andere landen in de poule. “We zijn een relatief jonge nationale ploeg en het potentieel is enorm. Er zijn nogal wat spelers die via de jeugd zijn binnengekomen en nu al vaste basisspelers zijn; Jaka Bijol heeft zich ontwikkeld tot een fantastische speler, net als Adam Gnezda Čerin. Ik zie mijn spelers graag top presteren in onze eerste EK wedstrijd tegen Denemarken”, zegt de bondscoach van Slovenië. 

“We gaan naar Duitsland om te concurreren”

De trainer wil dat zijn team presteert en kijkt graag verder dan de groepsfase van het toernooi dat in Duitsland gehouden wordt. “Ik ben ervan overtuigd dat Slovenië niet op EURO 2024 zal zijn om bezienswaardigheden te bezoeken. We gaan naar Duitsland om te concurreren. Ik wil dat de jongens competitief zijn en dat ze die houding zullen aannemen. Waarom zouden we er niet mogen dromen om door te gaan naar de groepsfase?”, aldus Kek.

Kasper Hjulmand (bondscoach Denemarken): “We moeten moed hebben om tegen grotere teams te spelen”

Het EK in 2020 is voor Denemarken er een om nooit te vergeten. Bondscoach Kasper Hjulmand hoopt op een top EK in Duitsland. “Denemarken is een van de landen ter wereld die hoog scoort op vertrouwen. We proberen het team aan te sturen als we samen zijn en we hebben veel vertrouwen in onze staf en spelers. Dan hebben we moed. We moeten moed hebben om tegen grotere teams te spelen. Een spel spelen waarin we zoveel mogelijk proberen te beslissen, ook al spelen we tegen zeer getalenteerde mensen en moed om de dingen uit te voeren die we willen doen”, zegt Hjulmand.

“Slovenië is een tegenstander van gelijkwaardig niveau”

De Denen nemen het op dit EK op tegen Engeland en Servië, maar beginnen het toernooi tegen Slovenië. “Er zijn drie echt sterke tegenstanders waar we het tegen moeten opnemen. Slovenië is een tegenstander die gelijkwaardig is aan ons niveau. We ontmoette ze tot nu toe twee keer, speelden één keer gelijk en wonnen één wedstrijd thuis met 1-0. Het is een sterk team. Ik ben erg onder de indruk van hun duidelijke structuur, creatieve spelhervattingen, ze worden goed gecoacht en hebben goede spelers. Ze hebben spelers van wereldklasse vooraan en achter op het veld”, zo besluit Hjulmand.

Statistieken

In Groep C van het EK spelen Slovenië, Denemarken, Engeland en Servië een wedstrijd tegen elkaar. De beste ploegen gaan door naar de knock-outs van het toernooi. De Slovenië speelde op het EK 2000 voor de laatste keer mee. De Sloven kwamen 24 jaar geleden niet verder dan de vierde plaats in de poule met groepswinnaar Spanje, Joegoslavië en Noorwegen. Op het vorige EK schopte Denemarken het tot de halve finale. De ploeg van Hjulmand verloor de halve finale met 2-1 van Engeland dat zij ook op het EK in Duitsland weer zullen aantreffen.

Head 2 Head

Denemarken en Slovenië speelden vorig jaar voor de laatste keer tegen elkaar. De Denen wonnen de EK kwalificatiewedstrijd van Slovenië met 2-1in Kopenhagen. De uitwedstrijd in het Sloveense Stadion Stožice werd een gelijkspel (1-1). Denemarken werd eerste in poule H en Slovenië tweede.

Huidige vorm Slovenië

Slovenië heeft nadat de EK-ticket binnen was, een aantal oefenduels gespeeld. Kek en zijn team speelden in de maand juni een oefenduel tegen Armenië en Bulgarije. Tegen de Armenen werd gewonnen met 2-1. Tegen de Bulgaren werd het 1-1. De laatste wedstrijd die Slovenië verloor, was de EK kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken op 17 november 2023.

Huidige vorm Denemarken

De Denen speelden hun laatste oefenwedstrijd tegen Noorwegen. Hjulmand en zijn team wonnen met 3-1 van de Noorse ploeg met sterkspeler Erling Haaland die nog tot scoren wist te komen tegen Denemarken. Ook won Denemarken begin deze maand van Zweden dat net als Noorwegen niet meedoet aan het EK in Duitsland. Denemarken won met 2-1 van het Zweedse elftal.

Prognose Slovenië - Denemarken

De VoetbalGokken.nl prognose kunnen voetbalgokkers gebruiken om een correcte weddenschap te kunnen plaatsen op EK wedstrijden. Wij verwachten dat de Denen en Slovenen aan elkaar gewaagd zullen zijn en niet verder komen dan een gelijkspel.

In het correct score combinatie spelsysteem van de Nederlandse bookmakers vullen we een 1-1 gelijkspel in bij Slovenië - Denemarken. Check ook de odds eens in speltypen als handicap, welke speler scoort en over/under en ontdek de beste deals met een correcte weddenschap op deze wedstrijd in Groep C van EURO 2024.

Quoteringen voor Slovenië - Denemarken

De Nederlandse bookmakers weten ook bij het duel Slovenië - Denemarken hoge pre-odds in te delen. Zo kan er bij een zege van de Slovenen de hoogste beloning gewonnen worden. De bookmakers cashen tot 5.06 keer het speelbedrag uit als Slovenië wint.

Zegeviert niet Slovenië, maar Denemarken? Dan kunnen er ook leuke beloningen gewonnen worden. De bookmakers keren tot maximaal 1.77 keer het speelbedrag uit als het Deense elftal wint van Slovenië.

Delen deze twee tegenstander in Groep C de punten met elkaar? Dan scoren voetbalgokkers bij een correcte voorspelling op een gelijkspel tot 3.59 keer het speelbedrag uit dat werd ingezet bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën