Eredivisie
21/05/2024 3 wedtips

ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam treffen elkaar in promotie/degradatie

ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam treffen elkaar in promotie/degradatie
ADO Den Haag
Excelsior

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Aanstaande woensdag treffen ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam elkaar in de halve finale van de promotie/degradatie play-offs. ADO Den Haag krijgt de kans om sinds seizoen 2020-2021 weer terug te keren naar de Eredivisie. Excelsior Rotterdam hoopt zich te kunnen handhaven op het hoogste treetje van het Nederlands voetbal en wil de play-offs moeiteloos doorkomen. Welke ploeg wint woensdagavond in het Bingoal Stadion in Den Haag? Speel mee bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl en win met de beste odds!

Darije Kalezic (trainer ADO Den Haag): “Met vertrouwen richting duel Excelsior”

ADO Den Haag heeft De Graafschap al uitgeschakeld in de promotie/degradatie play-offs en trainer Darije Kalezic is er met zijn team klaar voor om de volgende opdracht richting de Eredivisie te klaren. Woensdag wordt er tegen Excelsior Rotterdam gespeeld. “Ik heb mijn spelers dit seizoen nog niet zo hard zien werken. Op het eind stonden we eigenlijk met negen man. Een rode kaart en Alex Schalk die door blessure nauwelijks verder kon. We deden het ongelooflijk goed en dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen Excelsior”, zegt Kalezic.

"Publiek staat achter ons"

De trainer hoopt dat zijn team de strijdlust ook tegen Excelsior weer laat zien. “We mogen niet verslappen. Zo simpel is het. We moeten de bal veroveren en doelpunten maken. Ons eigen publiek staat woensdag weer achter ons en helpt ons om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We moeten nu goed herstellen en gaan ons goed voorbereiden voor de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam”, zegt de coach van ADO Den Haag.

Marinus Dijkhuizen (Excelsior): “Omschakelen en de knop omzetten”

Excelsior Rotterdam moest afgelopen weekend van Feyenoord winnen voor lijfbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kreeg dat niet voor elkaar en verloor met 4-0 in De Kuip van Feyenoord. Trainer Marinus Dijkhuizen probeert dit snel te vergeten en door te pakken in de play-offs tegen ADO Den Haag. “Dit komt wel even hard aan. Je hebt hoop op directe handhaving, je hebt geloof. Dat merkte je op de trainingen en ook tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. Het is helaas niet zo gelopen zoals gedroomd. Dan is het omschakelen en de knop omzetten”, zegt Dijkhuizen.

“Het is een bijzonder affiche”

Woensdag gaan de Kralingens op bezoek bij ADO in Den Haag. Zaterdag volgt de return op Woudestein. Dijkhuizen blikt alvast vooruit naar de wedstrijd tegen de Hagenezen. “Het is een bijzonder affiche, zeker voor ADO. Maar ik heb ook in de kleedkamer tegen de jongens gezegd: het is vervelend, maar we moeten door. We gaan er twee heel mooie weken van maken”, besluit de trainer van Excelsior.

Statistieken

Deze week treffen ADO Den Haag en Excelsior elkaar tweemaal in de halve finale van de promotie/degradatie play-offs. Woensdag wordt de heenwedstrijd in Den Haag gespeeld en zaterdag volgt de return in Rotterdam. De ploeg die het in dit tweeluik het beste deed, gaat door naar de finale waar het FC Emmen of NAC Breda treft. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

Head 2 Head

Excelsior en ADO Den Haag troffen elkaar ook al in de nacompetitie van seizoen 2021/2022. Toen speelden de teams de finale tegen elkaar. Op Woudestein hielden de teams elkaar nog in evenwicht (1-1). Ook in Den Haag kwam er niet direct een winnaar van het veld. Excelsior won de terugwedstrijd in de finale na strafschoppen en promoveerde naar de Eredivisie.

Huidige vorm ADO Den Haag

ADO Den Haag werd vijfde in de Keuken Kampioen Divisie en mocht zich gaan opmaken voor de promotie/degradatie play-offs tegen De Graafschap. De ploeg van Kalezic won op bezoek bij De Graafschap met 2-3 van de Superboeren. In eigen huis kwam ADO niet verder dan een gelijkspel (2-2) tegen de ploeg uit Doetinchem, maar dat was genoeg om door te stromen naar de halve finale tegen Excelsior Rotterdam.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam stond afgelopen weekend voor een zeer lastige klus. De ploeg van Dijkhuizen stond zestiende in de Eredivisie en kon alleen van die plaats komen als er werd gewonnen van Feyenoord in De Kuip. De Rotterdammers namen afscheid van hun trainer Arne Slot en wilden er duidelijke een mooie wedstrijd van maken. Excelsior verloor met vier tegengoals van hun ‘grote broer’ en staat nu dus in de play-offs om volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te mogen komen.

Lappenmand

ADO Den Haag speelt aanstaande woensdag zonder Amir Absalem. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen De Graafschap een rode kaart voorgeschoteld en moet de heenwedstrijd tegen Excelsior missen. Het is afwachten of Alex Schalk door een blessure weer inzetbaar zal zijn tegen Excelsior.

Excelsior kan in de play-offs geen beroep doen op Kik Pierie, Serano Seymor en Derensili Sanches Fernandes. Het drietal Kralingens is geblesseerd en zijn woensdag niet van de partij tegen ADO Den Haag.

Prognose ADO Den Haag - Excelsior

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een zege van Excelsior. We verwachten dat de Kralingens woensdag winnen en een goede richting zetten in een nieuw Eredivisie seizoen. Onze weddenschap luidt een 1-2 overwinning van Excelsior.

Deze weddenschap kan via het 1x2 spelsysteem al een mooie beloning gaan opleveren, maar vergelijk ook de odds eens in speltypen als correct score combinatie deals, over/under of pak een dubbele kans bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor ADO Den Haag - Excelsior

De Nederlandse bookmakers schroeven de pre-odds voor de play-offs graag hoog op. Zo kan er bij het duel ADO Den Haag - Excelsior torenhoge beloningen gewonnen worden. De pre-odds bij het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior staan het hoogst ingedeeld bij een gelijkspel. Als de teams in deze heenwedstrijd de punten delen, keren de bookmakers tot 3.50 keer het speelbedrag uit.

Bij een zege van Excelsior staan de odds op maximaal 2.80 keer het speelbedrag ingedeeld als de Kralingens komen winnen op bezoek bij de Haagse ploeg.

In het 1x2 spelsysteem lopen de beloningen bij een zege van ADO Den Haag op tot maximaal 2.46 keer het speelbedrag dat voetbalgokkers inzetten op winst van de ploeg in Den Haag. Check de meest actuele odds en deals na en scoor de hoogst mogelijke bookmakersbeloning bij jouw favoriete wedkantoor.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën