Eredivisie
08/05/2024 19 wedtips

AZ vervolgt jacht op UEFA Champions League voetbal in Deventer

AZ vervolgt jacht op UEFA Champions League voetbal in Deventer
Go Ahead Eagles
AZ Alkmaar

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie neemt Go Ahead Eagles het aanstaande zondag op tegen AZ Alkmaar. De ploeg in Deventer wil play-offs halen om volgend seizoen kans te maken in de Conference League. AZ heeft nog een kleine hoop op de derde plaats dat voor de Alkmaarders Champions League voetbal kan opleveren. Welke ploeg weet de drie broodnodige punten in speelronde 33 te veroveren? Vergelijk onze aanbieders en speel mee met een voorspelling op AZ uit tegen Go Ahead Eagles!

René Hake (trainer Go Ahead): “Dit word teen pittige, maar interessante wedstrijd”

In Deventer wordt hard gewerkt in de voorbereding op de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar. Trainer René Hake blikt alvast vooruit. “Dit word teen pittige, maar interessante wedstrijd. We gaan de wedstrijd tegen AZ op dezelfde manier aanvliegen als anders, misschien dat we hier en daar wat andere opties gaan uitproberen richting de play-offs”, zegt de trainer van Go Ahead Eagles.

“Puntjes op de i zetten”

Go Ahead Eagles speelt haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Adelaarshorst. Daarna volgt de uitwedstrijd bij FC Volendam in het vissersdorp. Er zijn dus nog zes punten te halen die de ploeg in Deventer goed kan gebruiken voor play-offs. Hake heeft vertrouwen in goede resultaten. “Op zich hebben we de organisatie goed staan en zal het vooral puntjes op de i zetten zijn waaraan we in de laatste twee competitiewedstrijden gaan werken”, zegt Hake.

Maarten Martens (trainer AZ): “Direct goed geconcentreerd starten tegen Go Ahead”

AZ Alkmaar won afgelopen weekend van FC twente dat een plaatsje boven AZ op de ranglijst staat. Het geeft trainer Maarten Martens en zijn team vertrouwen richting het duel tegen Go Ahead Eagles. “Na de goede zege op FC Twente van afgelopen week kunnen we weer omhoog kijken. We moeten ons nu niet zenuwachtig gaan maken dat we naar die derde plek kunnen klimmen. We moeten gewoon direct goed geconcentreerd starten tegen Go Ahead en als we winnen kunnen we misschien een plaatsje opschuiven”, zegt Martens.

“We gaan vol voor de winst in Deventer”

De Alkmaarders hebben het niet in eigen hand dat de derde plaats bereikt wordt, maar bij winst op Go Ahead maakt de ploeg uit Alkmaar zeker meer kans. “Het besef is groot dat we plek drie in ons vizier hebben. Dat is een hele opgave, maar tot nu toe is het ons gelukt en we gaan dan ook vol voor de winst in Deventer. En dan kan het misschien nog heel interessant gaan worden”, zegt de Belgische coach van AZ.

Statistieken

AZ Alkmaar staat op de vierde plaats van de Eredivisie. De ploeg van Martens kan niet meer zakken op de ranglijst. De Alkmaarders kunnen nog wel een plaats stijgen als zij winnen van Go Ahead Eagles en de huidige nummer drie FC Twente verliest van FC Volendam. AZ heeft 61 punten en de ploeg in Enschede heeft twee punten meer. Go Ahead Eagles staat op de achtste plaats. De ploeg van Hake heeft 43 punten en moet in de top negen zien te blijven wil het play-offs gaan spelen voor de Conference League. De Deventenaren hebben 43 punten evenveel dan Sparta Rotterdam dat negende staat.  

Head 2 Head

In Alkmaar hebben beide teams dit seizoen al tegen elkaar gespeeld in het AFAS Stadion. Die wedstrijd dateert op 13 augustus vorig jaar en werd door AZ gewonnen met 5-1. Ook won AZ de laatste wedstrijd in Deventer van Go Ahead Eagles. Op 25 januari vorig jaar versloeg de ploeg uit Alkmaar de Overijsselse club met 1-4 in eigen Adelaarshorst. Tien jaar geleden won Go Ahead Eagles voor de laatste keer thuis van AZ. In februari 2014 werd het 2-1 voor Kowet in Deventer.

Huidige vorm Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft het zwaar in de laatste vijf wedstrijden die de ploeg van Hake speelde. De Deventenaren veroverde wel knap een punt tegen Ajax in Amsterdam (1-1). Tegen Almere City werd op de Adelaarshorst ook een punt veroverd (1-1). De wedstrijden tegen FC Utrecht (2-1) en Feyenoord (1-3) gingen verloren. Afgelopen weekend veroverde de Overijsselse ploeg een punt door gelijk te spelen bij Fortuna Sittard (0-0).

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar verloor begin april nog drie punten in de uitwedstrijd bij PSV Eindhoven (5-1), maar sindsdien won AZ drie wedstrijden op rij. De drie punten werden verroverd tegen RKC Waalwijk (3-2), NEC in Nijmegen (0-3) en thuis tegen FC Twente (2-1). Die gewonnen kraker tegen de Tukkers zorgt er nu voor dat AZ nog kans maakt op de derde plaats van de Eredivisie en dus een ticket naar Champions League voetbal kan veroveren.

Lappenmand

Bij Go Ahead Eagles worden geen basisspelers gemist als het aanstaande zondag tegen AZ speelt. Trainer Hake hoeft geen rekening te houden met geblesseerde spelers die om gezondheidsproblemen moeten afhaken.

AZ verdediger Bruno Martens Indi doet door een rugblessure niet mee tegen Go Ahead Eagles. Ook Jordy Clasie is niet hersteld van een liesblessure. Dave Kwakman en Lewis Schouten verblijven door blessuren in de lappenmand. De twee aanvallers Mayckel Lahdo en Lequincio Zeefuik zijn ook geblesseerd en moeten om die reden afhaken.

Prognose Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar

De VoetbalGokken.nl prognose kan je helpen bij het maken van de juiste voorspellingen. Wij verwachten dat het een 2-2 gelijkspel gaat worden op de Adelaarshorst in Deventer. Beide ploegen moeten nog punten pakken en dat gaat volgens ons resulteren in een puntendeling.

Deze weddenschap plaatsen we in het correct score combinatie speelsysteem. In dit speltype staan hoge pre-odds bij dit duel. Check zelf de meest actuele odds op het matchcenter van VoetbalGokken.nl en maak de perfecte deals bij de Nederlandse bookmakers.

Quoteringen voor Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar

De bookmakers hebben hoge pre-odds ingedeeld bij het duel tussen Go Ahead Eagles en AZ. Wie voor de hoogste odds wil gaan kan deze vinden bij winst van Go Ahead. De bookmakers keren tot 4.08 keer het speelbedrag uit als de ploeg van Hake de bezoekers uit Alkmaar verslaan.

Worden de punten gedeeld in de Adelaarshorst? Dan kan er een maximale quotering van 3.87 keer het speelbedrag gewonnen worden bij een correcte voorspelling op een gelijkspel in Deventer.

Dan tot slot de quoteringen in het 1x2 spelsysteem bij winst van AZ. Zegevieren de Alkmaarders, dan kunnen zij nog derde worden en scoren voetbalgokkers bij deze weddenschap tot 1.80 keer het speelbedrag terug. Check ook de odds in speltypen als over/under en halftime/fulltime of speel live mee voor hoge beloningen via VoetbalGokken.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën