Eredivisie
11/04/2024 4 wedtips 1 promo

Behoudt NEC Nijmegen vijfde plaats ook na Eredivisie duel NEC - PEC?

Behoudt NEC Nijmegen vijfde plaats ook na Eredivisie duel NEC - PEC?
NEC
PEC Zwolle

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie treffen NEC Nijmegen en PEC Zwolle elkaar aanstaande zondag in De Goffert. De Nijmeegse formatie staat negen plaatsen hoger dan de Zwolse bezoekers, maar biedt dat garantie voor de wedstrijd van aanstaande zondag in Nijmegen? Op welke ploeg ga jij dit weekend wedden? Speel mee met N.E.C. Nijmegen tegen PEC Zwolle deze Eredivisieronde en scoor via VoetbalGokken.nl de beste odds voor je weddenschap!

Rogier Meijer (trainer NEC): “Dat PEC lager staat, zegt me niet zo veel”

NEC Nijmegen-trainer Rogier Meijer blikt vooruit naar de tweede ontmoeting van dit seizoen tegen PEC Zwolle. “Dat PEC een paar plaatsen lager staat, zegt me niet zo veel. Ze spelen op een heel andere manier dan voor de winterstop. Met veel druk naar voren. Dan moet je risico nemen en proberen onder de druk uit te voetballen. Dat is ons niet altijd gelukt”, zegt de trainer van NEC.

“In thuiswedstrijden willen we altijd extra gas geven”

De Nijmeegse ploeg staat vijfde en wil die positie graag verdedigen tegen PEC Zwolle. Trainer Meijer wil dan ook graag winnen voor eigen publiek. “Het is belangrijk dat wij tijdens deze thuiswedstrijd extra gas gaan geven. Ik eis van mijn ploeg dat we een team zijn, dat we durven te voetballen en dat we energie erin gooien”, aldus Meijer.

Johnny Jansen (trainer PEC Zwolle): “NEC heeft een goed idee van voetballen”

PEC Zwolle staat veertiende en heeft nog wat punten nodig voor handhaving. PEC-trainer Johnny Jansen neemt de wedstrijd tegen NEC Nijmegen dan ook heel serieus. “Deze is hartstikke belangrijk. Deze willen we winnen met elkaar. We hebben uiteraard meerdere wedstrijden van NEC gezien. NEC heeft een goed idee van voetballen, met ervaring in de as en voorin veel kwaliteit. Ze zitten in een flow. Hopelijk kunnen wij dat doorbreken”, zegt Zwollenaar Jansen.

“We staan er nog steeds oké voor”

De druk bij de Blauwvingers om de laatste punten voor handhaving te veroveren is groot weet trainer Jansen. “Dat voel je. We scoren al een tijdje te weinig punten. We hebben er goed voorgestaan en we staan er nog steeds oké voor, maar dan gaat het er wel om dat je punten gaat scoren en een overwinning binnen gaat halen”, besluit de trainer van PEC Zwolle.

Statistieken

De Eredivisie is 29 speelronden op weg en NEC Nijmegen staat op de vijfde plaats. Afgelopen weekend veroverde de ploeg van trainer Meijer weer drie punten en wipte hierdoor over Ajax Amsterdam heen dat toen nog vijfde stond. NEC Nijmegen heeft 46 punten. PEC Zwolle staat op de veertiende plaats. De ploeg van trainer Jansen heeft 31 punten. Theoretisch gezien heeft PEC aan drie punten erbij genoeg om volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te mogen komen.

Head 2 Head

PEC Zwolle speelde op 9 december vorig jaar thuis tegen NEC Nijmegen. De ploeg van trainer Meijer won met 1-3 van de Zwolse ploeg in het MAC3PARC stadion. De laatste ontmoeting in  Nijmegen dateert op 20 augustus 2021 omdat PEC Zwolle vorig seizoen niet in de Eredivisie uitkwam. Toen wist NEC met 2-0 te winnen van de Blauwvingers. De laatste keer dat PEC kwam winnen in Nijmegen was op 17 augustus 2013. Die dag werd het zelfs 1-5 voor de Zwollenaren.

Huidige vorm NEC Nijmegen

NEC Nijmegen speelde afgelopen weekend uit bij Vitesse in Arnhem. De formatie van trainer Meijer won met 0-3 van de degraderende ploeg in Arnhem. Een week voor het duel in Arnhem werd er een punt gepakt bij Fortuna Sittard. Op bezoek bij de Limburgse formatie kwam de ploeg van trainer Meijer niet verder dan een gelijkspel 1-1 in Sittard.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle wist een lange tijd niet te winnen, maar afgelopen weekend veroverde de ploeg van trainer Jansen drie punten tegen Excelsior Rotterdam. De bezoekers uit Rotterdam werden in het MAC3PARK stadion verslagen met 2-1. Een week voor de winst op de Kralingens ging het nog mis bij FC Utrecht. De Blauwvingers verloren met 5-1 van de Domstedelingen.

Lappenmand

NEC Nijmegen-middenvelder Yvandro Borges Sanches heeft een knieblessure en moet de wedstrijd tegen PEC om die reden missen. Ook Dirk Propper en aanvaller Bas Dost zijn niet wedstrijdfit om aanstaande zondag tegen PEC te spelen.

PEC Zwolle kan geen beroep doen op de geblesseerde middenvelders Zico Buurmeester, Nick Fichtinger en Ryan Thomas. Ook aanvaller Ferdy Druijf zal er door een knieblessure niet bij zijn tegen NEC.

Prognose NEC - PEC Zwolle

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een zege van NEC. De Nijmeegse ploeg weet dit seizoen heel wat punten te veroveren en wat ons betreft laat NEC die dit weekend tegen PEC ook niet liggen. Onze weddenschap bij de Nederlandse bookmakers luidt een 2-0 zege van NEC. Ook wedden op NEC - PEC?

Vergelijk de odds en ontdek welk speelsysteem zoals het 1x2 spelsysteem, handicap en over/under speltypen jou het beste past op VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor NEC - PEC Zwolle

Bij de ontmoeting tussen NEC en PEC liggen er aantrekkelijke beloningen in het verschiet voor wie een juiste voorspelling plaatst bij de bookmakers. De hoogste pre-odds voor dit duel worden geboden bij een overwinning van PEC Zwolle. Als de Blauwvingers erin slagen om drie punten te behalen in De Goffert, kunnen wedders tot 5.40 keer hun inzet terugverdienen.

Ook bij een gelijkspel zijn de kansen niet te versmaden. In het 1x2 spelsysteem kunnen de odds oplopen tot maximaal 4.53 keer de inzet als NEC en PEC de punten delen in speelronde dertig van de Eredivisie.

Denkt NEC haar supporters te vermaken door te winnen van PEC? Dan zijn de odds vastgesteld op maximaal 1.54 keer de inzet bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Exclusieve promotie

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën