Eredivisie
22/02/2024 5 wedtips

Cruciaal onderling Eredivisie duel voor staartploegen Excelsior en Vitesse

Cruciaal onderling Eredivisie duel voor staartploegen Excelsior en Vitesse
Excelsior
Vitesse

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Excelsior Rotterdam treft aanstaande zondag hekkensluiter Vitesse Arnhem op Woudestein. Beide ploegen staan onderaan het rechterrijtje van de Eredivisie, maar Excelsior staat net boven de gevarenzone. Voor Vitesse Arnhem is elke punt in deze periode van de Eredivisie van groot belang voor lijfbehoud. Maar ook Excelsior moet snel punten rapen wil het niet degraderen. Welke ploeg pakt volgens jou drie punten op Woudestein? Vergelijk, zet in en win met wedden op Excelsior tegen Vitesse via VoetbalGokken.nl!

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “Hopen dat wij sterker team hebben”

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen ziet zijn team niet als favoriet in de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. “Ik durf niet te zeggen dat we een sterkere selectie hebben dan Vitesse. Ondanks hun kwaliteiten hebben ze veel moeite dit seizoen, dus ik hoop dat wij wel een sterker team hebben als ze zondag bij ons langskomen”, zegt Dijkhuzien.

“We moeten van Vitesse winnen”

 De trainer van de Rotterdamse ploeg heeft zelf de schaapjes ook nog niet op het droge bij Excelsior. “Vorig seizoen begonnen we ook goed, toen zakte het na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar. Ik hoop niet dat we daar nu weer naartoe gaan, want we zijn er toen op hangen en wurgen ingebleven. Het voelt dit seizoen beter, maar willen we uit de problemen blijven dan moeten we wel van Vitesse winnen”, aldus Dijkhuizen.

Edward Sturing (trainer Vitesse): “Het ziet er niet florissant uit bij Vitesse”

Ondanks de berichten die de media verspreidt over Vitesse, wil trainer Edward Sturing zijn hoofd erbij houden en zich richten op de wedstrijd tegen Excelsior. “Mensen hebben haast om te zeggen dat we gedegradeerd zijn. Het ziet er nu ook al niet florissant uit met Vitesse, maar ik heb het idee dat veel mensen graag willen horen dat we een punt kunnen zetten. Ze hebben er haast mee dat het voorbij is. Journalisten en ook supporters doen dat vooral. ‘Als je deze bij Excelsior niet wint...', dat soort teksten. Ik merk dat dat gebeurt. Nou, dat laat ik me absoluut niet aanpraten”, zegt Eerbeker Sturing.

“Natuurlijk is wedstrijd bij Excelsior ook weer cruciaal”

De trainer van de Arnhemse ploeg denkt niet aan degraderen met zijn team. “Er zijn nog eens twaalf wedstrijden waarin je 39 punten kunt verdienen. En ik weet ook wel dat we die niet gaan halen, maar ik geef nooit op. We gaan gewoon door om te proberen wedstrijden te winnen. Of zondag bij Excelsior voor ons cruciaal is? Ja, maar dat was Heracles ook en afgelopen zondag tegen Volendam ook. Hoe dichter je bij het einde komt, hoe belangrijker het wordt. Voor elke wedstrijd ben ik wel wat gespannen. Dat is nu niet anders”, besluit Sturing zijn voorbeschouwing op Excelsior-uit.

Statistieken

Er zijn 22 speelronden achter de rug in de Eredivisie en nog twaalf te gaan voordat de balans echt wordt gemaakt. Op dit moment staat Excelsior Rotterdam op de vijftiende plaats. De ploeg van trainer Dijkhuizen heeft 21 punten en houdt RKC Waalwijk dat zestiende staat net achter zich. Vitesse staat hopeloos op de achttiende plek. De ploeg heeft net als FC Volendam dat zeventiende staat dertien punten binnengehaald.

Head 2 Head

Excelsior Rotterdam en Vitesse hebben dit seizoen al een duel in Arnhem tegen elkaar gespeeld. Die wedstrijd dateert op 7 oktober vorig jaar en op die dag werden de punten gedeeld in de Gelredome bij een gelijkspel (1-1). Op Woudestein speelden de teams op 12 augustus 2022 voor de laatste keer tegen elkaar. Toen wist Excelsior met 3-1 te winnen van de bezoekers uit Arnhem.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam heeft drie wedstrijd op rij geen punt veroverd in de competitie. De ploeg van trainer Dijkhuizen verloor afgelopen weekend met 4-2 van stadsgenoot Sparta Rotterdam. Ook werd er een week eerder niet gewonnen van FC Twente. De Tukkers wisten in Kralingen te winnen met 0-3. Ook bij Almere City slaagde de ploeg van trainer Dijkhuizen er niet in een punt te pakken. De wedstrijd in Almere ging verloren met 2-1.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

Vitesse Arnhem wist lange tijd geen punt te veroveren in de Eredivisie, maar afgelopen weekend werd er dan toch een puntje gepakt. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam werd een gelijkspel (1-1), maar daarmee kwamen de Arnhemmers niet van de achttiende plaats af. Deze maand verloor de ploeg van trainer Sturing van Heracles Almelo (3-2), Cambuur (3-1) en Go Ahead Eagles (0-2).

Lappenmand

Bij Excelsior Rotterdam zijn er op het moment van schrijven geen basisspelers geblesseerd. Trainer Dijkhuizen kan met fitte spelers tegen Vitesse strijden.

Vitesse-trainer Sturing kan niet rekenen op de geblesseerde spelers Davy Propper, Mathijs Tielemans, Fode Fofana en Miliano Jonathans. Het viertal spelers van Vitesse is geblesseerd.

Prognose Excelsior - Vitesse

Bij elke voorbeschouwing geeft VoetbalGokken.nl een prognose van de wedstrijd. Bij het duel Excelsior – Vitesse voorspellen we een zege van de Kralingens. Deze weddenschap is puur gebaseerd op het feit dat Excelsior voor eigen publiek aantreedt tegen de Arnhemmers. Onze voorspelling voor deze tweede kelderkraker op rij luidt een 2-1 overwinning voor thuisploeg Excelsior.

Ook wedden op de wedstrijd van dit weekend op Woudestein? Ontdek de vele (nieuwe) Nederlandse bookmakers en leuke speltypen via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor Excelsior - Vitesse

Bij de Nederlandse bookmakers staan de maximale odds bij dit duel ingedeeld bij een gelijkspel. Als Excelsior en Vitesse de punten met elkaar gaan delen, dan keren de wedkantoren tot 3.62 keer het speelbedrag uit dat werd ingezet op een gelijkspel in Kralingen.

Wint Vitesse? Dan stijgen de maximale beloningen tot 3.13 keer het speelbedrag dat werd gestort bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Gaan de Kralingens winnen van hun bezoekers uit Arnhem? Dan kunnen de beloningen bij de wedkantoren oplopen tot maximaal 2.17 keer het speelbedrag dat wordt ingezet op winst van de Rotterdamse club.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën