Eredivisie
09/04/2024

Degradatiestrijd op Woudestein Excelsior Rotterdam - FC Volendam

Degradatiestrijd op Woudestein Excelsior Rotterdam - FC Volendam
Excelsior
FC Volendam

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Excelsior Rotterdam treedt aanstaande vrijdag aan tegen FC Volendam. Op Woudestein proberen de Kralingens uit de gevarenzone te komen. Ook FC Volendam timmert in de laatste speelronden hard aan de weg om degradatie te voorkomen. Welke ploeg gaat winnen en pakt cruciale punten in de Eredivisie? Speel mee met Excelsior Rotterdam tegen FC Volendam en zet in op de hoogst mogelijke pre-odds via VoetbalGokken.nl!

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “Duel FC Volendam is belangrijkste”

Excelsior Rotterdam heeft het zwaar en staat op de zestiende plaats van de Eredivisie wat eind van het seizoen zal betekenen dat er nacompetitie gespeeld moet worden en dat besef is er volgens trainer Marinus Dijkhuizen niet genoeg bij zijn spelers. “Te weinig jongens hebben het besef dat we degradatievoetbal spelen. We laten het gebeuren. De belangrijkste wedstrijd is nu vrijdag tegen FC Volendam”, zegt trainer Dijkhuizen.

“We gaan alles erop inzetten”

De Rotterdamse formatie kan bij winst op FC Volendam weer in de veilige haven terechtkomen. Trainer Dijkhuizen blijft geloven in lijfbehoud. “We spelen ondermaats. Dat kunnen we ons niet veroorloven. We moeten verantwoordelijkheid en leiderschap oppakken. We hebben twee punten dus we geloven er nog wel in. We gaan alles op alles zetten”, zo besluit de trainer van Excelsior.

Regillio Simons (trainer FC Volendam): “We zullen ons moeten aanpassen aan FC Volendam”

FC Volendam wist afgelopen week te stunten tegen Feyenoord (0-0) en pakte drie punten tegen RKC Waalwijk (3-2) Volendam-trainer Regillio Simons heeft vettrouwen gekregen dat er op bezoek bij Excelsior ook wat te halen valt. “Deze punten zijn zeker lekker ja, maar excelsior is niet de minste tegenstander, dus wij zullen ons daar moeten aanpassen”, zegt trainer Simons.

“Dezelfde intentie als tegen Feyenoord en RKC”

Volendam staat nog altijd in de gevarenzone en heeft dus de punten hard nodig. “Ik kijk nu naar iedere wedstrijd hetzelfde. Elke wedstrijd is hetzelfde. Je moet elke wedstrijd met dezelfde intentie en opvatting het veld in gaan, net zoals we tegen Feyenoord en RKC hebben gedaan”, besluit trainer Simons.

Statistieken

De Eredivisie heeft er 29 speelronden opzitten en PSV Eindhoven is met 78 punten de koploper. Excelsior Rotterdam staat op de zestiende plaats. De ploeg van trainer Dijkhuizen heeft 22 punten en moet als het op deze plek blijft staan nacompetitie spelen aan het einde van het seizoen. FC Volendam staat op de zeventiende plaats. De ploeg van trainer Simons heeft negentien punten  en houdt Vitesse Arnhem dat zeventien punten heeft achter zich. De Eredivisieclubs hebben nog vijf wedstrijden te gaan en kunnen nog vijftien punten veroveren.

Head 2 Head

FC Volendam en Excelsior Rotterdam hebben elkaar dit seizoen al in het vissersdorp ontmoet. In eigen Kras Stadion won FC Volendam met 3-1 van de Kralingens. Vorig seizoen werd het duel op Woudestein gewonnen door Excelsior. De ploeg van trainer Dijkhuizen zegevierde met 2-0 van de Palingboeren uit Volendam.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam speelde afgelopen weekend een uitduel bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Dijkhuizen wist de huidige nummer veertien van de Eredivisie niet te kloppen. In Zwolle werd het 2-1 voor de Blauwvingers en dus leverde de wedstrijd geen punt op voor Excelsior. Net na de Paasdagen verloren de Kralingens op Woudestein met 0-2 van koploper PSV Eindhoven. Na de wedstrijd tegen de Volendamse ploeg staat er nog een uitwedstrijd bij Ajax in Amsterdam, thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen, thuisduel tegen Heracles Almelo en tot slot een uitwedstrijd bij stadsgenoot Feyenoord te wachten.

Huidige vorm FC Volendam

FC Volendam speelde afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Simons wist in eigen Kras Stadion met 3-2 te winnen van de Brabanders. Midweeks werd er op De Dijk knap een punt veroverd tegen de nummer twee van de Eredivisie Feyenoord uit Rotterdam 0-0. Na het bezoek aan Excelsior heeft FC Volendam nog een uitwedstrijd bij Sparta, thuiswedstrijd tegen Ajax, uitduel bij FC Twente en thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma staan.

Lappenmand

Excelsior-verdedigers Kik Pierie, Ian Smeulers en Arthur Zagre kunnen door blessuren niet aantreden tegen FC Volendam. Middenvelder Serano Seymor kan door een blessure ook niet meespelen. Dat geldt ook voor de geblesseerde aanvallers Couhaid Driouech en Troy Parrott.

FC Volendam kan geen beroep doen op Xavier Mbuyamba. De verdediger herstelt al lange tijd van een blessure en zit dus ook tegen Excelsior nog in de lappenmand. 

Prognose Excelsior - FC Volendam

De VoetbalGokken.nl prognose luidt bij dit duel tussen Excelsior - FC Volendam een gelijkspel. Wij verwachten dat de ploegen onderuit het rechterrijtje van de Eredivisie niet verder komen dan een gelijkspel (1-1) op Woudestein.

Deze weddenschap kan via het 1x2 spelsysteem al een leuke beloning opleveren, maar ook de quoteringen in speltypen als over/under en halftime/fulltime mogen er zijn. Check alle speltypen en odds na via VoetbalGokken.nl of kom live wedden bij de Nederlandse bookmakers op Excelsior - Volendam!

Quoteringen voor Excelsior - FC Volendam

Wie op zoek is naar hoge pre-odds in het 1x2 spelsysteem zit goed bij de wedstrijd Excelsior Rotterdam - FC Volendam. De Nederlandse bookmakers hebben de hoogste pre-odds bij dit duel klaarstaan bij winst van FC Volendam. Als de Palingboeren komen winnen op Woudestein, keren de bookmakers tot 4.30 keer het speelbedrag uit.

Bij een correcte weddenschap op een gelijkspel, stijgen de quoteringen ook hoog op. Zo kunnen voetbalgokkers tot 4.11 keer het speelbedrag scoren bij een correcte voorspelling op een puntendeling in Rotterdam.

Wint de ploeg van trainer Dijkhuizen voor eigen publiek? Dan kan er via de bookmakers op VoetbalGokken.nl tot 1.72 keer het speelbedrag gewonnen worden bij een zege van de Kralingens. Check de meeste actuele odds en deals via VoetbalGokken.nl en speel mee!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën