Eredivisie
10/04/2024 5 wedtips

Eredivisie koploper PSV en hekkensluiter Vitesse in speelronde 30 tegen elkaar

Eredivisie koploper PSV en hekkensluiter Vitesse in speelronde 30 tegen elkaar
PSV
Vitesse

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Nederlandse Eredivisie staan dit weekend weer mooie wedstrijden op het programma en één daarvan is de wedstrijd tussen PSV Eindhoven en Vitesse Arnhem. De Brabantse formatie zijn hard op weg naar kampioenschap terwijl er bij de Arnhemmers wordt gevreesd voor directe degradatie. De belangen bij dit duel zijn dus totaal anders, maar dat maakt de wedstrijd niet minder interessant om te voorspellen. Vergelijk, zet in en win met het duel tussen de koploper en hekkensluiter van de Eredivisie via VoetbalGokken.nl!

Peter Bosz (trainer PSV): “We moeten zien te winnen van Vitesse”

PSV Eindhoven dendert naar het kampioensfeest, maar trainer Peter Bosz richt zijn pijlen eerst op het duel tegen Vitesse. “Als je wint, is trainer zijn een leuk vak. Helaas win je als trainer niet altijd, maar bij PSV gelukkig wel heel vaak. Dus is het hier ook heel leuk momenteel. Maar de platte kar en de sigaar moeten nog even wachten. Eerst moeten we zien te winnen van Vitesse”, zegt Peter Bosz bij PSV TV. 

“Vitesse heeft alles te winnen en niets te verliezen”

De trainer vraagt uiterste concentratie van zijn team tegen de Arnhemse ploeg. “Vitesse zal ook zonder schaamte vol voor de punten gaan, want die hebben alleen maar iets te winnen en totaal niets te verliezen. Daarom moeten we ook dat duel weer scherp zijn en niet te slordig aan de bal”, zo besluit Bosz.

Edward Sturing (trainer Vitesse): “Onze fans steunen ons fantastisch”

Bij Vitesse wordt gevreesd om degradatie. De ploeg van trainer Edward Sturing verloor ook afgelopen weekend weer in de derby tegen NEC Nijmegen en dat kwam extra hard aan bij de ploeg in Arnhem. “Ik heb niet lekker geslapen na de nederlaag tegen NEC. De fans hebben ons die wedstrijd fantastisch gesteund. We begonnen ook goed, kregen kansen, maar we scoren zo moeilijk dit seizoen. Aan de fans lag het niet. Ze bleven achter ons staan. Dat doen ze al het hele jaar, daar hebben wij niks over te klagen”, zegt trainer Sturing.

“Elk punt kan belangrijk zijn”

De trainer wil dan ook tot het bittere eind strijden met zijn teams voor de supporters. “Daarom moeten we als team de laatste wedstrijden blijven strijden, ook als we volgende week naar PSV gaan. Elk punt kan belangrijk zijn. We zitten diep in de put, maar er is nog altijd een kansje om eruit te komen”, besluit de coach van de degradatieploeg in Arnhem.

Statistieken

De kloof op de ranglijst tussen PSV Eindhoven en Vitesse Arnhem is bijzonder groot. De Eindhovense formatie heeft 78 punten bij elkaar geharkt. Het kampioenschap kan voor de Brabanders bijna niet meer mislopen. Op de tweede plaats staat Feyenoord dat 69 punten heeft en dus al negen punten achterloopt op PSV. Vitesse Arnhem raapt dit seizoen de punten een stuk moeilijker bij elkaar. De ploeg van trainer Sturing heeft zeventien punten en staat op de achttiende plaats. Aan het einde van het seizoen betekent deze plaats directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Head 2 Head

Dit seizoen won PSV in Arnhem al van Vitesse. De ploeg van trainer Bosz versloeg de Arnhemmers op 19 augustus 2023 met 1-3 in de Gelredome. De laatste ontmoeting tussen beide teams in het Philips Stadion dateert op 21 januari 2023. Op die dag zegevierde PSV met 1-0 van Vitesse door een doelpunt van Guus Til. De laatste keer dat Vitesse kwam winnen in de Brabantse lichtstad was op 7 december 2013. Vitesse won die dag met maar liefst 2-6 van PSV in Eindhoven.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV Eindhoven draait een topseizoen in de Nederlandse Eredivisie. De kans is groot dat de Eindhovenaren de schaal dit seizoen in handen gaan krijgen, maar er moeten nog een paar punten veroverd worden om daar zeker van te zijn. De laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen. Op bezoek bij Excelsior in Rotterdam werd het 0-2 en afgelopen weekend versloeg de ploeg van trainer Bosz AZ Alkmaar met 5-1.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

Vitesse Arnhem kreeg enkele weken geleden weer wat hoop toen er een punt veroverd werd tegen Almere City (1-1), maar die hoop ging al snel weer verloren. De wedstrijd tegen AZ in Alkmaar ging verloren met 2-0. Ook wist de ploeg van trainer Sturing geen punt te veroveren tegen Sparta Rotterdam. In de Gelredome werden de Arnhemmers met 1-4 verslagen door de Spartanen. Ook afgelopen weekend gingen er drie punten verloren. De Gelderse derby tegen NEC Nijmegen ging in Arnhem verloren met 0-3.

Lappenmand

PSV kan geen beroep doen op Ismael Saibari en Hirving Lozano. Saibari heeft een spierblessure en Lozano verblijft door een hamstringblessure in de lappenmand van de Eindhovense ploeg. Noa Lang is eventueel wél weer inzetbaar. 

Vitesse speelt zaterdag zonder middenvelder Davy Propper. Ook aanvallers Anis Hadj Moussa, Miliano Jonathans en Mexx Meerdink zijn net als Propper door blessureleed niet inzetbaar tegen PSV in Eindhoven.

Prognose PSV - Vitesse

De VoetbalGokken.nl prognose gaat mee met de voorspellingen van vele voetbalgokkers die al een weddenschap hebben geplaatst op PSV - Vitesse. Ook wij verwachten weer een zege van PSV. Volgens ons laten de Eindhovenaren in de laatste speelronden van dit seizoen het kampioenschap niet schieten en winnen zaterdag van Vitesse.

Onze voorspelling is een 3-0 overwinning van de koploper van dit Eredivisie seizoen. Check de odds zorgvuldig en vergelijk de speelsystemen met elkaar om alles uit de juiste voorspellingen te kunnen halen.

Quoteringen voor PSV - Vitesse

De pre-odds voor het aankomende duel tussen PSV en Vitesse weerspiegelen de afstand tussen de twee teams op de ranglijst van de Eredivisie. Opvallend genoeg staan de hoogste odds in de pre-fase ingedeeld bij een overwinning van Vitesse. Voetbalgokkers kunnen tot wel 27.45 keer hun inzet scoren bij een verrassende overwinning van de Arnhemmers in Eindhoven.

Is het haalbaar voor het team van trainer Sturing om punten te pakken in het hol van de leeuw? In dat geval kunnen spelers via het 1x2 spelsysteem een maximale quotering van 13.35 keer hun inzet winnen, wat ook een opmerkelijk hoge beloning is van de bookmakers.

Maar als PSV zegeviert zoals verwacht, dan verlagen de bookmakers de odds tot 1.06 keer de inleg, wanneer je een weddenschap via 1x2 hebt ingezet op een overwinning van de Eindhovenaren.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën