Eredivisie
01/03/2024 8 wedtips

Fortuna Sittard en Excelsior gaan middenmoot gevecht met elkaar aan

Fortuna Sittard en Excelsior gaan middenmoot gevecht met elkaar aan
Fortuna Sittard
Excelsior

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Fortuna Sittard is aanstaande zondag gastheer van het Eredivisie duel tegen Excelsior Rotterdam. Beide clubs staan in de middenmoot en lijken op voorhand dus aan elkaar gewaagd te zijn. Speel mee met Fortuna Sittard- Excelsior Rotterdam door de odds te vergelijken via VoetbalGokken.nl en in te zetten bij één van de veilige, legale bookmakers op onze site. 

Danny Buijs (trainer Fortuna): “Excelsior maakt een goede indruk op mij”

Fortuna Sittard trainer Danny Buijs blikt op het clubkanaal vooruit op de wedstrijd tegen Excelsior. Een ploeg die misschien niet de beste resultaten heeft geboekt de afgelopen weken, maar die volgens Buijs wel degelijk goed kunnen voetballen: “Ik denk dat het een pittige wedstrijd gaat worden. Excelsior maakt een goede indruk op mij. Ze spelen 4-3-3 met handige jongens voorin. En ze hebben een aantal ervaren jongens, dus daar zie je stabiliteit in terug."

“Excelsior terugduwen”

Buijs kent de tegenstander dus goed en heeft zin team voorbereid op hetgeen ze zondag kunnen verwachten. Ook heeft Buijs zijn eigen spelersgroep klaargestoomd om volledig fit aan deze wedstrijd te starten: “Ik ben heel benieuwd hoe wij voor de dag gaan komen in deze wedstrijd en of het ons lukt met de steun van ons eigen publiek om Excelsior terug te duwen.”

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): "De stemming bij ons is goed"

Excelsior trainer Marinus Dijkhuizen begon het seizoen uitstekend, maar de afgelopen maanden wil het nog niet vlotten. Toch houdt de trainer er de moed in en gaat tegen Fortuna Sittard weer voor het maximaal haalbare. Dijkhuizen: "De stemming is goed en niet anders dan anders. De groep staat er redelijk goed voor, wel hebben we een paar blessures.  Hopelijk gaan er een paar nog Fortuna halen, maar dat is afwachten."

"Fortuna heeft best veel kwaliteit in de selectie"

Dijkhuizen weet dat Fortuna ook niet alles wint. "Het is de vraag met welk systeem ze gaan spelen. De resultaten bij Fortuna zijn natuurlijk ook niet geweldig, maar een ploeg die heeft veel potentie heeft met best veel kwaliteit in de selectie. Ze staan net als wij ook onder druk, want we willen allebei wegblijven van de degradatiezone. Het staat onderin dicht bij elkaar, dus 

Statistieken

De stand op de ranglijst spreekt eigenlijk voor zich. Fortuna en Excelsior doen weinig voor elkaar onder. Fortuna is twaalfde en staat zes punten los van Excelsior. De Rotterdammers kunnen bij winst in Limburg dat verschil terugbrengen naar drie, maar bij een nederlaag wordt het gat wel erg groot. Een echte zes punten wedstrijd dus, vooral voor Excelsior. 

Head to Head

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen vielen er twee zeges te noteren voor Fortuna Sittard en eentje voor Excelsior. De overige twee wedstrijden tussen beide clubs eindigde in een gelijkspel. 

Zo ook eerder dit seizoen toen Fortuna op bezoek ging bij Excelsior. De eindstand van dat duel uit speelronde drie van dit Eredivisie seizoen was 2-2. 

Huidige vorm Fortuna Sittard 

Zoals al eerder vermeld is de vorm van Fortuna niet opperbest. Het verloor vier van de laatste vijf duels en pakte alleen winst tegen staartploeg RKC Waalwijk. Die uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Daarvoor ging het onderuit tegen AZ, FC Utrecht en in het bekerduel tegen FC Groningen. Afgelopen week verloor het ook nog eens een oefenduel tegen FC Den Bosch: 2-3. 

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

De club uit Kralingen kan helaas voor de Rotterdammers geen betere cijfers voorleggen dat Fortuna. Ook Excelsior verloor vier van de laatste vijf gespeelde wedstrijden. Almere City, FC Twente, Sparta en Vitesse waren allen te sterk voor Excelsior. Het enige duel dat niet verloren werd was de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Die eindigde in 1-1. 

Lappenmand

Bij Fortuna Sittard zit alleen de Fransman Loreintz Rosier in de lappenmand met een blessure. Hij zal tegen Excelsior nog niet inzetbaar zijn. 

De medische staf van Excelsior is iets drukker. Daar zijn er blessures voor Kik Pierie (voetblessure), Ian Smeulers (onbekende blessure) en Serano Seymor (onbekende blessure). De rest is fit en inzetbaar. 

Prognose Fortuna Sittard - Excelsior

In de VoetbalGokken.nl prognose laten wij ons licht schijnen over de wedstrijd Fortuna Sittard - Excelsior Rotterdam. Een duel tussen twee clubs die aan elkaar gewaagd zijn en een beetje dezelfde spelopvatting hebben. 

Gezien het thuisvoordeel en de huidige vorm van Excelsior kiezen wij ditmaal voor een prognose waarbij we mikken op winst voor Fortuna Sittard. We zetten via het correcte score speltype in op 2-1 winst voor de Limburgers. Welke voorspelling plaats jij bij deze wedstrijd? 

Quoteringen voor Fortuna Sittard - Excelsior

Voetbalgokkers die met echt geld spelen op Fortuna Sittard - Excelsior Rotterdam kunnen dit doen via verschillende bookmakers en door middel van diverse spelopties. VoetbalGokken.nl heeft de beste odds uit het 1X2 spelsysteem alvast voor je opgezocht. En de hoogste quoteringen uit de pre-wedstrijd fase staan achter een overwinning van Excelsior. Winnen de gasten uit Rotterdam, dan betalen de bookmakers tot maximaal 4,00 de inleg uit.

Bij een gelijkspel zakken de odds in dit spelsysteem nauwelijks, want bij de top bookmakers in Nederland pak je met gemak een quotering van boven de 3,00. De hoogste quotering komt zelfs uit op 3,85 keer het ingelegde speelbedrag en is dus maar 0,15 punten lager dan de winstbonus bij een zege voor Excelsior.

Hoe zit het dan bij winst van favoriet en thuisclub Fortuna Sittard? Een Limburgse zege in deze 24e speelronde van de Eredivisie levert Voetbalgokkers die online meespeelden via het 1X2 spelsysteem maximaal 1,93 keer de wedwaarde op. Toch ook nog bijna een verdubbeling van de inleg! 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën