Eredivisie
09/05/2024 12 wedtips

Gaat sc Heerenveen voor kleine kans op Europees voetbal via winst op Vitesse?

Gaat sc Heerenveen voor kleine kans op Europees voetbal via winst op Vitesse?
SC Heerenveen
Vitesse

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Sc Heerenveen speelt aanstaande zondag thuis tegen Vitesse uit Arnhem. De Friese ploeg heeft nog een kleine kans op de play-offs, maar moet de komende twee wedstrijden dan wel winnen. Sc Heerenveen neemt het in het Abe Lenstra Stadion op tegen de Arnhemse formatie die volgend seizoen niet meer in de Eredivisie zal speelt. Grijpt sc Heerenveen die kleine kans op Europees voetbal of komt Vitesse voor de eer winnen in Friesland? Vergelijk de laatste odds bij de Nederlandse bookmakers voor wedden op sc Heerenveen - Vitesse op VoetbalGokken.nl en speel mee!

Paul Simonis (assistent-trainer sc Heerenveen): “Jongens zijn hongerig en zien de uitdaging”

Afgelopen weekend nam assistent-trainer Paul Simonis de taak van trainer Kees van Wonderen over in de wedstrijd tegen Almere City. Van Wonderen was door ziekte afwezig en is er dit weekend misschien ook niet bij. Na het gelijkspel in Almere blikt Simonis alvast vooruit naar de laatste twee wedstrijden in dit Eredivisie-seizoen. Mochten de Friezen nog zes punten halen, dan kan sc Heerenveen zelfs nog voor Europees voetbal gaan spelen. “Er zijn genoeg jongens die hongerig zijn, die zich willen bewijzen, voor zichzelf of voor de club, die daar een uitdaging in zien”, vertelt de assistent-trainer.

“Leuke wedstrijd tegen Vitesse maken voor ons publiek”

De Friese ploeg heeft het niet zelf in de hand en dus wil Simonis niet te veel druk op de spelers leggen als aanstaande zondag Vitesse op de stoep zal staan. “We willen het seizoen uitvoetballen en er een leuke wedstrijd tegen Vitesse van maken. We moeten ervoor zorgen dat we het publiek gaan vermaken zodat je nog een goed gevoel krijgt naar het einde van het seizoen”, aldus de assistent-trainer.

Edward Sturing (trainer Vitesse): “We hebben nog twee wedstrijden te spelen”

Vitesse gaat door zware tijden nu de ploeg degradeerde. De Arnhemmers speelden sinds 1971 op het hoogste niveau van Nederland. Met nog de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en thuiswedstrijd tegen Ajax Amsterdam voor de boeg wil trainer Edward Sturing zo positief mogelijk blijven. “We hebben gewoon onze sportieve plicht en hebben nog twee wedstrijden te gaan spelen”, zegt de trainer van Vitesse.

“We spelen voor onze club”

De club werkt aan herstel om komend seizoen via de Keuken Kampioen Divisie weer terug te kunnen keren in de Eredivisie. Sturing en zijn team willen daar graag aan meewerken. “Je moet gewoon door blijven gaan natuurlijk. Je moet iets binnen jezelf naar voren brengen om door te gaan. En uiteindelijk speel je voor de club en de fans die ons de motivatie geven om er elke keer te staan en ervoor te gaan”, besluit Sturing.

Statistieken

Sc Heerenveen staat op de tiende plaats van de Eredivisie. De Friese ploeg heeft 37 punten en heeft zes punten minder dan de nummer negen Sparta en acht Go Ahead Eagles. Mochten de Rotterdammers en de ploeg uit Deventer hun laatste wedstrijden winnen en sc Heerenveen wint beide duels, dan kan de ploeg van trainer Van Wonderen nog door een beter doelsaldo in aanraking komen voor de play-offs. Vitesse staat achttiende en degradeerde twee weken geleden al naar de Keuken Kampioen Divisie. Het is nog niet zeker of de Arnhemse formatie de nodige licenties behoudt om in de KKD uit te mogen komen.

Head 2 Head

Vitesse en sc Heerenveen speelden dit seizoen al tweemaal eerder tegen elkaar. In Arnhem troffen de teams elkaar op 11 november vorig jaar. De gasten uit Friesland wonnen met 1-3 van Vitesse in de Gelredome. Net voor de kerstdagen speelden de teams de zestiende finale van de TOTO KNVB beker tegen elkaar. Voor eigen publiek wonnen de Arnhemmers met 1-0 door een doelpunt van Amine Boutrah. De laatste keer dat de ploegen elkaar in het Abe Lenstra Stadion ontmoetten, was op 28 januari vorig jaar. Vitesse won dat duel met 1-3 in Heerenveen.

Huidige vorm sc Heerenveen

Sc Heerenveen speelde vorig weekend uit bij Almere City. De Friezen kwamen in Almere niet verder dan een gelijkspel (1-1) en dat kwam de Friese ploeg duur te staan in het doel om de play-offs te halen. Een week voor de ontmoeting met Almere City verloor sc Heerenveen in eigen stadion van PSV Eindhoven met maar liefst 0-8. De Friese ploeg sluit het seizoen af met een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam.

Huidige vorm Vitesse

Nadat degradatie bekend werd gemaakt bij Vitesse in Arnhem won de ploeg van Sturing met 3-2 van Fortuna Sittard. Die zege wisten de Arnhemmers niet door te trekken naar het duel van afgelopen weekend tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard werd Vitesse verslagen met 1-0 door de Domstedelingen. De Arnhemse ploeg sluit het seizoen met de thuiswedstrijd tegen Ajax Amsterdam.

Lappenmand

Bij sc Heerenveen is de lappenmand leeg. Het is alleen uitkijken of trainer Van Wonderen voor zondag weer hersteld is van zijn ziekte.

Bij Vitesse verblijven Davy Propper en Mexx Meerdink in de lappenmand van de Arnhemse ploeg. Beiden komen aanstaande zondag niet in actie voor Vitesse.

Prognose SC Heerenveen - Vitesse

VoetbalGokken.nl verwacht dat sc Heerenveen in eigen Abe Lenstra Stadion wint van Vitesse. Dat zal de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam voor de Friese formatie nog heel belangrijk kunnen maken.

Onze prognose luidt een 2-1 zege van sc Heerenveen. Deze weddenschap kan voor voetbalgokkers in het 1x2 spelsysteem al een mooie beloning opleveren. Check ook de quoteringen in de diverse andere speelsystemen die de bookmakers op VoetbalGokken.nl aanbieden en speel slim mee.

Quoteringen voor SC Heerenveen - Vitesse

De pre-odds bij het duel sc Heerenveen - Vitesse staan het hoogst ingeschaald bij winst van de Arnhemse ploeg. Mocht Sturing en zijn team komen winnen in het Abe Lenstra Stadion, dan keren de bookmakers tot 5.27 keer het speelbedrag uit dat wordt ingezet op een zege van Vitesse.

Delen de teams de punten met elkaar, dan staan er hoge beloningen te wachten voor voetbalgokkers die op een gelijkspel hadden gewed. De odds in het 1x2 spelsysteem bij een puntendeling staan op maximaal 4.54 keer het speelbedrag ingedeeld.

Wint sc Heerenveen zoals velen dat al voorspeld hebben? Dan kan er bij een correcte voorspelling op een zege van de Friezen tot 1.53 keer het speelbedrag gewonnen worden bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën