Eredivisie
13/05/2024 7 wedtips

Haalt AZ alsnog de derde plaats in Eredivisie door winst op FC Utrecht?

Haalt AZ alsnog de derde plaats in Eredivisie door winst op FC Utrecht?
AZ Alkmaar
FC Utrecht

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Voor AZ Alkmaar is de laatste speelronde van dit Eredivisieseizoen nog een hele belangrijke. Aanstaande zondag komt FC Utrecht naar het AFAS Stadion en als AZ dat duel wint, kan het nog kans maken op Champions League voetbal. Helemaal in eigen hand hebben de Alkmaarders dat niet, maar er is nog een kans. FC Utrecht is al zeker van play-offs en dus is de druk er bij de Domstedelingen wel af voor deze laatste wedstrijd in het Eredivisie seizoen 2023-2024. Welke ploeg wint in speelronde 34 van de Eredivisie? Vergelijk onze bookmakers, zet in op AZ Alkmaar tegen FC Utrecht en win via VoetbalGokken.nl!

Maarten Martens (trainer AZ Alkmaar): “We proberen derde te worden”

AZ Alkmaar heeft zich met trainer Maarten Martens kunnen hertellen van een mindere periode. Er wordt veel gepraat of de Belgische coach bij de club blijft of vertrekt. Daar wil Martens zich niet door laten afleiden, want er is nu maar één ding dat telt. “Mij is gevraagd dit zo goed mogelijk te doen tot het eind van het seizoen. Dat is waar ik me op concentreer. Vragen over mijn toekomst zijn irritant, want het leidt af van waarmee we bezig zijn: derde proberen te worden”, zegt Martens.

“Wedstrijd FC Utrecht vol aangaan”

AZ won de laatste vier wedstrijden en Martens wil de druk er dan ook goed ophouden. “We moeten de druk er blijven opzetten. Volgend weekend hebben we FC Utrecht en die moeten we vol aangaan. Tuurlijk komt daar druk bij kijken, maar daar moet je mee om kunnen gaan. Dat heeft iedereen goed gedaan”, aldus de Belgische trainer van AZ.

Ron Jans (trainer FC Utrecht): “Play-offs met goede flow ingaan”

FC Utrecht heeft zich al gekwalificeerd voor de play-offs voor een ticket naar de Europe Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans heeft de laatste punten van de Eredivisie niet heel hard nodig, maar winnen in Alkmaar zal volgens de trainer zijn team goed doen richting de play-offs. “We hebben het in eigen hand. We willen de play-offs met een goede flow ingaan en dan moeten we met een goed resultaat uit Alkmaar terugkeren naar Utrecht”, zegt Jans.

“We willen ook bij AZ winnen”

De trainer wil dat zijn team ook in het AFAS Stadion alles geeft en neemt. FC Utrecht gaat vol voor de winst. “Halve bak bestaat bij mij niet. We willen winnen dus ook aanstaande zondag bij AZ. Daar gaan we vol voor en dan richten we ons op de play-offs”, besluit de trainer van FC Utrecht.

Statistieken

AZ Alkmaar staat na 33 speelronden op de vierde plaats van de Eredivisie. De ploeg van Martens heeft 64 punten. De Alkmaarders kunnen nog derde worden als zij FC Twente weten te passeren. De Tukkers spelen hun laatste wedstrijd in dit Eredivisie seizoen uit bij PEC Zwolle en hebben twee punten meer dan de AZ. FC Utrecht staat op de zevende plaats van de Eredivisie. De ploeg van Jans speelt na de competitiewedstrijden de play-offs voor Europees voetbal.  

Head 2 Head

Dit seizoen speelden FC Utrecht en AZ op 3 december vorig jaar een duel tegen elkaar in de Galgenwaard. De teams waren toen aan elkaar gewaagd en kwamen niet verder dan een gelijkspel (1-1) in de Domstad. De laatste keer dat de ploegen elkaar tegenkwamen in het AFAS Stadion was op 7 februari vorig jaar. Toen speelden de teams in de achtste finale van de KNVB beker dat na extra tijd gewonnen werd door FC Utrecht (1-2). Een maand eerder werd het een gelijkspel in Alkmaar. In speelronde negentien van de competitie werd het een gelijkspel tussen AZ en FC Utrecht en kwamen beide teams zelf vijfmaal tot scoren in het AFAS Stadion (5-5).

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar speelde de laatste competitiewedstrijd uit bij Go Ahead Eagles. De ploeg van Martens versloeg Go Ahead in eigen Adelaarshorst met 0-3. Een week eerder werd er ook al gewonnen van FC Twente (2-1) in Alkmaar. Dit zorgt ervoor dat de Alkmaarders nog kans blijven maken om derde te worden in de competitie en dus Champions League voetbal kunnen gaan spelen.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht liet afgelopen weekend punten liggen tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Jans werd in de Domstad verslagen met 0-1 door de Rotterdammers. Een week eerder werden er wel drie punten geraapt tegen Vitesse. In eigen Galgenwaard versloeg FC Utrecht de Arnhemmers met 1-0.

Lappenmand

AZ kan nog altijd geen beroep doen op Bruno Martens Indi. De 32-jarige verdediger herstelt van een rugblessure. Ook Jordy Clasie en Mayckel Lahdo zijn er aanstaande zondag niet bij. Clasie heeft een liesblessure en Lahdo verblijft ook door een blessure in de lappenmand van de ploeg.

FC Utrecht-spelers Mike van der Hoorn en Anthony Descotte zijn door blessuren niet inzetbaar tegen AZ Alkmaar. Er zijn bij beide teams geen spelers geschorst voor de laatste speelronde van dit Eredivisie seizoen.

Prognose AZ Alkmaar - FC Utrecht

De VoetbalGokken.nl prognose kan voetbalgokkers helpen bij het selecteren van de juiste weddenschappen. De prognose voor de wedstrijd AZ - FC Utrecht luidt wat ons betreft een zege van AZ. De Alkmaarders spelen thuis en FC Utrecht richt zich volgens ons al op de play-offs.

Onze weddenschap is een 1-1 gelijkspel die wij droppen bij de Nederlandse bookmakers waar veilig en bewust gewed kan worden op voetbalwedstrijden. Meer weten over veilig wedden op voetbal en de betrouwbaarheid van de wedkantoren? Bezoek de bookmakerspagina op VoetbalGokken.nl en vind alle informatie over veilig en bewust wedden op voetbal.

Quoteringen voor AZ Alkmaar - FC Utrecht

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de wedstrijd AZ - FC Utrecht. De hoogste pre-odds staan bij dit duel ingedeeld bij winst van Jans en zijn team. Als de Domstedelingen komen winnen in Alkmaar dan keren de bookmakers tot wel 6.33 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel staan beloningen tot 4.83 keer het speelbedrag ingeschaald. De bookmakers hebben dus ook bij een puntendeling weer een hele mooie quotering klaarstaan voor voetbalgokkers die wedden op een gelijkspel in Alkmaar.

Wint AZ Alkmaar? Dan gaan de bookmakers in het 1x2 spelsysteem niet verder dan een quotering van 1.44 keer het speelbedrag. Ook de bookmakers verwachten dus dat AZ de meeste winstkansen heeft in de laatste speelronde van de Eredivisie.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën