Eredivisie
29/02/2024 1 promo

Heerenveen in vorm treft PEC Zwolle dat in een minder periode zit

Heerenveen in vorm treft PEC Zwolle dat in een minder periode zit
SC Heerenveen
PEC Zwolle

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie staan sc Heerenveen en PEC Zwolle in de middenmoot van de Nederlandse competitie, maar dat is niet het enige. De teams treffen elkaar aanstaande zondag in het Abe Lenstra Stadion en de winnaar kan haar tegenstander passeren op de ranglijst. Gaat sc Heerenveen voor eigen publiek winnen of keert PEC terug naar Zwolle met drie punten op zak? Vergelijk onze online bookmakers en zet in met de hoge pre-odds via VoetbalGokken.nl!

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): “Onze borst natmaken voor PEC Zwolle”

Sc Heerenveen heeft vanaf 2019 thuis niet meer gewonnen van PEC Zwolle. Aanstaande zondag treft de ploeg van trainer Kees van Wonderen de Zwollenaren in het Abe Lenstra Stadion. “We moeten onze borst natmaken. Het is een goed voetballende ploeg, met meerdere wapens. Bij Zwolle geldt een beetje hetzelfde als bij ons. Wij kunnen een goede serie maken, dat hebben we gezien, maar soms zijn we ook kwetsbaar”, zegt trainer Van Wonderen.

“We zijn klaar voor PEC”

Volgens de trainer van de Friese ploeg is het winnen van deze wedstrijd belangrijk om de doelen te halen. “Het is voor ons heel belangrijk om onze doelstelling te halen en dat is het halen van de eerste acht. We moeten de wedstrijd tegen PEC Zwolle dan wel winnen, maar we zijn er klaar voor”, aldus de coach van sc Heerenveen.

Johnny Jansen (trainer PEC Zwolle): “Duel sc Heerenveen is mooie uitdaging”

PEC Zwolle kreeg afgelopen weekend flink wat klappen te verduren bij koploper PSV in Eindhoven. De ploeg van trainer PEC-trainer Johnny Jansen verloor met 7-1 van in het Philips Stadion en dat viel de coach rauw op het dak. Trainer Jansen hoopt die nederlaag snel weg te kunnen spoelen tegen sc Heerenveen. “PSV was een maatje te groot voor ons, maar de wedstrijd tegen sc Heerenveen is ook weer een mooie uitdaging voor ons”, vertelt trainer Jansen.

“Sc Heerenveen is en blijft mijn club”

De trainer van de Blauwvingers keert aanstaande zondag terug naar zijn oude werkgever in Heerenveen waar de coach nog altijd een zwak voor heeft. “Sc Heerenveen is en blijft mijn club. Het is een droom om er ooit terug te mogen keren, maar zondag ga ik als trainer van PEC Zwolle met mijn team voor drie punten in Heerenveen", aldus de huidige trainer van de Zwolse Wolven. 

Statistieken

SC Heerenveen en PEC Zwolle staan dichtbij elkaar op de ranglijst van de Eredivisie. De Friese formatie staat tiende met 28 punten. PEC Zwolle staat daar net een plaatsje onder met 27 punten. Ook Fortuna Sittard en Almere City hebben 27 punten en zijn dus een directe bedreiging voor zowel PEC als sc Heerenveen. Op de negende plaats staat Sparta Rotterdam met 29 punten. De Rotterdammers zijn dus door sc Heerenveen en PEC te passeren als een ploeg wint in het Abe Lenstra Stadion en de Spartanen punten laten liggen tegen AZ Alkmaar.

Head 2 Head

De laatste keer dat sc Heerenveen in eigen huis zegevierde van PEC Zwolle in de Eredivisie was voor het laatst in 2019. Op 5 oktober dat jaar wonnen de Friesen met 1-0 van PEC door een goal van Mitchel  van Bergen die momenteel voor FC Twente speelt. De laatste keer dat PEC op bezoek ging bij sc Heerenveen was begin 2022. Toen zegevierden de Zwollenaren met 0-1 in Heerenveen. Vorig seizoen speelden de Blauwvingers in de Keuken Kampioen Divisie en werd er geen competitiewedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen.

Huidige vorm sc Heerenveen

Sc Heerenveen speelde vorig weekend uit bij FC Volendam en won met 0-4 van de huidige hekkensluiter in de Eredivisie. Een week voor de ontmoeting met FC Volendam verloor de ploeg van trainer Van Wonderen met 0-2 van Go Ahead Eagles. Op 11 februari wist de Friese formatie nog knap te zegevieren van Ajax. In Heerenveen werd het 3-2 tegen de Ajacieden.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle leed afgelopen weekend een flinke nederlaag tegen PSV in Eindhoven. De ploeg van trainer Jansen verloor met 7-1 van de koploper in Eindhoven en boekte daarmee de grootste nederlaag van dit seizoen van de club. Een week voor het treffen met de Eindhovenaren liet PEC al punten liggen tegen Almere City (0-1) en wist het ook niet te winnen van aartsrivaal Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 1-1 in de Adelaarshorst.

Lappenmand

Sc Heerenveen aanvallers Ion Nicolaescu en Patrik Walemark zijn door blessureleed niet inzetbaar tegen PEC.

Bij PEC Zwolle verblijven de drie middenvelders Zico Buurmeester, Nick Fichtinger en Ryan Thomas in de lappenmand van de Overijsselse ploeg. Ook aanvaller Ferdy Druijf kan door een knieblessure niet meespelen in Heerenveen.

Prognose SC Heerenveen - PEC Zwolle

De VoetbalGokken.nl prognose is bedoeld om voetbalgokkers te helpen bij het maken van de winnende weddenschap. Wij verwachten dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en de punten met elkaar gaan delen.

De bookmakers keren hoge odds uit bij een gelijkspel. We wedden op een 2-2 puntendeling in het Abe Lenstra Stadion en mocht dit uitkomen, dan levert deze weddenschap in het 1x2 spelsysteem al ruim vier keer de inleg op. Vergelijk de odds en deals van de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl en speel veilig en verantwoord mee!

Quoteringen voor SC Heerenveen - PEC Zwolle

De Nederlandse bookmakers schroeven de odds in het 1x2 spelsysteem bij sc Heerenveen – PEC Zwolle het hoogst op bij een zege van de Blauwvingers. Mocht de ploeg van trainer Jansen komen winnen in de Friese stad, dan keren de bookmakers tot 4.69 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel zijn de quoteringen niet veel minder waard. De maximale beloningen bij een puntendeling in Heerenveen staat op 4.19 keer het speelbedrag ingedeeld.

Wedden op winst van sc Heerenveen kan nog altijd een torenhoge beloning opleveren. Bij een correcte voorspelling op winst van sc Heerenveen staan de odds op maximaal 1.66 keer de inleg ingedeeld.

Exclusieve promotie