Eredivisie
04/01/2023 6 wedtips

Match of the Week: Eredivisie wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord

Match of the Week: Eredivisie wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord
FC Utrecht
Feyenoord

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Galgenwaard vindt aanstaande zondag de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord plaats. De Rotterdammers zijn koploper in de Eredivisie en hebben de drie punten hard nodig om dat te blijven. FC Utrecht start 2023 met een nieuwe trainer. Welke ploeg pakt volgens jou de eerste driepunter van het jaar? Voorspel de Match of the Week tussen FC Utrecht - Feyenoord op VoetbalGokken.nl en mogelijk win jij zo met de hervatting van de Eredivisie!

Michael Silberbauer: “Goed voetbal laten zien tegen Feyenoord”

FC Utrecht heeft Michael Silberbauer als nieuwe trainer van de club aangenomen. De Deense coach was vorig jaar al assistent trainer en is geen onbekende van de spelers. Voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord weet de 41-jarige oefenmeester wat zijn team te doen staat. “Ik wil een team zien dat gepassioneerd is, een team dat met energie speelt. Je moet hard werken, dat is de basis. Dat verwacht ik van mezelf en de staf, maar zeker ook van de spelers. En daarnaast wil ik al goed voetbal zien tegen Feyenoord”, zegt de nieuwe trainer van FC Utrecht.

“Aanvallend en goed voetbal spelen”

Trainer Silberbauer weet hoe de wedstrijd tegen de koploper gespeeld moet worden. “We hebben onze waarden, de basisbeginselen. Daarnaast hebben we ook een idee hoe we aanvallend en goed voetbal willen spelen. Natuurlijk, we willen aanvallen en doelpunten maken. Maar dat wil elke trainer. Het is wel één van de doelen om leuker voetbal te spelen. Maar alles begint met je basis. Hoe sta je als elftal, hoe wil je opereren”, aldus trainer Silberbauer.

Ik wil een team zien dat gepassioneerd is, een team dat met energie speelt. 

Jens Toornstra: “De focus hebben op Feyenoord”

Jens Toornstra ziet met Feyenoord zijn oude club terug in de Galgenwaard. De 33-jarige middenvelder weet als geen ander hoe Feyenoord speelt. Met de nieuwe trainer langs de lijnen heeft Toornstra vertrouwen in een goed resultaat. “Ik heb wel het gevoel dat we de focus hebben. We gaan ons best doen tegen Feyenoord”, aldus Toornstra.

Arne Slot: “Onze beste spel spelen tegen FC Utrecht”

Feyenoord-trainer Arne Slot blikt vol vertrouwen vooruit op de wedstrijd van zondag in de Galgenwaard. “We halen heel veel vertrouwen uit de eerste seizoenshelft. We weten ook dat in de wedstrijden die komen, wij ons beste spel moeten gaan spelen. Ook tegen FC Utrecht moeten we in topvorm zijn om te blijven staan waar we nu staan”, zegt de trainer van de huidige Eredivisie koploper.

“Het ijs is nog dun”

Slot wil in het tweede deel van het seizoen vooruit met Feyenoord, maar denkt daar niet te gemakkelijk over. “Ik denk dat wij als club bepaalde stappen aan het zetten zijn. En dat sommige stappen al veel sneller genomen zijn dan we hadden kunnen dromen. Maar het ijs is nog zo dun dat je denkt: als ik er op ga lopen, zou het kunnen breken. Als wij onze gewoontes elke dag trainen en die zo perfect mogelijk maken, dan gaan die bepalen hoe onze toekomst eruitziet”, aldus de trainer van de Rotterdamse ploeg.

Alireza Jahanbakhsh: “We zijn tot grote dingen in staat”

Ook Feyenoord-speler Alireza Jahanbakhsh is na zijn WK 2022 avontuur met Iran klaar voor het tweede deel van het competitieseizoen. “We zijn tot grote dingen in staat. De selectie die we dit seizoen hebben, kan ik qua mentaliteit vergelijken met die van vorig jaar. Ik denk dat ik me nog altijd kan ontwikkelen. Er zijn nog zoveel dingen die we willen bereiken”, aldus de aanvaller van de Rotterdamse ploeg.

Statistieken

De Eredivisie is veertien speelronden op weg. Feyenoord staat eerste in de Nederlandse competitie en heeft 33 punten bij elkaar geraapt. FC Utrecht staat op de zevende plaats met 24 punten.

Head 2 Head

FC Utrecht wist vorig seizoen te winnen in eigen huis van Feyenoord. OP 29 augustus 2021 werd het 3-1 voor de Domstedelingen. Feyenoord won in april dat jaar voor de laatste keer uit bij FC Utrecht. Op 11 april werd het 1-2 voor de Rotterdamse formatie.

Huidige vorm FC Utrecht

In de laatste speelronde van de Eredivisie voor de winterstop wist FC Utrecht drie punten te pakken bij FC Volendam. De ploeg uit Utrecht wist met 0-4 te winnen van de nummer achttien in de Eredivisie.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord sloot het jaar 2022 af met de Rotterdamse derby tegen Excelsior. De ploeg van trainer Slot zegevierde met 5-1 van de stadsgenoot in eigen Kuip.

Lappenmand

FC Utrecht speelt zondag zonder de geblesseerde Nick Viergever, Django Warmerdam en Mimoun Mahi.

Feyenoord komt zonder de geblesseerde middenvelder Quinten Timber en verdediger Gernot Trauner afreizen naar de Domstad.

Prognose

En dan onze prognose voor de Match of the Week. De bookmakers wijzen Feyenoord aan als favoriet voor dit duel. Wij verwachten een gelijkspel en zetten in op een 2-2 puntendeling bij de online bookmakers. Wat is jouw voorspelling?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan voor FC Utrecht - Feyenoord!

Quoteringen voor wedden op FC Utrecht – Feyenoord

Als je gaat wedden op FC Utrecht – Feyenoord hebben de bookmakers hoge pre-odds klaarstaan bij een zege van FC Utrecht. Als de Domstedelingen met de nieuwe trainer aan hun zijde winnen van Feyenoord keren de Nederlandse wedkantoren tot maximaal 4.00 keer je speelbedrag uit. Je vindt de hoogste odds voor een Utrecht overwinning momenteel bij BetCity met een 1x2 weddenschap.

Bij een gelijkspel in de Galgenwaard staan de pre-odds tot maximaal 4.20 keer de inleg ingedeeld en dat is nog een fractie hoger dan bij een zege van FC Utrecht.

Verwacht je dat Feyenoord ook na speelronde vijftien nog koploper van de Eredivisie is door drie punten te pakken in Utrecht? In het 1X2 spelsysteem lopen de pre-odds bij winst van Feyenoord op tot maximaal 1.88 keer je speelbedrag.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën