Eredivisie
15/03/2023 13 wedtips 3 promo's

Match of the Week: Wedden op Klassieker Ajax – Feyenoord

Match of the Week: Wedden op Klassieker Ajax – Feyenoord
Ajax
Feyenoord

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie gaan we langzaam maar zeker naar de beslissende fase. Met nog negen speelronden te gaan, staat de kraker Ajax – Feyenoord op het programma. Een Klassieker die extra belangrijk is omdat het een wedstrijd is tussen de nummers één en twee. Kan Feyenoord haar koppositie behouden of komt Ajax langszij dankzij winst in deze voetbalkraker? Vergelijk bookmakers, zet in op de Klassieker tussen Ajax – Feyenoord aanstaande zondag en win!

John Heitinga: “Natuurlijk zijn wij de favoriet”

Met een flinke dosis Amsterdamse bluf blikt Ajax trainer John Heitinga vooruit op de kraker der krakers. Hij neemt daarin bepaald geen blad voor de mond als het gaat om de kansen voor zijn ploeg: “Natuurlijk zijn wij favoriet. We spelen thuis en komen van ver. Een groot compliment naar de jongens. Zes weken geleden stonden we vijfde en nu zijn we bij winst op Feyenoord gedeeld koploper”, zegt trainer Heitinga.

“Vizier vol op Feyenoord”

“We hebben nu een keer geen midweeks programma, dus de jongens zijn uitgerust. Een aantal jongens zal maandag met Jong Ajax spelen, dat is ook goed voor de ontwikkeling. Dat is dan een keuze die je maakt. Morgen komen we terug op dit duel en dan gaat het vizier vol op Feyenoord”, aldus de trainer van Ajax.

We moeten zondag zorgen dat we het beste team zijn. De afgelopen jaren heeft dat steeds het verschil gemaakt.

Davy Klaassen: “We spelen tegen de grootste rivaal”

Davy Klasassen blikt ook vooruit op de clash met Feyenoord, die weleens bepalend zou kunnen zijn voor de landstitel: “We moeten zondag zorgen dat we het beste team zijn. De afgelopen jaren heeft dat steeds het verschil gemaakt. Mensen denken: Ajax heeft de beste selectie en die worden wel weer even kampioen. Zo werkt het echt niet. We spelen tegen de grootste rivaal. Dan gaat het er al harder aan toe dan normaal. Je vecht voor je club, voor je stad ook”, zegt de middenvelder van Ajax in aanloop naar de Klassieker.

Arne Slot: “Ajax is natuurlijk een geweldig affiche”

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot blikt vooruit naar de Klassieker in Amsterdam. “Ajax is natuurlijk een geweldig affiche. Maar we hebben wel wat personele problemen. Bijlow zal niet kunnen keepen in de Klassieker tegen Ajax. Zijn hand zit nog in het gips, dus hij kan niet meedoen”, zegt de trainer van de Rotterdamse ploeg.

“Klaar voor de strijd met Ajax”

“Voor de rest zijn wij er fysiek klaar voor, dat kan je ook wel zien. Wij zijn altijd in staat om terug te vechten. Als je onze wedstrijden bekijkt dan kan je zeggen dat we er voetballend ook klaar voor zijn om de strijd met Ajax aan te gaan”, aldus trainer Slot.

Orkun Kökçü: “De Klassieker maakt veel los bij ons”

“Het is de belangrijkste uitwedstrijd van het jaar voor Feyenoord”, zegt Kökçü die respect heeft voor de Ajacieden. “De spelers van Feyenoord en Ajax hebben geen hekel aan elkaar, er is veel respect, we kennen elkaar door en door. Ik speel al jaren tegen Jurriën Timber en Kenneth Taylor. Buiten het veld lachen we met elkaar, maar het is wel zo dat de Klassieker binnen de lijnen veel los maakt bij ons allemaal. Dan zijn we even geen vrienden”, aldus de aanvoerder van de Rotterdamse club die zonder OneLove aanvoerdersband zal spelen zondag.

Statistieken

Voor aanvang van deze mega kraker in de Nederlandse voetbalcompetitie liggen de kaarten open en bloot op tafel. Feyenoord is eerste met 58 punten. Dat zijn er drie meer dan Ajax.

Bij winst van Ajax komen ze dus op gelijke hoogte met Feyenoord, maar als de Rotterdammers in Amsterdam winnen, dan is het verschil ineens zes punten en lijkt de titelstrijd beslist.

Head to Head

Eerder dit seizoen reisde Ajax af naar Rotterdam. De Amsterdammers kwamen met knikkende knieën aan bij de Kuip en dat bleek niet zonder reden. Feyenoord startte fel en was in de eerste helft veel beter dan de gasten uit Amsterdam. De 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Igor Paixao was dan ook volkomen terecht.

Na de pauze herpakte Ajax zich en wist de ploeg het spel langzaam naar zich toe te trekken. De 1-1 was enigszins geluk, maar telde wel. Klaassen wilde een voorzet van links voorgeven met het hoofd maar vond daarbij het been van een Feyenoorder. Hierdoor viel de bal in het doel: 1-1. Dit was ook de eindstand.

Huidige vorm Ajax

Ajax doet het onder Heitinga prima in de Nederlandse competitie. De Eredivisie wedstrijden worden over het algemeen gemakkelijk gewonnen, al is het lang niet zo overtuigend als in de voorgaande jaren vaak het geval was.

Een goed voorbeeld is de wedstrijd van afgelopen weekend. Daarin werd met 2-4 van sc Heerenveen gewonnen. Een prima uitslag, maar als je bedenkt dat Ajax binnen no-time op 0-3 stond is de eindstand toch wel verrassend.

Huidige vorm Feyenoord

Ook bij Feyenoord blijven de driepunters elkaar opvolgen en ook bij de Rotterdammers gaat dat soms gepaard met hangen en wurgen. Veel wedstrijden worden in de slotfase beslist en dat leidde al tot een nieuwe bijnaam voor de trainer van Feyenoord: Arne Slotfase.

De vorige speelronde mocht Feyenoord in de eigen Kuip aantreden tegen FC Volendam. De staartploeg uit het vissersdorp kwam op een 0-1 voorsprong en Feyenoord had hierop een tijd lang geen antwoord. Eenmaal de 1-1 binnen gewerkt viel er iets van de Rotterdammers af en werd ook direct de 2-1 gescoord. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Lappenmand

Bij beide ploegen zitten er enkele spelers in de ziekenboeg, maar de lappenmand bij Feyenoord is duidelijk beter gevuld dan die van Ajax. De Amsterdammers kunnen in ieder geval geen beroep doen op Kaplan, maar voor het overige beschikt trainer Heitinga over een fitte selectie.

Slot heeft meer afwezigen. De belangrijkste is misschien wel doelman Justin Bijlow. Tegen Shakhtar kon hij ook al niet in actie komen en ook in de Klassieker zal Bijlow met een gipshand moeten toekijken.

Prognose

De verwachting van VoetbalGokken.nl is dat deze Klassieker in een gelijkspel eindigt. Het hele seizoen is er al enorm veel spanning bovenin de Eredivisie en wij verwachten dat dit tot het einde zo zal blijven. Wij vullen een 2-2 gelijkspel in bij de online bookmakers. Wat is jouw verwachting voor deze editie van Ajax – Feyenoord? Check hieronder de beste deal en de gemiddelde pre-wedstrijd quoteringen!

De beste quoteringen voor Ajax – Feyenoord

Als we alle odds bekijken voor Ajax – Feyenoord en naast elkaar leggen, dan komen we uit op een favoriete rol voor Ajax deze aankomende Eredivisie kraker. Je pakt voor een overwinning van Ajax gemiddeld een quotering van 1.75 keer je inleg.

Denk jij dat het zondag tussen de twee rivalen uiteindelijk op een gelijkspel en daarmee puntendeling uitloopt? Bij de bookmakers is deze voorspelling maar liefst vier keer je inleg waard en krijg je 4.00 uitbetaald bij een correcte voorspelling.

Wint de huidige koploper Feyenoord Rotterdam zondag van Ajax in de Johan Cruiff Arena? Deze voorspelling levert je net als gelijkspel gemiddeld 4.00 keer je inleg op. Een voorspelling op de Rotterdammers kan voor deze Klassieker dus zomaar een flink smak geld waard zijn, wanneer ze goed weten te presteren deze uitwedstrijd.

Exclusieve promotie