Eredivisie
04/04/2024

PSV favoriet in Eredivisie kraker tegen geknakt AZ Alkmaar

PSV favoriet in Eredivisie kraker tegen geknakt AZ Alkmaar
PSV
AZ Alkmaar

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Dit weekend staan er weer heel wat mooie wedstrijden op het programma van de Eredivisie. De top vier ontmoet elkaar. De meest in het oog springend is de Klassieker Feyenoord - Ajax, maar ook de wedstrijd tussen PSV Eindhoven en AZ Alkmaar staat op het menu. De Eindhovenaren spelen in eigen Philips Stadion tegen de bezoekers uit Alkmaar. Gaat PSV winnen of neemt AZ de punten mee naar Alkmaar. Vergelijk onze beste bookmakers en scoor de hoogste odds voor wedden op PSV - AZ via VoetbalGokken.nl!

Peter Bosz (trainer PSV Eindhoven): "We moeten scherp zijn tegen AZ"

Aanstaande zaterdag ontmoet PSV in Eindhoven de huidige nummer vier van de Eredivisie AZ Alkmaar. Voor PSV-trainer Peter Bosz telt in deze kraker maar één ding en dat is zegevieren. “Wij willen kampioen worden dat is ons doel, maar AZ is een serieuze tegenstander waar je niet gemakkelijk van wint. We moeten scherp zijn tegen AZ”, zegt trainer Bosz.

“Ik kan niet zeggen of Schouten tegen AZ zal spelen”

De trainer van de Eindhovense ploeg hoopt een beroep te kunnen doen op Jerdy Schouten. De middenvelder heeft een knieblessure. “Hij heeft last van z'n knie en we hadden gehoopt dat hij met twee dagen ertussen toch wel weer hersteld zou zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior. Maar dat bleek helaas niet zo te zijn, dus ik kan daar echt nog niets over zeggen”, aldus Peter Bosz.

Maarten Martens (trainer AZ Alkmaar): “Ons meten met de beste ploeg van de Eredivisie"

AZ Alkmaar kreeg afgelopen woensdag de deksel op de neus bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Maarten Martens verloor bij de Heraclieten met 5-0 en dat kwam hard aan bij de Alkmaarders. Toch moet trainer Martens zich gaan opmaken voor de kraker in Eindhoven tegen PSV. “We moeten gewoon scherp blijven en niet naar bijvoorbeeld FC Twente kijken. We hebben zin om ons te meten met de beste ploeg van dit moment in de Eredivisie. Dat we bij Heracles hard onderuit zijn gegaan verandert niets aan onze ambitie”, zegt Martens. 

“Het zal een hele uitdaging worden om PSV te kloppen”

 De trainer kijkt met veel respect naar de prestaties van de Eindhovenaren. “Ik kijk met zeer veel respect en genoegen naar die club. Ze spelen goed voetbal en er zit heel veel zelfvertrouwen in. Het zal een hele uitdaging worden om ze te kloppen. Toch zien we wel genoeg aanknopingspunten, anders beginnen we er niet aan”, aldus de Belgische trainer Martens.

Statistieken

Na 28 wedstrijden staat PSV Eindhoven nog altijd bovenaan. De ploeg van trainer Bosz heeft 75 punten bij elkaar gevoetbald. Feyenoord is de eerste achtervolger van de Eindhovenaren. Op de vierde plaats staat AZ Alkmaar. De ploeg van trainer Martens heeft 52 punten en heeft vijf punten minder dan FC Twente dat derde staat.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Afgelopen weekend verloor PSV Eindhoven van NEC Nijmegen. In De Goffert was NEC vele malen sterker dan de koploper en won de wedstrijd met 3-1 van de Eindhovenaren. Afgelopen dinsdag werd er weer gewonnen van Excelsior Rotterdam. De Eindhovense ploeg was te gast bij de Kralingens en versloeg de Rotterdamse formatie met 0-2 op Woudestein.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar was bezig een mooie ongeslagen reeks op te bouwen. Totdat het afgelopen woensdag tegen Heracles in Almelo speelde. De ploeg van trainer Martens kreeg in het Asito Stadion te Almelo alle hoeken en gaten van het veld te zien en verloor met 5-0 van de Heraclieten. Afgelopen weekend werd er nog met 2-0 gewonnen van Vitesse Arnhem.

Lappenmand

PSV moet nog afwachten of Jerdy Schouten weer inzetbaar tegen AZ. Schouten liep eerder deze week een knieblessure op. Ook Ismael Saibari en Noa Lang zijn nog niet hersteld van hun blessuren.

AZ kan nog geen beroep doen op verdediger Bruno Martens Indi die herstelt van een rugblessure. Het tweetal aanvallers Mayckel Lahdo en Lequincio Zeefuik verblijven door blessuren ook in de lappenmand van de Alkmaarse ploeg.

Prognose PSV - AZ Alkmaar

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een zege van PSV. Na de nederlaag van AZ bij Heracles verwachten wij dat de Alkmaarders wat voorzichtiger zijn in Eindhoven en dat PSV hiervan kan profiteren. Onze weddenschap luidt een 1-0 overwinning van de huidige koploper.

Het winnende doelpunt wordt volgens ons al in de eerste helft van de wedstrijd gemaakt en dus droppen we onze voorspelling in het halftime/fulltime speelsysteem van de online bookmakers op VoetbalGokken.nl! Zelf je speltypen en behorende pre-odds ontdekken? Ga naar het matchcenter van VoetbalGokken.nl en ontdek alle pre-odds bij de kraker van dit weekend in Eindhoven.

Quoteringen voor PSV - AZ Alkmaar

De quoteringen staan torenhoog ingeschaald bij een zege van AZ in Eindhoven. Mocht de ploeg van trainer Martens winnen in de Brabantse lichtstad, dan keren de bookmakers tot 7.14 keer het speelbedrag uit.

Bij een gelijkspel staan evengoed torenhoge beloningen te wachten. De Nederlandse bookmakers keren tot 4.88 keer het speelbedrag uit als de twee teams uit de top vier van de Eredivisie gelijkspelen in Eindhoven.

Wint PSV voor eigen publiek? Dan worden de beloningen in het 1x2 spelsysteem niet hoger dan 1.41 keer het speelbedrag dat wordt ingezet op een zege van de Eindhovenaren. Wil je meer uit een zege van PSV kunnen halen? Vergelijk dan de odds in de diverse speltypen via VoetbalGokken.nl en speel op jouw manier mee op PSV - AZ!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën