Eredivisie
11/03/2024 24 wedtips

Super belangrijk onderling Eredivisieduel voor staartploegen Excelsior en RKC

Super belangrijk onderling Eredivisieduel voor staartploegen Excelsior en RKC
Excelsior
RKC Waalwijk

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op Woudestein strijden Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk dit weekend om de broodnodige punten om degradatie te voorkomen. Excelsior staat met de vijftiende plaats net boven de rode zone, maar RKC Waalwijk kan met de zestiende plaats nacompetitie moeten gaan spelen. Winst betekent voor beide teams weer een weekje doorbrengen op een veilige plaats in de Eredivisie. Welk team zegeviert aanstaande zaterdag in het Van Donge & De Roo Stadion? Vergelijk onze betrouwbare lijst met bookmakers, zet in op Excelsior tegen RKC en win met de beste odds via VoetbalGokken.nl!

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “Vertrouwen houden voor duel RKC”

Excelsior Rotterdam verloor vorig weekend met 4-0 van AZ in Alkmaar en trainer Marinus Dijkhuizen wil met de wedstrijd tegen RKC op het programma snel herstellen van deze nederlaag. “Mentaal is het superzwaar om zo te verliezen, maar we moeten bij elkaar blijven en vooruitkijken. Door het aantal zieken en blessures loopt het nu iets minder, maar we moeten vertrouwen houden richting de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk”, zo begint Dijkhuizen zijn voorbeschouwing.

“Dit wordt dé wedstrijd”

De trainer van de Kralingens wil snel verbetering zien in de wedstrijd tegen RKC. “De wedstrijd tegen RKC Waalwijk is als een finale. Dat is het moment om het tij de keren. We willen met zijn allen er keihard voor gaan. We moeten zoveel mogelijk blessures terugkrijgen. We hebben het publiek achter ons, want dit wordt dé wedstrijd”, vindt Dijkhuizen.

Henk Fraser (trainer RKC): “We zitten in een moeilijke positie”

Het gaat RKC Waalwijk niet voor de wind, maar trainer Henk Fraser maakt zich op voor de volgende opdracht, de wedstrijd bij Excelsior in Rotterdam. “We zitten in een moeilijke positie, maar we moeten durven te blijven voetbal en weten waar de problemen zitten. We moeten vertrouwen blijven hebben in onszelf”, houdt trainer Fraser de moed erin.

“Excelsior blijft een gevaarlijke ploeg”

Aanstaande zaterdag wordt een strijd om de veilige vijftiende plaats in de Eredivisie. Bij winst kan RKC die plek veroveren van Excelsior, maar dat is volgens trainer Fraser niet zomaar gedaan. “Punten geven een bepaalde rust dus die kunnen we hard gebruiken. Je ziet wel degelijk ontwikkeling, maar het gaat om de punten. Excelsior blijft een gevaarlijke ploeg. Daar moeten wij ons goed op voorbereiden. We leven van wedstrijden en zien elk duel weer als een kans die wij moeten benutten”, besluit de coach van de Brabantse ploeg.

Statistieken

Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk hebben beide 21 punten binnengeharkt in dit Eredivisie seizoen. De Rotterdamse ploeg staat met de vijftiende plaats net op een veilige plaats van de Nederlandse competitie. Vanaf de zestiende plaats zijn de teams niet zeker van lijfbehoud. Dat geldt ook voor RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Fraser staat zestiende en die positie betekent straks nacompetitie. De ploegen op de zeventiende en achttiende plaatsen degraderen direct en daar staan nu Vitesse en FC Volendam.

Head 2 Head

RKC Waalwijk en Excelsior speelden dit seizoen al tegen elkaar in het Mandemakers Stadion. De teams waren toen aan elkaar gewaagd en scoorden beide tweemaal (2-2). Ook de laatste wedstrijd op Woudestein werd een puntendeling tussen Excelsior en RKC. Die wedstrijd dateert op 4 februari vorig jaar. Daarin wisten beide teams niet tot scoren te komen: 0-0.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

De ploeg van trainer Dijkhuizen begon het seizoen goed, maar dit jaar pakken de Kralingens weinig punten. Op 27 januari werd het nog een gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) en werd er gewonnen van sc Heerenveen (3-0), maar na deze vier punten werd er geen punt meer veroverd. Ook afgelopen weekend had de ploeg van trainer Dijkhuizen het zwaar. Bij AZ in Alkmaar werd verloren met 4-0.

Huidige vorm RKC Waalwijk

Ook RKC Waalwijk boekt moeizaam goede resultaten in dit Eredivisie seizoen, maar afgelopen weekend werd er weer eens gewonnen nadat er drie wedstrijden verloren gingen. Tegen Vitesse Arnhem werd het voor eigen publiek 3-1 en dat moet de ploeg van trainer Fraser vertrouwen geven voor de uitwedstrijd tegen  Excelsior Rotterdam.

Lappenmand

Excelsior Rotterdam verdediger Kik Pierie speelt door een voetblessure niet mee tegen RKC. Ook middenvelder Serano Seymor is er door blessure niet bij. De twee aanvallers Couhaib Driouech en Troy Parrott verblijven ook door gezondheidsproblemen in de lappenmand van Excelsior.

RKC-trainer Fraser kan zaterdag over een fitte selectie beschikken als het tegen Excelsior aantreedt. Er zijn geen spelers geblesseerd bij de Brabanders.

Prognose Excelsior - RKC Waalwijk

De VoetbalGokken.nl prognose luidt een gelijkspel tussen Excelsior en RKC. Wij verwachten dat beide ploegen even sterk zullen zijn en houden het bij een 1-1 gelijkspel. Deze weddenschap droppen we in het correct score combinatie speelsysteem van de Nederlandse bookmakers want de pre-odds zijn om te smullen in dit speltype.

Wil je de odds van je eigen voorspellingen ontdekken? Bezoek het matchcenter van VoetbalGokken.nl, vergelijk de bookmakers odds met elkaar en pak je kans op hoge beloningen bij Excelsior – RKC.

Quoteringen voor Excelsior - RKC Waalwijk

In het 1x2 spelsysteem zijn de pre-odds bij Excelsior – RKC al zeer aangenaam ingedeeld. Bij een correcte voorspelling op een gelijkspel kunnen de hoogste odds gescoord worden bij de wedkantoren. De bookmakers keren tot 3.57 keer het speelbedrag uit bij een puntendeling tussen beide teams.

Bij een zege van RKC wordt een iets hogere beloning uitgekeerd, dan bij een overwinning van Excelsior. Mocht de ploeg van trainer Fraser winnen, dan keren de bookmakers tot 3.16 keer het speelbedrag uit.

Een overwinning van Excelsior staat op een maximale quotering van 2.19 keer het speelbedrag ingedeeld. Check zelf ook de maximale beloningen die er via het 1x2 spelsysteem of overige speltypen te scoren zijn, via VoetbalGokken.nl!  

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën