Eredivisie
01/02/2023

Wedden op Eredivisie duel FC Groningen – FC Twente

Wedden op Eredivisie duel FC Groningen – FC Twente
FC Groningen
FC Twente

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Euroborg maakt FC Groningen zich op voor de wedstrijd tegen FC Twente. De Noordelingen staan laatste in de Eredivisie en dus is er werk aan de winkel als de nummer vijf van de Nederlandse competitie op bezoek komt. Gaat FC Groningen winnen of nemen de Tukkers drie punten mee naar Enschede? Vergelijk, zet in en win via VoetbalGokken.nl!

Dennis van der Ree: “Tegen FC Twente op scherp staan”

FC Groningen interim-trainer Dennis van der Ree heeft nog niet veel geluk gehad bij de ploeg in het noorden. De Groningse ploeg blijft maar verliezen en inmiddels staat het helemaal onderaan in de Eredivisie. De interim-trainer hoopt snel verandering te zien. “Bij een club als deze verwacht je niet op de laatste plaats te staan. We moeten onze rug snel rechten. Uithalen nu, zondag tegen FC Twente moeten we weer op scherp staan”, verzekert de trainer van FC Groningen.

“Er zijn echt nog wel wat wedstrijden te spelen”

De oefenmeester van de Noordelingen geeft de moed nog niet op. “Het is nog niet voorbij, het kan nog een mooi einde hebben, maar dan moet er nog wel wat veranderen. Er zijn echt nog wel wat wedstrijden te spelen. Voetballend gaat iets beter. Nu verdedigend nog, dan hebben we kansen om wedstrijden te gaan winnen”, vertelt Van der Ree.

Ron Jans: “We weten wat we tegen FC Groningen moeten doen”

FC Twente gaat zondag op bezoek bij de hekkensluiter van de competitie, maar trainer Ron Jans zegt dat weinig. De trainer focust zich alleen op zijn eigen team. “We delen de week op in stukjes. Brokje voor brokje, wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel na elk duel wel waar we staan. We willen helemaal niet naar beneden kijken. We weten wat we tegen FC Groningen moeten doen. Dat zal lastig genoeg zijn”, vertelt trainer Jans.

“In uitwedstrijden winnen we niet overtuigend genoeg”

Volgens de coach van de Tukkers valt er aan zijn elftal ook nog genoeg te verbeteren. “Wij moeten tegen FC Groningen doen wat we normaal ook doen. In uitwedstrijden hebben we nog niet zo overtuigend gewonnen als thuis. Daar zijn we naar op zoek en het zou mooi zijn als dat zondag begint”, zegt de trainer van FC Twente.

Statistieken

FC Twente heeft 36 punten en staat op de vijfde plek van de Eredivisie. De Tukkers hebben zes punten minder dan koploper Feyenoord. FC Groningen staat op de achttiende plaats met twaalf punten.

Head 2 Head

FC Groningen speelden op 1 oktober 2021 voor de laatste keer tegen FC Twente. De ploegen waren toen aan elkaar gewaagd en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In 2017 pakte de Noordelingen voor de laatste keer drie punten van FC Twente in de Euroborg. De ploeg uit Enschede zegevierde in 2019 voor de laatste keer in het hoge noorden.

Huidige vorm FC Groningen

FC Groningen heeft dit kalenderjaar nog geen duel gewonnen. Ook een puntendeling zat er voor de ploeg van interim-trainer Van der Ree niet in. De grootste nederlaag van dit jaar leed FC Groningen tegen Feyenoord. In de Euroborg versloegen de Rotterdammers hun Groningse voetbalcollega’s met de veelzeggende cijfers van 0-3.

Huidige vorm FC Twente

De laatste twee wedstrijden die FC Twente speelden, werden ook niet gewonnen. Tegen Vitesse in Arnhem werd het 2-2. Vorige week troffen de Tukkers in de Grolsch Veste de koploper van de Eredivisie. Tegen Feyenoord wist de ploeg van trainer Jans toch een punt in eigen huis te bewaken: 1-1.

Lappenmand

FC Groningen-spelers Nordin Musampa, Marin Sverko, Paulos Abraham, Laros Duerte en Liciano Valente verblijven om verschillende blessureredenen in de lappenmand van de ploeg uit Groningen.

Bij FC Twente blijft Wout Brama door een enkelblessure achter in Enschede. Hij zal de wedstrijd tegen Groningen dus vanuit de lappenmand bekijken.

Prognose

Hoe eindigt de wedstrijd FC Groningen – FC Twente? De bookmakers wijzen FC Twente aan als favoriet in deze wedstrijd. Onze prognose is ook een zege van de ploeg uit Enschede. Wij zetten in op een 0-2 overwinning van de Tukkers. Wat is jouw voorspelling?