Eredivisie
19/05/2023 13 wedtips

Wedden op Eredivisie NEC Nijmegen – AZ Alkmaar

Wedden op Eredivisie NEC Nijmegen – AZ Alkmaar
NEC
AZ Alkmaar

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In speelronde 33 van de Eredivisie speelt AZ Alkmaar aanstaande zondag een uitwedstrijd bij NEC Nijmegen. De Alkmaarders kunnen nog derde worden in de Nederlandse competitie. NEC gaat voor een plaats in de top acht en kan zich geen puntenverlies meer veroorloven om dit doel te halen. Wie gaat er winnen op de Goffert? Wordt het AZ Alkmaar is N.E.C. op eigen grond te sterk? Wed mee en vergelijkvia VoetbalGokken.nl de veilige bookmakers voor Nederland!

Rogier Meijer: “Goed spelen tegen AZ”

In de laatste twee duels verspilde NEC Nijmegen zes punten en dat kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer duur te staan. NEC staat tiende en mist zo de kans op Europees voetbal. Met nog twee speelronden te gaan, geeft trainer Meijer nog niet op. “We hebben nog twee wedstrijden en daarin moeten we het goede gevoel terugkrijgen. Door te winnen of goed te spelen tegen AZ of Fortuna is er nog iets haalbaar”, zegt trainer Meijer.

“Spelers fris en energiek krijgen voor duel AZ”

De wedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Twente (4-0) is daar volgens trainer Meijer geen goed voorbeeld van. “We waren een maatje te klein. Nu hebben we best een lange periode om de spelers fris en energiek te krijgen tegen AZ. We moeten nog twee keer alles geven en dan zien we wel wat ons dat oplevert”, aldus de trainer van de Nijmeegse ploeg.

We moeten nog twee keer alles geven en dan zien we wel wat ons dat oplevert

Pascal Jansen: “De jongens moeten dit verwerken en weer vooruitkijken”

AZ Alkmaar speelde eerder deze week de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. In het AFAS Stadion verloor de ploeg van trainer Pascal Jansen de return met 0-1 van de Engelse ploeg. AZ kan er niet lang om treuren want zondag staat de uitwedstrijd bij NEC in Nijmegen op het programma. “Het is erg jammer dat het ons niet gelukt is om naar de finale van de Conference League te gaan. De jongens zullen dit echt even moeten verwerken, maar dan moeten we weer vooruitkijken”, zegt trainer Jansen.

“We moeten bij NEC weer drie punten pakken”

AZ Alkmaar kan nog derde worden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jansen moet dan wel Ajax Amsterdam dat nu derde staat voorbij. De Alkmaarders sluiten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen PSV Eindhoven. Trainer Jansen gelooft dat de top drie haalbaar is. “Alles is nog mogelijk. De top 3 is zeker mogelijk, geen twijfel daarover. We moeten bij NEC weer drie punten pakken”, besluit trainer Jansen.

Statistieken

Op de derde plaats van de Eredivisie staat Ajax met 66 punten. AZ Alkmaar volgt op de vierde plaats met 64 punten. NEC Nijmegen heeft 38 punten en staat tiende. Om play-offs voor Europees voetbal te mogen spelen, moet NEC achtste worden. Op die plaats staat nu sc Heerenveen met 42 punten.

Head 2 Head

AZ Alkmaar en NEC Nijmegen speelden op 1 september vorig jaar voor de laatste keer tegen elkaar. Het duel vond toen plaats in het AFAS Stadion daar werden de punten die dag gedeeld (1-1) tussen AZ en NEC. Op 6 maart 2022 speelden de teams voor de laatste keer op de Goffert tegen elkaar. Toen wonnen de Alkmaarders met 1-3 van NEC.

Huidige vorm NEC Nijmegen

In de laatste twee speelronden had NEC Nijmegen het zwaar. Vorige week verloor de ploeg van trainer Jansen met 4-0 van FC Twente in Enschede. Ook de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen ging verloren. Op 6 mei werd het 2-3 in de Goffert tegen de Friese ploeg vervolgens de achtste plaats van de Eredivisie wist over te nemen van de Nijmeegse formatie. 

Huidige vorm AZ Alkmaar

Van alle Nederlandse ploegen hield AZ Alkmaar het het langste vol in de Europese voetbaltoernooi, maar daar kwam afgelopen donderdag een eind aan. De halve finale van de Conference League werd met 0-1 verloren van West Ham United. In Engeland wist AZ ook niet te winnen (2-1) en dus speelt de ploeg van trainer Jansen geen finale. In de Eredivisie verliest AZ weinig duels. Vorig weekend werd het nog 5-1 tegen FC Emmen.

Lappenmand

NEC-verdediger Calvin Verdonk speelt zondag door een blessure niet mee tegen AZ.

Bij AZ Alkmaar zijn geen basisspelers geblesseerd of geschorst voor het duel tegen NEC in Nijmegen.

Prognose

Wat verwachten wij van deze competitiewedstrijd? Onze prognose voor de wedstrijd NEC Nijmegen – AZ Alkmaar is een gelijkspel in Nijmegen. Wij zetten bij de online bookmakers in op een 2-2 puntendeling tussen NEC en AZ. Wat is jouw voorspelling voor deze wedstrijd uit speelronde 33 van de Nederlandse Eredivisie?

Quoteringen NEC Nijmegen – AZ Alkmaar

De Nederlandse schalen de pre-odds bij de wedstrijd NEC – AZ het hoogst in bij een overwinning van de Nijmeegse ploeg. Als het team van trainer Meijer wint, wordt er al tot maximaal 4.33 keer het speelbedrag uitgekeerd door Bet365.

Ga je voor een gelijkspel? Dan vind je de hoogste pre-odds bij Unibet.nl. Deze Nederlandse bookmaker keert tot 4.25 keer het speelbedrag uit als NEC en AZ de punten delen.

Bij een overwinning van de Alkmaarders gaan de wedkantoren niet verder dan een maximale quotering van 1.85 keer het speelbedrag. Vergelijk de meest actuele odds in het 1X2 spelsysteem via VoetbalGokken.nl!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën