Eredivisie
30/05/2023 3 wedtips

Wedden op Eredivisie play-offs: FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Wedden op Eredivisie play-offs: FC Utrecht – Sparta Rotterdam
FC Utrecht
Sparta Rotterdam

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie play-offs nemen FC Utrecht en Sparta Rotterdam het aanstaande donderdag tegen elkaar. Op. Het doel van de play-offs is een ticket scoren voor de Europe Conference League. Donderdagavond treffen de teams elkaar voor de heenwedstrijd in de Galgenwaard te Utrecht. De return wordt zondag op Het Kasteel in Rotterdam gehouden. Welke ploeg komt op voorsprong in de Domstad? Vergelijk ons betrouwbare aanbod met beste bookmakers voor Nederland en speel deze week mee met de Eredivisie play-offs!

Michael Silberbauer: “We gaan de play-offs met een goed gevoel in”

FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer begint met zijn team de tweeluik tegen Sparta Rotterdam in eigen Galgenwaard. Volgens de Deense coach komt er een sterke ploeg naar de Domstad toe. “Sparta doet het 't hele jaar al goed, Hoe ze drukzetten, hoe ze verdedigen, hoe ze het spel hervatten, er zijn genoeg dingen om naar te kijken. We moeten vanuit onze eigen kracht spelen. We gaan de play-offs met een goed gevoel in”, zo vertelt de trainer van FC Utrecht.

“Je moet altijd geconcentreerd blijven”

De Domstedelingen kunnen rekenen op een eigen publiek in de Galgenwaard en dat geeft trainer Silberbauer moed. “Je moet altijd geconcentreerd blijven. Eén moment kan het veranderen en dan is het snel gebeurd. Ons spel wordt steeds constanter en de spelers doen het ook steeds beter. Ik heb er vertrouwen in!”, aldus de Deense trainer van FC Utrecht op het twitterkanaal van de club.

Ons spel wordt steeds constanter en de spelers doen het ook steeds beter. Ik heb er vertrouwen in!

Maurice Steijn: “We willen nu vol voor de play-offs gaan”

Sparta Rotterdam sloot de reguliere competitie af met een overwinning op FC Groningen. De ploeg van trainer Maurice Steijn won met 0-5 in de Euroborg en kijkt met een goed gevoel vooruit naar de play-offs tegen FC Utrecht. “We willen nu vol voor de play-offs gaan. We voelen ons goed en hebben er zin in”, zegt de trainer van Sparta Rotterdam in zijn perspraatje.

“FC Utrecht is als club zijnde veel verder”

De trainer van de Spartanen verwacht met FC Utrecht een sterke tegenstander te treffen in de strijd om een Europese ticket. “FC Utrecht is als club zijnde veel verder, met een groter budget, spelersbudget, begroting en heel andere ambities. Maar wij doen het heel goed op dit moment en de ploeg staat, dus we gaan ervoor”, besluit de trainer van Sparta zijn voorbeschouwing op dit heenduel.

Statistieken

Deze week worden de halve finales van de play-offs afgewerkt. De ploegen die strijden om een ticket voor de Conference League zijn naast FC Utrecht en Sparta ook sc Heerenveen en FC Twente. De laatste twee genoemde ploegen spelen donderdag de heenwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Zondag wordt bepaald welke twee teams doorstoten naar de finale.

Head 2 Head

Sparta en FC Utrecht speelden op 24 februari hun laatste duel tegen elkaar. Op Het Kasteel wonnen de Domstedelingen met 0-3 van Sparta. Op 23 oktober vorig jaar werd de competitiewedstrijd in Utrecht gespeeld. Ook toen was FC Utrecht de ploeg die won. In de Galgenwaard werd het die dag 3-1 voor FC Utrecht.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht sloot het reguliere competitieseizoen af tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Silberbauer speelde in eigen Galgenwaard tegen FC Emmen. De Domstedelingen wonnen met 3-2 van de Drentse formatie die deze week nacompetitie speelt.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam speelde afgelopen weekend uit bij FC Groningen. De Spartanen hielden weinig heel van de gedegradeerde ploeg. In de Euroborg won Sparta met 0-5 van de Noordelingen. In de eerste helft van de wedstrijd kwamen de Spartanen met 0-1 op voorsprong. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Steijn pas echt los en maakte nog vier goals.

Lappenmand

FC Utrecht speelt donderdag zonder de geblesseerde verdediger Ramon Hendriks. Ook is het nog niet zeker of de aanvallers Bast Dost en Amin Younes tijdig hersteld zijn van hun blessuren.

Sparta-trainer Maurice Steijn heeft een geheel fitte selectie ter beschikking om de play-offs van start te gaan.

Prognose

En dan de VoetbalGokken.nl prognose voor de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam. De bookmakers wijzen de Domstedelingen aan als favoriet voor de heenwedstrijd in de play-offs. Wij verwachten ook dat FC Utrecht wint en zetten bij de online bookmakers in op een 2-1 overwinning van de ploeg van trainer Silberbauer. Wat is jouw voorspelling?

Quoteringen FC Utrecht – Sparta Rotterdam

De Nederlandse bookmakers verwachten dat FC Utrecht de eerste overwinning in dit tweeluik boekt en dus zijn de hoogste beloningen te scoren bij een overwinning van Sparta. Mochten de wedkantoren er helemaal naast zitten en winnen de Spartanen in de Galgenwaard, dan kunnen voetbalgokkers al tot 4.10 keer de inleg scoren bij Unibet.nl en BetCity.

Een gelijkspel is ook een flinke quotering waard. In het 1X2 spelsysteem staan de odds bij een gelijkspel op maximaal 3.90 keer het speelbedrag ingedeeld.

Ga je voor een overwinning van FC Utrecht? Ook dan zijn er nog goede bookmakerdeals te scoren. De wedkantoren hebben de pre-odds op maximaal 1.87 keer het speelbedrag ingedeeld als FC Utrecht wint en dat is bijna een verdubbeling van je speelbedrag.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën