Eredivisie
24/05/2022 1 reacties

Wedden op finale play-offs: Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar

Wedden op finale play-offs: Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar

Vitesse Arnhem en AZ Alkmaar zijn de twee ploegen die nog kans maken op een plaats in de Europa Conference League. De ploegen nemen het woensdag en zondag tegen elkaar op in de finale. Het heenduel vindt plaats de Gelredome te Arnhem. Welke ploeg gaat met een voorsprong de return in? Vergelijk de odds, zet in en win bij de Nederlandse bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Thomas Letsch: “Zien hoe het loopt tegen AZ”

Vitesse Arnhem versloeg FC Utrecht in de halve finales van de play-offs en nu wacht de finale tegen AZ Alkmaar. Vitesse-trainer Thomas Letsch verwacht een lastige klus te moeten klaren. “AZ had in de competitie veel meer punten dan wij, dus zij verdienen het ook om Europa in te gaan. Maar het systeem in onze competitie is anders. We gaan dus zien hoe het loopt, hopelijk gaat het donderdag weer net zo los als vandaag”, zegt de trainer na de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht.

“Spelers geven alles”

De Arnhemmers stonden er niet best voor in de heenwedstrijd van de halve finales, maar wisten dat in de return goed recht te zetten. Dat geeft de coach van Vitesse vertrouwen voor de dubbele ontmoeting met AZ. “Hoe dat kan, daar heb ik geen idee van. We hadden geen motivatie van buitenaf nodig. Maar dit team is gewoon super. Iedereen, ook de spelers die de club gaan verlaten, geven alles. Ze willen nog niet op vakantie, maar nog een week door. We hebben weer gezien wat er in dit team zit”, aldus de Duitse trainer van Vitesse.

Pascal Jansen: “Blijven knokken tegen Vitesse”

AZ speelde net als Vitesse afgelopen seizoen in de Europa Conference League. AZ-trainer Pascal Jansen wil ook komend seizoen weer in dit nieuwe Europese toernooi spelen. Daarvoor moet er woensdag gewonnen worden van Vitesse. “We moeten blijven knokken. We moeten door, want we zijn er nog niet en dat is wat we woensdag tegen Vitesse gaan doen”, zo vertelt de trainer van AZ in zijn persconferentie.

“Positieve energie”

De coach van de Alkmaarders verwacht dat ook Vitesse het niet zomaar gaat opgeven. “Vitesse heeft een goed team. In de competitie hebben zij net als wij een mindere reeks gehad, maar ook die fases maak je nu eenmaal door als team. Bovendien zal bij het behalen van de finale wel wat positieve energie zijn losgekomen”, zo besluit trainer Jansen zijn voorbeschouwing op Vitesse – AZ.

Statistieken

In de Eredivisie eindigde AZ op de vijfde plaats en Vitesse op de zesde plek. De ploegen staan vlakbij elkaar op de lijst, maar AZ haalde in de competitie tien punten meer dan de Arnhemmers.

In de play-offs treffen de teams elkaar twee keer: woensdag in Arnhem en zondag in Alkmaar. De ploeg die het over beide duels het beste deed, krijgt de ticket voor Europees voetbal.

Head 2 Head

Vitesse en AZ speelden op 28 november vorig jaar voor de laatste keer tegen elkaar in Arnhem. In de Gelredome waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werden zelfs geen goals gemaakt. De punten werden gedeeld bij een 0-0 gelijkspel. In Alkmaar troffen de teams elkaar begin april. AZ zegevierde voor eigen publiek met 3-1 van Vitesse.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

Vitesse begon de halve finales van de play-offs niet best. De ploeg van trainer Letsch verloor met 3-1 van FC Utrecht in de Galgenwaard. Vitesse was voor velen al afgeschreven voor de return, maar de Arnhemmers wisten in eigen huis goed voor de dag te komen tegen de Domstedelingen. Vitesse won met 3-0 en staat daardoor nu in de finale tegen AZ.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Ook AZ Alkmaar beleefde een valse start in de halve finales. De ploeg van trainer Jansen verloor de heenwedstrijd van de play-offs van SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-2 voor de Friese formatie. De return werd gespeeld in eigen AFAS Stadion en daar wist AZ met 2-0 glansrijk te winnen van sc Heerenveen.

Lappenmand

Vitesse moet met de geblesseerde Dominik Oroz, Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek en Yann Gboho een aantal spelers missen voor de finale tegen AZ.

Voor de dubbele ontmoeting met Vitesse moet AZ het zonder Owen Wijndal stellen. De verdedigers van de Alkmaarse ploeg liep aan het eind van de Eredivisie een blessure op.

Prognose

En dan onze prognose voor de heenwedstrijd in de finale van de play-offs. We voorspellen een gelijkspel tussen beide finalisten en vullen een 1-1 in bij de online bookmakers. Wat is jouw voorspelling voor deze wedstrijd in de Gelredome?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor jou gereed hebben staan bij het duel van Vitesse – AZ Alkmaar.

Quoteringen Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar

De hoogste pre-odds voor de heenwedstrijd van de finale worden uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Gelredome. Bookmaker BetCity keert tot maximaal x 3.55 keer je speelbedrag uit als er woensdag geen winnaar zal zijn in Arnhem.

Nog een hoge pre-odd in het 1X2 spelsysteem vind je bij een overwinning van Vitesse. De bookmakers willen tot maximaal x 3.05 keer je inleg uitkeren als de Arnhemse ploeg wint.

Ook bij een zege van AZ lopen de pre-odds hoog op. Mocht AZ winnen, dan wordt je speelbedrag met een quotering van x 2.27 keer de inleg ruimschoots verdubbeld.
 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën