Eredivisie
15/05/2024 8 wedtips

Wie gaat er door in promotie/degradatie return Roda JC - NAC Breda

Wie gaat er door in promotie/degradatie return Roda JC - NAC Breda
Roda JC Kerkrade
NAC Breda

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade neemt Roda JC het aanstaande vrijdag op tegen NAC Breda. De Brabanders wonnen de heenwedstrijd in eigen huis met 3-1 van Roda JC en dus heeft NAC een streepje voor op de Kerkraders. Houdt de Brabantse ploeg die voorsprong vast en wint het in Limburg van Roda of zullen de rollen totaal anders zijn in de return van de halve finale promotie/degradatie? Lees snel mee in onze uitgebreide voorbeschouwing op VoetbalGokken.nl.

Bas Sibum (trainer Roda JC): “Voer voor amateurpsychologen”

Roda dacht in het slot van de reguliere competitie al gepromoveerd te zijn, maar het spookdoelpunt van Telstar was nooit gevallen en dus moest het tegen FC Groningen gebeuren. Dat ging mis, waardoor ze nu in de play-offs staan. In de heenwedstrijden van die play-offs ging het opnieuw mis. Drie keer op rij. Volgens coach Bas Sibum is er geen sprake van een mentale crisis na alle gemiste kansen op promotie: “Dit is voer voor alle analisten en amateurpsychologen die nu hun gelijk krijgen, dat we er blijkbaar niet klaar voor waren", zei de coach na afloop van de heenwedstrijd. "Ik geloof daar niet zo in. Ik heb meer het idee dat het met het scoreverloop te maken had en niet per se met iets anders.”

“Roda JC gaat door”

Door een doelpunt van Brian Koglin in de slotfase kwam Roda terug tot 3-1. Sibum denkt dat dat doelpunt cruciaal is voor de kansen in het terugduel. "Ik geloof erin dat Koglin ons naar de volgende ronde heeft geschoten. Daar geloof ik heilig in. Ik zie een strijdbare groep die in Kerkrade voor eigen publiek dit gaat rechtzetten. Roda gaat door”, besluit hij zelfverzekerd.

Jean Paul van Gastel (trainer NAC): “Belangrijke stap gezet richting halve finale”

Ook NAC Breda heeft hard aan de weg getimmerd om te bereiken waar de ploeg nu staat. De uitdagingen in de promotie/degradatie campagne gaat NEC-trainer Jean Paul van Gastel graag aan. “Wij hebben een belangrijk stap gezet richting de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Ik heb echt genoten. Er had zelfs nog meer ingezeten. Hun maken bij 3-0 nog een geweldige goal, maar als wij even daarvoor de 4-0 hadden gemaakt dan zaten we helemaal op rozen voor de return”, zegt de trainer van NAC.

“We gaan de bus niet parkeren”

De thuiswedstrijd in Breda werd gewonnen en ook voor de return in Kerkrade is de trainer vol vertrouwen. “Nu is het 3-1 geworden, maar dat verandert niets aan onze speelwijze. We zullen in Kerkrade niet de bus parkeren en verdedigend gaan spelen”, besluit Van Gastel.

Statistieken

NAC Breda heeft een voorsprong geboekt in de heenwedstrijd van de promotie/degradatie play-offs. De 3-1 overwinning op Roda JC kan in Kerkrade verzilverd worden in een plaatsje van de halve finale waar FC Dordrecht of FC Emmen wacht. Wil Roda JC nog doorstromen, dan moet het thuis minstens twee doelpunten meer maken dan NAC. De Brabantse formatie heeft aan een gelijkspel al voldoende om door te stromen naar de volgende ronde.

Head 2 Head

Afgelopen maandag speelden NAC Breda en Roda JC de eerste heenwedstrijd van de promotie/degradatie al tegen elkaar. NAC zegevierde in eigen Rat Verlegh Stadion met 3-1 van de bezoekers uit Kerkrade. In de Keuken Kampioen Divisie won Roda JC tweemaal van NAC. In Kerkrade werd het 3-1 voor Roda en dat resultaat behaalde de Kerkraders ook in eigen stadion tegen de Brabantse ploeg.

Huidige vorm Roda JC

Roda JC werd derde in de Keuken Kampioendivisie. De ploeg van Sibum heeft 75 punten bij elkaar geraapt en hield de promotie/degradatie teams FC Dordrecht, ADO Den Haag en De Graafschap achter zich. De laatste wedstrijd van het seizoen ging verloren met 2-0 van FC Groningen en dat koste de Kerkraders de tweede positie op de ranglijst van de KKD.

Huidige vorm NAC Breda

NAC Breda speelde haar laatste competitiewedstrijd tegen TOP Oss. Dat werd een gelijkspel (1-1) waardoor NAC op de achtste plaats van de KKD belande. Het is de laatste plek dat toegang geeft aan de promotie/degradatie wedstrijden van dit seizoen. NAC houdt MVV Maastricht nipt achter zich. De Limburgers hebben evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo dan NAC.

Lappenmand

Bij Roda JC is de lappenmand leeg. Sibum kan met een volledig fit elftal beginnen aan de return tegen NAC Breda.

Bij NAC Breda kan men niet rekenen op het tweetal middenvelders Clint Leemans en Javier Vet. Leemans en Vet verblijven al lange tijd in de lappenmand van de ploeg in Breda.

Prognose Roda JC Kerkrade - NAC Breda

NAC Breda heeft afgelopen maandag al een flinke voorsprong geboekt en wij verwachten niet dat de Brabanders dat nog uit handen gaan geven. De VoetbalGokken.nl prognose luidt een  gelijkspel in Kerkrade en dat is voor NAC genoeg om door te stromen naar de volgende ronde van de promotie/degradatie wedstrijden.

Onze voorspelling is een 1-1 gelijkspel en deze weddenschap plaatsen we in het correct score combinatie speelsysteem van de bookmakers. Check zelf hoe hoog de pre-odds zijn in dit speltype of ontdek hoge quoteringen in andere speltypen via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen voor Roda JC Kerkrade - NAC Breda

De pre-odds bij het duel Roda JC - NAC Breda staan in het 1x2 spelsysteem het hoogst bij een gelijkspel in Kerkrade. Als Roda en NAC elkaar in evenwicht houden in de terugwedstrijd, dan keren de bookmakers tot 3.69 keer het speelbedrag uit en gaat NAC door naar de volgende ronde.

Wint NAC Breda ook uit van Roda JC? Dan staan er bij de online bookmakers quoteringen klaar tot maximaal 3.51 keer het speelbedrag dat wordt gestort op een zege van de Brabanders.

Zegeviert Roda JC in eigen huis van de bezoekers uit Breda, dan scoren voetbalgokkers die via het 1x2 spelsysteem op winst van de ploeg in Kerkrade hebben gewed tot 1.93 keer het speelbedrag terug.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën