Eredivisie
27/05/2024 2 wedtips

Wie speelt er volgend seizoen in de Eredivisie: NAC Breda of Excelsior?

Wie speelt er volgend seizoen in de Eredivisie: NAC Breda of Excelsior?
NAC Breda
Excelsior

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Op dinsdag 28 mei wordt de finale van de nacompetitie gespeeld. Er zijn nog twee clubs over voor het laatste plaatsje in het Eredivisie seizoen 2024 – 2025. Wie gaat dat plekje innemen? Wordt het NAC Breda dat in de halve eindstrijd van FC Emmen of Excelsior dat in halve finales met overmacht wist te winnen van ADO Den Haag? Plaats nu je voorspelling en vergelijk de quoteringen voor NAC Breda tegen Excelsior via VoetbalGokken.nl en speel tegen de beste pre-wedstrijd odds mee!

Jean Paul van Gastel (trainer NAC Breda): “In finale tref je nooit makkelijke tegenstanders”

Het woord Eredivisie wordt in Breda al in de mond genomen. Ieder jaar is de verwachting en de hoop dat NAC zal promoveren naar de Eredivisie. Dat legt behoorlijk wat druk op deze wedstrijd, beseft ook NAC Breda trainer Jean Paul van Gastel: “Breda is een stad die voetbalt ademt en waar Eredivisie gespeeld moet worden. De beleving en emotie is hier heel hoog. In Breda is het nooit saai en in de finale van de nacompetitie tref je nooit makkelijke tegenstanders.“

“We zijn thuis tot veel in staat”

Van Gastel rekent komende dinsdag op diezelfde fans als Excelsior op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion: Van Gastel: “Tegen FC Emmen heb ik genoten van mijn spelers en ik hoop dat ik dat in de komend twee wedstrijden tegen Excelsior ook weer kan doen. Als iedereen dinsdag weer achter de ploeg gaat staan, dan zijn we tot veel in staat.”

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “In voorbereiding weggespeeld door NAC”

Excelsior coach Marinus Dijkhuizen maakt een bijzonder seizoen mee. In het begin stond Excelsior dik in het linkerrijtje en leek er een top seizoen aan te komen. In de tweede seizoenshelft ging er echter veel mis en dus moest er (weer) nacompetitie gespeeld worden. Daarin werd afgelopen weekend met overmacht van ADO Den haag gewonnen. En dat stemt Dijkhuizen positief richting het tweeluik met NAC: “Deze ploeg verrast mij al het hele seizoen. De ene keer negatief, de andere keer positief. Maar we blijven altijd strijden, dat is het mooie aan de groep waarmee ik nu mag samenwerken. We gaan NAC zeker niet onderschatten. In de voorbereiding op dit seizoen werden we weggespeeld door ze.”

“NAC is een hele sterke tegenstander"

Dijkhuizen baseert zijn analyse overigens niet alleen op dat duel, maar deed ook in de nacompetitie al zijn huiswerk: “Ik ben vorige week wezen kijken bij hun wedstrijd tegen Emmen. NAC is gewoon een hele sterke tegenstander. En daar in Breda kan het kolken natuurlijk en die sfeer zal dinsdag alleen nog maar intenser zijn. We zijn Eredivisie en zijn dus favoriet, maar zij hebben hele vaardige spelers dus dat worden hele pittige wedstrijden.”

Statistieken

Tijdens de laatste 12 ontmoetingen met NAC Breda als thuisspelende ploeg heeft NAC Breda zeven keer de winst gepakt, terwijl Excelsior Rotterdam drie keer won van de gele-zwarten uit Brabant.

NAC Breda is al acht wedstrijden op rij ongeslagen. De vaakst voorkomende uitslag in thuiswedstrijden van NAC Breda tegen Excelsior Rotterdam is 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Head to Head

NAC is ook de winnaar van de laatste onderlinge ontmoetingen tussen de club uit Breda en Excelsior Rotterdam. Op 22 juli 2023 won NAC in de voorbereiding op het afgelopen Eredivisie seizoen met 2-0 van Excelsior. Dit is de wedstrijd waarover Dijkhuizen eerder sprak.

Daarvoor werd er gelijkgespeeld in een vriendschappelijk duel dat op 9 juli 2022 plaatsvond. De eindstand was toen 1-1. De laatste wedstrijd tussen beide clubs in competitieverband vond op 6 mei 2022 plaats. Dat Keukenkampioen Divisie duel eindigde in 2-2.

Huidige vorm NAC Breda

De nacompetitie begon voor NAC met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De 3-1 thuisoverwinning werd in Kerkrade een passend vervolg geven. NAC won daar met 0-5. NAC speelde in de vorige ronde van deze nacompetitie tegen FC Emmen. In Breda werd het 1-1, maar in Drenthe stelde NAC alsnog orde op zaken door met 0-3 te winnen. Hierdoor staat het nu in deze finale tegen Excelsior.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

Excelsior sloot de reguliere competitie af met een dikke nederlaag bij stadsgenoot Feyenoord. De club uit Rotterdam Zuid won met 4-0 van Excelsior dat zich daarna kon opmaken voor de nacompetitie. Daarin werd afgelopen week vakkundig afgerekend met ADO Den Haag. In de hofstad hield Excelsior zich nog in. Eindstand: 1-2, maar thuis op Woudestein sloeg Excelsior keihard toe. Dankzij een 7-1 overwinning mag het nu in de finale aantreden tegen NAC.

Lappenmand

Bij NAC Breda ontbreken Vet en Leemans. Defensieve middenvelder Vet kampt met een knieblessure en zit al sinds december 2023 in de lappenmand. Leemans kreeg aan het begin van dit kalenderjaar te maken met een ontstoken pees. Daar heeft hij nog altijd last van en zal daarom ook tegen Excelsior niet mee kunnen doen.

Excelsior moet het in deze heenwedstrijd doen zonder Alblas, Pierie, Seymor en Hartjes. Ze zijn alle vier al langere tijd inwoners van de lappenmand en zullen daar voor dinsdag niet uit zullen komen.

Prognose NAC Breda - Excelsior

De VoetbalGokken.nl prognose voor NAC Breda – Excelsior Rotterdam is dat de Eredivisie ploeg uit Rotterdam zich in Breda al een goede uitgangspositie gaat verschaffen door met 0-1 te winnen van NAC.

De club uit Breda wist in deze nacompetitie al twee keer op rij thuis niet te winnen, maar zette dat telkens in de uitwedstrijd weer recht. De uitslag die wij voorspellen voor deze heenwedstrijd hoeft dat ook niet te betekenen dat NAC direct kansloos is. In tegendeel. Alles ligt nog open!

Quoteringen voor NAC Breda - Excelsior

De pre-wedstrijd quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn alweer vastgesteld. Als NAC aanstaande dinsdag in het eigen stadion de Eredivisie ploeg Excelsior verslaat, komt de club uit Breda een stuk dichter bij een terugkeer naar het hoogste voetbalniveau in Nederland. Online bookmakers belonen een overwinning van NAC met quoteringen die oplopen tot maximaal x3,00 de inzetwaarde.

Als Excelsior deze heenwedstrijd wint en zo een stap zet richting handhaving, dan kunnen sportgokkers die meedoen via het 1x2 wedsysteem een maximale bookmakersbonus van x2,63 keer hun inzet verwachten.

In het geval van een gelijkspel is er nog niets beslist. Er is dan geen winnaar of verliezer, althans niet op het veld. Buiten het veld zijn er echter wel winnaars; voetbalgokkers die hierop hebben ingezet, kunnen tot x4,12 keer hun ingezette bedrag op hun bankrekening, game-account of e-wallet verwachten. De hoogste odds bij dit nacompetitie duel!

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën