Eredivisie
21/04/2024 3 wedtips 2 promo's

Wordt PSV al kampioen van Nederland in en tegen Heerenveen?

Wordt PSV al kampioen van Nederland in en tegen Heerenveen?
SC Heerenveen
PSV

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

De grote vraag van deze midweekse speelronde zal zijn: wordt PSV kampioen van Nederland? Bij winst op sc Heerenveen en puntverlies van Feyenoord in Deventer tegen Go Ahead Eagles is het feest in Eindhoven. Voorspel sc Heerenveen – PSV via Voetbalgokken.nl door de odds te vergelijken en de beste bookmakersdeals te scoren voor de mogelijke (officieuze) kampioenswedstrijd in het Abe Lenstra stadion!

Kees van Wonderen (trainer Heerenveen): “Spelen om te winnen”

PSV kan donderdag dus kampioen worden, maar in Friesland hebben ze andere belangen. Sc Heerenveen maakt nog kans op de Europese play-offs en trainer Kees van Wonderen is dan ook niet van plan om PSV een handje te gaan helpen: “We gaan hetzelfde doen als we altijd doen. En dat betekent dat we spelen om te winnen.”

“Honderden miljoenen verschil”

Van Wonderen denkt dat de Heerenveen wel kans maakt om PSV te verslaan, maar zegt dat het normaal zou zijn als de Eindhovenaren winnen. “PSV doet het nu natuurlijk uitzonderlijk goed. Maar je hebt het over honderden miljoenen verschil. Dan moet je zelf een goede dag hebben en zij een slechte dag, wil je erbij in de buurt komen.”

Peter Bosz (trainer PSV Eindhoven): “Volle energie en concentratie nodig”

Ook PSV trainer Peter Bosz weet dat de titel gepakt kan worden, maar ook zijn voorbereiding staat vooral in het teken van sc Heerenveen en niet een mogelijke uitreiking van de schaal: “We zullen ook tegen Heerenveen weer volle concentratie en energie nodig hebben om te winnen. Dus er is geen ruimte om te dromen.”

“Goed voorbereid en uitgerust”

Bosz zegt verder dat PSV ook in de laatste vier wedstrijden weer vol gas zal blijven voetballen, ongeacht de stand op de ranglijst of in de wedstrijd. “Ons doel is nog altijd kampioen worden. We hebben tien dagen de tijd gehad om te trainen richting dit duel tegen Heerenveen, dus we zijn goed voorbereid en uitgerust om in Heerenveen weer een stap te zetten richting die titel.”

Statistieken

PSV kan in deze wedstrijd kampioen van Nederland worden. Als Feyenoord verliest van Go Ahead Eagles en PSV deze confrontatie wint, dan kan het podium op het Stadhuisplein opgebouwd gaan worden voor een rondrit met de platte kar. PSV is koploper en verloor dit seizoen pas één keer.

Sc Heerenveen begon het seizoen matig, maar ging steeds beter en beter draaien. Inmiddels staan ze tiende en is zelfs plaatsing voor de play-offs nog mogelijk. De achterstand op nummer acht Go Ahead bedraagt zes punten. En Go Ahead ontvangt in deze speelronde Feyenoord.

Head to Head

Van de laatste 63 ontmoetingen tussen SC Heerenveen en PSV Eindhoven won PSV maar liefst 33 keer. Dat is meer dan de helft van alle onderlinge duels. SC Heerenveen won er in deze lange reeks van wedstrijd slecht elf. De overige 19 wedstrijden tussen Heerenveen en PSV eindigde in een gelijkspel.

Op 7 december van het afgelopen kalenderjaar pakte PSV in het eigen Philips Stadion drie punten van sc Heerenveen door met 2-0 te zegevieren. Vorig seizoen werd Heerenveen – PSV afgefloten bij een 0-1 stand in het voordeel van de Eindhovenaren. Daarvoor had PSV drie keer op rij gelijkgespeeld in het Abe Lenstra.

Huidige vorm sc Heerenveen

De Friese formatie kende een flinke dip in maart en april totdat er in de vorige speelronde werd gewonnen van Heracles Almelo (0-2). De dip is deels te verklaren door het zware programma, want Heerenveen speelde thuis tegen Feyenoord (2-3 verlies), uit bij het tegen degradatie strijdende RKC Waalwijk (1-1) en ontving daarna thuis FC Twente (3-3) en FC Utrecht (2-3 verlies) die beide in een goede vorm steken.

Huidige vorm PSV

Lange tijd was PSV ongeslagen in de Eredivisie. Daar kwam op 30 maart verandering in. De Eindhovenaren gingen in De Goffert met 3-1 onderuit tegen een sterk spelend NEC. Het bracht de aanstaande kampioen niet van zijn stuk, want daarna werd er ‘gewoon’ weer gewonnen van achtereenvolgens Excelsior, AZ en Vitesse. Het doelsaldo in die drie duels spreekt voor zich: 13 voor, 1 tegen.

Lappenmand

De lappenmand bij sc Heerenveen is leeg, maar toch ontbreken er twee spelers tegen PSV. Nathan Tjoe-A-Tjon speelt interlands voor Indonesië  en is tot begin mei afwezig. Vleugelverdediger Denzel Hall is door de club zelf disciplinair geschorst en speelt dus ook niet mee komende donderdag als PSV op bezoek komt.

De Brabantse club hoopt al een tijdje op een terugkeer van Noa Lang, maar de aanvaller is nog altijd niet wedstrijdfit. Datzelfde geldt voor Ismael Saibari die tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen Lang zal vergezellen in de figuurlijke lappenmand van PSV.

Prognose SC Heerenveen - PSV

In de VoetbalGokken.nl prognose laat de redactie van deze site haar licht schijnen op de wedstrijd Heerenveen – PSV. Hoewel de kans niet heel groot is, bestaat er toch een mogelijkheid dat PSV de landstitel in dit duel kan veiligstellen. Dat gegeven zal er volgens ons voor zorgen dat PSV vol gas gaat in Heerenveen.

De Friezen zullen flink van zich afbijten, maar kunnen niet voorkomen dat de goed geoliede machine van trainer Peter Bosz met 2-5 gaat winnen. We zetten in via het 1X2 spelsysteem omdat daar onze winstkansen het hoogste liggen. Welke odds hierbij horen lees je hieronder.

Quoteringen voor SC Heerenveen - PSV

Een overwinning van PSV levert via het reguliere 1X2 spelsysteem tot maximaal 1,43 keer de inzetwaarde op. Hoewel dit niet bijzonder hoog lijkt, komt dit door de hoge winstkansen bij deze voorspelling voorafgaand aan de wedstrijd.

De kans op een overwinning van sc Heerenveen tegen PSV is aanzienlijk kleiner, wat resulteert in aanzienlijk hogere quoteringen. Als de Friezen erin slagen om PSV te verslaan, kunnen de uitbetalingen via het 1X2 spelsysteem oplopen tot maximaal 6,50 keer de inleg!

Ook bij een gelijkspel, zoals we in 2019, 2020 en 2021 hebben gezien, blijven de bonussen van de bookmakers hoog. De maximale uitbetalingen kunnen oplopen tot 4,40 keer de waarde van het ingelegde geldbedrag bij een gelijkspel tussen Heerenveen en PSV!

Exclusieve promotie

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën