Eredivisie
29/09/2023 8 wedtips 1 promo

Wordt RKC het volgende struikelblok voor Ajax of de plek van ommekeer?

Wordt RKC het volgende struikelblok voor Ajax of de plek van ommekeer?
RKC Waalwijk
Ajax

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

Ajax zit in een lastig pakket. Er wordt maar moeilijk wedstrijden gewonnen en ook buiten het veld lijkt het met de dag onrustiger te worden. De club staat in brand en toch moet er zaterdag gewoon weer gevoetbald worden. Uit bij RKC. Wordt Waalwijk het volgende struikelblok voor Ajax of juist te plek van de ommekeer? Voorspel RKC Waalwijk – Ajax via VoetbalGokken.nl en speel mee bij de Nederlandse bookmakers tegen de beste Eredivisie odds!

Henk Fraser (rtainer RKC) : “Ajax blijft een fantastische ploeg om tegen te spelen”   

RKC trainer Henk Fraser weet ook wat er allemaal in Amsterdam speelt, maar rekent zich alles behalve rijk. “Ajax blijft een fantastisch ploeg om tegen te spelen. Voor RKC is het belangrijk zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Dan sluipt er wellicht twijfel in bij Ajax en dan maken we een kans”, aldus trainer Fraser over de ontmoeting met de Ajacieden.

"We gaan met euforisch gevoel naar Amsterdam"

Fraser won afgelopen weekend knap met 1-0 van FC Twente en dat zorgt voor veel vertrouwen bij de club uit Waalwijk: "We hebben ons afgelopen tijd verbeterd en dat is inherent aan het trainen. Twee keer achter elkaar winnen geeft een euforisch gevoel. Zeker met de wedstrijd tegen Ajax in het verschiet."

Maurice Steijn (trainer Ajax): “We moeten toch door”

Ajax-trainer Maurice Steijn had na de 0-4 nederlaag bij Feyenoord weinig woorden over om zijn gevoel te beschrijven. De blik moet volgens hem dan ook snel op de toekomst. “We moeten onszelf bij elkaar rapen en vanaf nu draait het om RKC. We moeten toch door. Ik hou me vast aan kleine fases tegen Olympique en ook tegen Feyenoord waarin we wel goed speelde. Er is altijd druk als de prestaties achterblijven we moet dus zo snel mogelijk punten pakken en stijgen op de ranglijst.”

Steven Berghuis: "We hebben het moeilijk, daar kun je niet omheen"

Steven Berghuis verwoorden het Ajax gevoel als aanvoerder als volgt: "Het enige waar we als spelers invloed op hebben is zaterdag weer fysiek en mentaal fris zijn tegen RKC om de 3 punten vinnen te halen Dat kost kracht en energie maar als je dat niet kan ben je niet geschikt om voor Ajax te spelen. Dus we gaan ook in Waalwijk met de borst vooruit  het veld op. Altijd! We gaan vanaf eerste fluitsignaal alles geven. Maar we hebben het moeilijk, daar kunnen we niet omheen."

Statistieken 

Ajax is momenteel veertiende in de Eredivisie. Het nummer veertien is onlosmakelijk aan Ajax verbonden, maar dan niet op deze manier. De Amsterdammers moeten nog wel een wedstrijd inhalen en kunnen bij winst van het duel tegen FC Volendam direct al flink stijgen op de ranglijst.

RKC Waalwijk staat na zes speelronden boven Ajax. Dat zal nog niet vaak gebeurt zijn en zeker niet als RKC zelf pas dertiende staat. De ploeg van trainer Fraser heeft tot nu toe zes punten behaald. 

Head to Head 

Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff Arena met 3-1 van RKC Waalwijk. In Brabant werd het zelfs 1-4 voor de Amsterdamse formatie.

De laatste keer dat KKC een punt of meer wist te pakken tegen Ajax is tien jaar geleden. Toen eindigde het competitieduel Ajax Amsterdam - RKC Waalwijk in 0-0. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen was het telkens Ajax dat er met de volle buit vandoor ging. 

Huidige vorm RKC Waalwijk

RKC heeft een lastige periode achter de rug, waarin trainer Henk Fraser en de spelers hun best moest doen om niet te gaan twijfelen. De zege van afgelopen weekend op FC Twente heeft aan die twijfel aan einde gemaakt. 

Huidige vorm Ajax

Over de vorm van Ajax is al vaak gezegd en geschreven. Het elftal van trainer Steijn pakte in de eerste vijf competitieduels slechts vijf punten en kreeg al tien doelpunten tegen. De zeven goals die Ajax tot nu toe maakte zorgen ervoor dat ze nu zelfs een negatief doelsaldo hebben. 

Lappenmand

Bij RKC ontbreekt er op het moment van schrijven niemand. Er staat in de aanloop naar het duel tegen Ajax geen enkele spelers onder behandeling van de medische staf. Er zijn ook geen schorsingen die uitgezeten moeten worden. 

Bij Ajax zitten er wel degelijk spelers in de lappenmand. Zaterdag zullen Kaplan, Mannsverk en doelman Rulli sowieso ontbreken. Het meespelen van Butera is twijfelaxchtig. 

Prognose RKC Waalwijk - Ajax

En dan de VoetbalGokken.nl prognose voor RKC Waalwijk - Ajax Amsterdam. Het blijft lastig om in deze situatie in te schatten hoe Ajax het gaat doen, maar we verwachten dat ze toch weer averij gaan oplopen en zetten in op een 1-1 gelijkspel.

Check de quoteringen hieronder voor de maximale odds bij een voorspelling op dit Eredivisie duel in Waalwijk en scoor bij RKC - Ajax! 

Quoteringen voor RKC Waalwijk - Ajax

De quoteringen bij de wedstrijd RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam staan het hoogst ingeschaald bij een zege van RKC. Als de Brabantse ploeg de Ajacieden te slim af is, keren de bookmakers op VoetbalGokken.nl tot 4.75 keer het speelbedrag uit.

De quoteringen bij een gelijkspel in het Mandemakers Stadion zijn al bijna net zo hoog ingedeeld dan bij winst van RKC. Mochten de teams de punten met elkaar gaan delen, dan staan er tot maximaal 4.50 keer de inleg aan beloningen klaar voor voetbalgokkers die speelden op een puntendeling in Waalwijk.

Bij een zege van Ajax gaan de beloningen in het 1x2 spelsysteem niet hoger zijn dan 1.57 keer de inleg. Vergelijk de quoteringen bij de overige speltypen zorgvuldig en ontdek nog meer odds bij winst van Ajax.

Exclusieve promotie

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën