EURO 2020
05/07/2021 0 reacties

Engeland tegen Denemarken in halve finale EURO2020

Engeland tegen Denemarken in halve finale EURO2020

Aanstaande woensdag strijden Engeland en Denemarken voor de laatste finaleplek van EURO2020. De Engelsen zijn het hele toernooi al één van de favorieten voor de eindstrijd, maar de Denen hebben bewezen onvoorspelbare krachten te bezitten. Welke ploeg gaat er daadwerkelijk naar de finale en treft daar Spanje of Italië die dinsdagavond de onderlinge strijd aan gaan. Voorspel en win via VoetbalGokken.nl!

Gareth Southgate: “We willen Europees kampioen worden”

Engeland wist zaterdagavond op indrukwekkend wijze de halve eindstrijd te bereiken. Mede dankzij twee goals van Harry Kane werd Oekraïne met 0-4 verslagen. Bondscoach Gareth Southgate kon na het duel zijn geluk nauwelijks onderdrukken, maar bleef in zijn commentaren richting de internationale pers nuchter: “We hebben nog niks gewonnen. We willen nog twee stappen verder en dat betekent Europees kampioen worden.”

“Engeland in halve finale op Wembley: fantastisch!”

Na deze eerste reactie kwam er toch wat emotie los bij de altijd zo beschaafde Southgate: “Het is fantastisch voor ons land: Engeland in de halve finale op Wembley. Iedereen kan daar echt naar uitkijken. Het is briljant was onze jongens hebben getoond. Ik weet wat er straks in Londen gaat gebeuren: één groot feest. Ze moeten ervan genieten. Hopelijk kunnen we er nog een vervolg aan geven en ook naar de finale doorstoten!”

Kasper Hjulmand: “We moeten er staan tegen Engeland”

Denemarken had vooraf niet verwacht het tot de halve finales te schoppen, maar nu de Denen daar toch zijn beland, hoopt bondscoach Kasper Hjulmand op meer. “Ik zou liegen als ik zeg dat we al tevreden zijn. We mogen hier even van genieten, maar over vier dagen moeten we er weer staan bij de wedstrijd tegen Engeland.”

“Dragen Eriksen mee in ons hart naar Wembley”

Hjulmand zegt nog elke dag aan Christian Eriksen te denken en hoopt dat de halve finale tegen Engeland gewonnen wordt. “Hij had hier moeten zijn, ik denk nog elke dag aan hem. Maar we dragen hem nu in ons hart mee naar Wembley”, benadrukt Hjulmand. “Het is fantastisch om te zien hoeveel medeleven en liefde deze spelers aan elkaar geven. Misschien zijn wij wel een symbool. We zijn blij dat we onszelf eraan kunnen herinneren waarom we van voetbal houden, wat voetbal kan betekenen in de wereld”, zegt de bondscoach van Denemarken.

Statistieken

De winnaar van de halve finale Engeland – Denemarken speelt de finale tegen Spanje of Italië. Die laatste twee landenteams gaan dinsdag uitmaken wie op zondag 11 juli de finale gaat spelen. Alle drie de duels worden in het Wembley Stadion te Londen gespeeld.

Head 2 Head

Engeland en Denemarken speelden vorig jaar nog tegen elkaar. Het betrof toen de UEFA Nations League wedstrijd in Groep 2. De Denen wonnen in Londen met 0-1. In het Deense Kopenhagen werd begin september niet gescoorde de landenteams en bleef het 0-0 in het Parken Stadion.

Huidige vorm Engeland

Engeland heeft dit EK nog geen wedstrijd verloren. De ploeg van bondscoach Southgate heeft zelfs nog geen tegengoals hoeven slikken. In de kwartfinales werd simpel afgerekend met Oekraïne 0-4 en in de achtste finale waren de Duitsers de klos: 2-0 voor Engeland. De laatste keer dat de Engelse ploeg nog een wedstrijd verloor, was op 15 november vorig jaar. Dit was de Nations League wedstrijd tegen België die Engeland met 2-0 verloor in Heverlee.

Huidige vorm Denemarken

Denemarken herstelde zich na de gebeurtenissen met Christian Eriksen. De Denen kregen een boost en begonnen de duels te winnen. In de kwartfinale werd er met 1-2 afgerekend van Tsjechië. In de achtste finale kreeg Wales er goed van langs (0-4). De laatste groepswedstrijd was voor de Denen tegen Rusland en ook die wedstrijd werd met 1-4 ruimschoots gewonnen.

Prognose

Onze prognose is dar de Engelse ploeg deze halve finale wint. Onze wedtip is 1-0 voor Engeland, want wij verwachten niet dat er heel veel doelpunten gemaakt gaan worden. In onderstaand odds-overzicht vind je de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor deze halve finale.

Quoteringen Engeland – Denemarken

Ben jij op zoek naar de hoogste quoteringen voor de halve finales van het EK? Dan zit je bij deze wedstrijd goed, want de bookmakers schalen de odds het hoogst in bij een zege van Denemarken. Gemiddeld ontvang je x 5.15 keer het speelbedrag terug als de Denen winnen.

Gaan de Engelsen door naar de halve finale? Dan kun je rekenen op een beloning van maximaal x 1.72 keer je speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem staat de quotering voor een gelijkspel op x 3.65 keer de inleg ingedeeld.

De halve finale van het EK Engeland – Denemarken wordt gespeeld op woensdag 7 juli om 21:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogst mogelijke beloningen door een goede deal te sluiten met jouw favoriete bookmaker(s)!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!