EURO 2020
05/07/2021 0 reacties

Halve finale EURO2020: Italië tegen Spanje

Halve finale EURO2020: Italië tegen Spanje

Aanstaande dinsdag wordt de eerste halve finale van het EK gespeeld. Spanje en Italië zijn de eerste ploegen die gaan strijden voor een finale ticket voor EURO2020. Woensdag gaan Engeland en Denemarken de onderlinge strijd aan. Maar dus eerst: Italië – Spanje. Gaan de Spanjaarden door naar de finale of worden het toch de Italianen? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

Roberto Mancini: “Spanje zal het ons moeilijk maken”

Het Italiaanse team schakelde in de vorige ronde België uit met 1-2 en ook zij gaan dinsdag in het Wembley Stadion strijden voor een finaleplaats. “We gaan genieten, rusten en herstellen voor deze zeer moeilijke wedstrijd die ons te wachten staat. We gaan naar Wembley met de zekerheid dat we een team zijn dat nog veel te bieden heeft in dit toernooi. We weten dat Spanje het ons moeilijk zal maken”, vertelt Mancini in zijn persconferentie.

“Trots op ons team”

De bondscoach van de Italiaanse ploeg hoopt op een goede afloop voor Italië op dit EK. “Ik denk dat we de hele tijd beter zijn geworden. Er zijn zaken die voor verbetering vatbaar zijn, maar bovenal willen we reageren na het missen van het WK 2018. We praten nu al enkele maanden op een positieve manier over dit team. We hebben een lange weg afgelegd en gaan nog steeds vooruit. Ik ben trots om de coach van dit team te zijn”, looft ook Mancini zijn spelerskern.

Luis Enrique: “Spanje plezier doen met finaleplek”

De Spaanse bondscoach Luis Enrique en zijn team schakelde in de kwartfinale Zwitserland uit met 1-2 en mogen zich gaan opmaken voor de halve finale tegen Italië. Volgens bondscoach Enrique zijn de Italianen een sterke tegenstander. “Ze hebben jonge spelers met een offensief profiel dat hun defensieve kracht behoudt. Het zal leuk zijn om te proberen de finale te bereiken om te zien of we Spanje een groot plezier kunnen geven”, zegt de bondscoach van de Spaanse ploeg in een persconferentie.

“We willen naar finale”

De bondscoach wil niets liever dan nu voor goud gaan. “Het zou lachwekkend zijn als wij, en de andere landen in de halve finale, zouden zeggen dat we genoegen zouden nemen met wat we hebben bereikt. We willen allemaal naar de finale en die dan winnen. Ik heb vooraf gezegd dat we een van de acht titelkandidaten zouden zijn. Nu zijn we een van de vier landenteams”, bewondert Enrique zijn team.

Statistieken

De winnaar van de halve finale van dinsdag gaat door naar de finale van EURO2020 en treft daarin Engeland of Denemarken. Die laatste twee landen strijden woensdagavond in het Wembley Stadion voor de laatste ticket voor de eindstrijd.

Head 2 Head

Spanje en Italië speelden in 2017 voor de laatste keer tegen elkaar. Spanje won toen de WK kwalificatie wedstrijd van de Italianen met 3-0. In Italië werd er met 1-1 gelijkgespeeld tussen de landenteams. Op het EK van 2016 troffen de teams elkaar in de achtste finale. De Azzurri won die wedstrijd met 2-0 en lieten Spanje toen kansloos achter.

Huidige vorm Italië

De Italiaanse ploeg versloeg in de kwartfinale België met 1-2. Barella en Insigne scoorden voor de Italianen. De Belg Lukaku scoorde in de blessuretijd van de eerste helft. In het tweede deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. In de achtste finales had de ploeg van bondscoach Mancini moeite met de Oostenrijkers, maar slaagden er toch in om te winnen. Het werd 2-1. Alle goals werden pas in de verlenging van de wedstrijd gemaakt.

Huidige vorm Spanje

Spanje speelde in de kwartfinale tegen Zwitserland. De ploeg van bondscoach Enrique won die wedstrijd met 1-2 in de verlenging van het duel. In de achtste finale werd Kroatië ook pas in extra tijd verslagen (3-5). De Spanjaarden versloegen in de groepsfase Slowakije met 0-5 en speelden twee duels gelijk: Polen 1-1 en Zweden 0-0.

Prognose

Wij hebben iets meer vertrouwen in een zege van Italië dan van Spanje. De ploeg van bondscoach Mancini draait het hele EK al moeiteloos. Onze wedtip is 2-1 voor de Italiaanse formatie. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers momenteel hanteren.

Quoteringen Italië - Spanje

Voor deze topwedstrijd hebben de bookmakers de quoteringen gelijkwaardig ingedeeld. De hoogste odd van deze halve finale wordt dan ook uitgekeerd als er binnen negentig minuten nog geen winnaar bekend is. Gemiddeld ontvang je dan x 3.15 keer het speelbedrag terug.

Winst van Spanje wordt iets hoger ingeschaald dan een zege van Italië. In het 1X2 spelsysteem staat een overwinning van de Italianen op x 2.56 keer je speelbedrag ingedeeld. Een finaleplaats voor Spanje betekent x 2.95 keer het speelbedrag voor elke voetbalpunter van VoetbalGokken.nl die dit vooraf heeft ingevuld bij de bookmakers.

De halve finale van het EK Italië – Spanje wordt gespeeld op dinsdag 6 juli om 21:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Speel mee en voorspel de halve eindstrijd van de Italianen tegen de Spanjaarden. Via VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste bookmaker deals!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!