EURO 2020
01/07/2021 0 reacties

Kwartfinale Oekraïne - Engeland: wie gaat er door naar de laatste vier?

Kwartfinale Oekraïne - Engeland: wie gaat er door naar de laatste vier?

Aanstaande zaterdag staan Oekraïne en Engeland in het Olimpico Stadion te Rome tegenover elkaar in de kwartfinale van EURO2020. Oekraïne had het in Groep C nog zo moeilijk tegen het Nederlands elftal, maar heeft het wel geschopt tot de laatste acht van het toernooi. De Engelse ploeg wordt steeds meer als favoriet voor de finale gezien en dat levert voor deze wedstrijd torenhoge quoteringen op. Speel mee via VoetbalGokken.nl en sla toe in de kwartfinales van EURO2020.

Andriy Shevchenko: “Engeland maakt ons niet bang”

Oekraïne wist afgelopen dinsdag Zweden te verslaan in de achtste finales van het EK. Pas in de verlenging kregen de Oekraïners de overhand, maar de ticket voor de volgende ronde is binnen. Bondscoach Andriy Shevchenko weet dat er met Engeland opnieuw een loodzware wedstrijd op het programma zal staan. “Engeland is een geweldig team. Ze hebben ook nog eens veel goede spelers op de bank, een uitstekende begeleidingsteam en we zijn ons er terdege van bewust hoe moeilijk deze wedstrijd zal zijn”, vertelt Shevchenko op de persconferentie. “Maar Engeland maakt ons niet bang.”

“Moeilijk scoren tegen Engeland”

De Oekraïense bondscoach heeft de wedstrijden van Engeland goed bestudeert. “Ze zijn ongelooflijk moeilijk om tegen te scoren, maar hun kracht zou ons niet bang moeten maken. Het moet ons motiveren omdat alles mogelijk is in het voetbal zoals in het leven. We gaan er vol voor om onze fans nog meer te geven om over te juichen”, aldus Shevchenko.

Gareth Southgate: “Winst Duitsland zegt niets als we van Oekraïne verliezen”

Engeland versloeg in de achtste finale Duitsland met 2-0. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Oekraïne in het Stadio Olimpico te Rome. Southgate wil dat zijn spelers uiterst geconcentreerd blijven. “Het is fantastisch dat wij gewonnen hebben van Duitsland, maar dit betekent niets als we zaterdag verliezen van Oekraïne. Het is schitterend om opgewonden te zijn. Maar we zijn sufferds als we denken dat we in de juiste tabelhelft zitten”, waarschuwt de bondscoach van Engeland.

“Onvergetelijke dag maken in Rome”

De keuzeheer van de Engelse ploeg is trots op zijn team zoals het tegen de Duitse ploeg presteerde en hoopt dat te kunnen doortrekken naar de wedstrijd tegen Oekraïne. “Het hele team verdedigde ongelooflijk goed tegen de Duitsers. Het was een fantastische prestatie en ik kan niet genoeg krediet geven. Maar wat mooi is, is dat we onze fans nog een dag hebben gegeven om nooit te vergeten. En nu moeten we het weer doen in Rome”, besluit Southgate.

Statistieken

De achtste finales zijn gespeeld en Oekraïne en Engeland weten dat als ze zaterdag winnen in de halve finale Tsjechië of Denemarken zullen tegengaan komen. De Tsjechen en Denen spelen zaterdagavond al om 18:00 uur in het Olympic Stadion te Baku.

Head 2 Head

In de WK kwalificatiewedstrijden in 2012 en 2013 speelden Oekraïne en Engeland voor de laatste keer tegen elkaar. De heenwedstrijd in Engeland werd met 1-1 een gelijkspel en in Oekraïne bleef het zelfs negentig minuten lang 0-0.

Op het EK2012 troffen de teams elkaar in de groepsfase. Engeland won toen dankzij een treffer van Wayne Rooney met 1-0 van de Oekraïense ploeg.

Huidige vorm Oekraïne

In de groepsfase waren de Oekraïners al een taaie tegenstander voor ons Nederlands elftal. Oranje won met 3-2 van de Oekraïense ploeg, maar gemakkelijk was dat niet. De ploeg van bondscoach Shevchenko won in de poule alleen van Noord-Macedonië (2-1). De wedstrijd tegen Oostenrijk werd ook niet gewonnen (0-1). Afgelopen dinsdag werd Zweden in de achtste finale met 1-2 verslagen in extra tijd.

Huidige vorm Engeland

Engeland won twee van de drie groepswedstrijden. Zo werden Kroatië (1-0) en Tsjechië (0-1) beide verslagen. De derby tegen Schotland werd felbevochten, maar leverde geen drie punten op voor het team van bondscoach Southgate. Het werd 0-0 in Wembley Stadium.

De Engelse formatie scoorde tweemaal in de achtste finale tegen Duitsland; dat zelf de kansen niet benutte om te scoren: Het werd 2-0 in Londen dankzij Raheem Sterling en Harry Kane.

Prognose

Onze wedtip is 0-2 voor Engeland. Denk jij dat de Oekraïners nog meer in hun mars hebben en winnen? In onderstaand odds-overzicht vind je de maximale pre-odds die worden gehanteerd voor deze kwartfinale van EURO2020.

Quoteringen Oekraïne – Engeland

De hoogste quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers staan genoteerd bij een zege van Oekraïne. Krijgt de groepsgenoot van Oranje het voor elkaar om het Engelse team uit te schakelen? Dan krijg jij gemiddeld x 7.65 keer je inleg terug als jij dit vooraf had voorspeld via VoetbalGokken.nl.

Voor een gelijkspel willen de bookies ook diep in hun buidel tasten. De pre-odd voor een gelijkspel in Rome staat op maximaal x 4.30 keer je speelbedrag ingedeeld. Een overwinning en ticket voor de halve eindstrijd voor de Engelsen wordt gemiddeld x 1.45 keer het inlegbedrag uitgekeerd.

De kwartfinale van het EK Oekraïne – Engeland wordt gespeeld op zaterdag 3 juli om 21:00 uur in het Olimpico Stadion te Rome. Winnen de Oekraïners ook deze wedstrijd of zijn de Engelsen toch echt op weg naar de finale en rekenen zij ook af met de Oekraïne? Voorspel de kwartfinales van EURO2020 via VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!